Internet har tagit slut

Jag har inget mer att surfa på, inga fler bloggar att läsa, inga fler bilder att se på. Vad ska jag göra då? Sova? Ja sova. Jag har sovit 10 timmar på två dygn. Min vän säjer att jag sover för lite. Äter för lite på sista tiden. Men idag åt jag två smörgåsar och ett ägg till frukost och en halv pastasallad och en halv melon till middag. Räcker inte det? Jag vägde mig och min matlust försvann. Den kommer snart åter.

Jag lade ansiktsmask och fick hud slät som en barnrumpa. Jag rakade benen och målade naglarna. Sen hade jag ingen att visa upp mig för.

Nästa vecka, när jag beräknar att jag har ätit upp allt överflöd som infann sig i mitt kylskåp efter att jag gick till affären för att köpa mjölk och bröd, tänker jag börja dieta efter GImetoden. Jag hittade GImetoden på Aftonbladet. Oddsen för att det inte funkar, just för att jag hittade det på Aftonbladet, talar inte för min viktminskning.

Foxiga little retarden fick panik. Jag förstår henne. Det skulle jag också ha fått. Just därför blir det nog aldrig någon hemsida för min del. Vem vet vem som läser. En hemsida indikerar foton. Foton på min vardag. Foton på mig. Helt plötsligt kan jag bli igenkänd. Kändis, nejtack! Jag trivs så bra i min relativa anonymitet. Men nu har en flicka lite som J.Lo hittat till min msn. Det tycker jag är rart.

Philip Seymor Hoffman är Oscarsnominerad. Bra. Jag tycker om honom. Men ändå tycker jag inte om honom. Han är bra. Men har lite psykopatutstrålning. Kanske är det just därför han är så bra.
Och Michelle Williams. Som alltid är så vacker. Jag funderade på vem jag skulle vilja se ut som och tänkte kanske sexig som Shakira eller Rosario Dawson. Eller klassiskt sval och vacker som Charlize Theron. Men nej, när jag ser bilder som den
här och den här då tycker jag nog att min gamla Dawsons creek favorit är finast. *trånar efter klänningarna och skorna* (är det samma skor förresten?!) Inget fel på hennes man heller. De båda kan få en Oscar, samma kväll. Men det är inte deras tur i år, tror jag. Brokeback mountain är en film jag lär se. Jake Gyllenhaal och Heath Ledger hånglar. Jag kommer se filmen fler än en gång.

Nu har min lägenhetskompis pratat i telefon i över tre timmar. Med Tyskland. Undrar om hon har glömt att lägga på luren.

Jag ska sova nu, godnatt!

Ännu ett test

Hittade hos Mamselamsen men har sett det flyta omkring på diverse bloggar ett par dagar nu.

1. Grab the book nearest to you, turn to page 18, and find line 4.
"förklaring, vilket bland annat får konsekvenser för vad vi lägger in i begrepp som"
Metodbok för medievetenskap, Östbye, Knapskog, Helland och Larsen
*snark* någon mer än jag som somnade?

2. What is the last thing you watched on TV?
Scrubs eller Cityaktuen tror jag. Men jag kommer inte ihåg riktigt. Tyvärr var det inte nya avsnitten av CSI eftersom jag var tvungen att jobba! :-(

3. With the exception of the computer, what can you hear?
Ungjävlar som leker på innegården.

4. What are you wearing?
svarta strumpor med döskallar, svarta jeans, rosa trosor med grodor, paul frank bh, svart tshirt, svart kofta

5. When did you last laugh?
för någon timme sedan när jag tittade på www.uglypeople.com

6. What is on the walls of the room you are in?
5 bilder på Ulf Lundell, Två solfjädrar från korea, en husgudsmagnet också från Korea, bokhyllor med bla böcker, en spegel, en Irish blessing (May the road rise to meet you, may the wind be always at your back, may the sun shine warm upon your face, the rain fall softly upon your fields and until we meet again may god hold you in the palm of his hand) (jag är otroligt okristen, men jag tycker den är fin) och en gammal affisch från min barndom som det står "Små ting kan ge stor lycka" på

7. Seen anything weird lately?
Nej inte som jag kan komma på *tänker*

8. What is the last film you saw?
Narnia på bio och någon film på Hallmark på tv.

9. If you became a multi-millionaire overnight, what would you buy?
SKOR, en lägenhet, väskor, SKOR, kläder, sommarstuga antingen vid en liten sjö på landet eller i skärgården. Hmm, sjö på landet tror jag när jag tänker efter. Alla svåra Lundell saker (typ Innan jag anfölls av Indianerna och Rebeller). Roliga dyra smink/hudvårdsprodukter. Hur länge ska jag fortsätta?

10. Tell me something about you that I don't know.
När jag var liten ville jag bli bibliotikarie för jag trodde att jag skulle få läsa alla bibliotekets böcker då, först av alla.

11. Do you like to dance?
Japp, jag vill gärna lära mig mer!!

12. George Bush?
Jag är genuint rädd för honom.

13. Imagine your first child is a girl, what would you call her?
Men det är ju egentligen hemligt, tänk om någon snor mitt namn? Caitlinn ligger bra till. Eller Hajna.

14. Imagine your first child is a boy, what would you call him?
Cieran

15. Would you consider living abroad?
Been there done that. Men jag skulle göra det igen!

16. What would you want God to say to you when you reach the pearly gates?
Du kommer bli återfödd som en älskad katt.
eller
Här behöver du inte ha dåligt samvete för något
eller
Vad vill du käka?
eller
Jag har en överraskning till dig!

Med böckerna framför mig kommer ångesten krypande

Och detta trots att jag inte ens pluggar längre.

När jag flyttade hit så ville jag så fruktansvärt gärna att det skulle gå bra i skolan. Jag började jätteambitiöst, pluggade verkligen mer än jag någonsin gjort tidigare, gick på alla föreläsningar och jobbade hårt. Och kuggade första tentan med 1½ poäng. Det knäckte mig lite. Sen kämpade jag mig igenom höstterminen, fick allting godkänt men inte mer. Det gjorde att min tro på mig själv försvann lite. Alla andra var så duktiga, klarade sig utan sådana jätteproblem.
Jag fick goda vänner, men fel vänner kan jag förstå i efterhand. Två hoppade av och de som var kvar var inte särskilt ambitiösa utan ville bara gå klart kursen för att sedan söka vidare till andra äventyr. Svårt att studera med dem alltså. Svårt att få hjälp någonstans ifrån. Särskilt som klimatet och kulturen på skolan inte främjade studiehjälp. Med dåligt självförtroende eftersom jag aldrig har varit duktig i skolan och inget stöd någonstans ifrån gick det ändå över förväntan, jag verkade klara mig förutom den där första tentan som jag fortfarande har rest på.

Sen, sen började det på riktigt. Min pappa blev sjuk på vårterminen, och ni som läst min blogg vet att han är viktigast i världen för mig. Allt stannade. Jag visste inte vad jag skulle göra. Skulle jag flytta hem? Han ville inte prata om det, vill sällan vara i centrum och absolut inte prata om att han är sjuk. Kuggade tentan som var en dryg vecka senare, föga överraskande.

Sen hände nästa grej. Min hyresgäst till lägenheten försvann. Spårlöst. Jag var student. Med dubbla hyror helt plötsligt. Jag var tvungen att kontakta kronofogden och reda ut hur man anmäler honom, försökte hitta en ny hyresgäst. Ovanpå det så hade han rökt så mycket i lägenheten att den var obeboelig. Den fick vädras i en månad innan någon kunde flytta in. Jag talade med en äldre kärring i bostadsrättsföreningen som klagade och klagade på honom, men inte hade jag vetat att han varit en så dålig hyresgäst, i så fall hade jag ju aldrig låtit honom bo kvar. Det kändes som om allt rasade ihop. Jag fick låna pengar av mina föräldrar för att klara mig. Att reda ut allting, ringa alla myndigheter, pappersarbete, ny hyresgäst, sanera lägenheten och allt sådant tog flera veckor. Jag kuggade även nästa 5p tenta.

Dags för Buppsats. Nu var jag så stressad över allting att panikångesten kom men jämna mellanrum. Värsta gången var på bussen på väg till skolan. Jag fick hjärtklappning, svettades extremt, hyperventilerade...var tvungen att gå av bussen och promenera till skolan. Själva promenaden är en enda stor minneslucka.
Vi var fyra som skrev uppsatsen, en av dem hade jag svårt för. Hon kunde helt sonika ändra i mina texter jag skickade in, utan att meddela mig. Sen anklagade hon mig för att det jag lämnade in inte var tilräckligt bra. Men hon sade aldrig något förrän hon gjort förändringarna själv, lät mig aldrig rätta till de "fel" som var. I alla fall fick vi ett VG på uppsatsen och opponeringen gick väldigt bra. Min ångest var så stor att jag inte vågade eller orkade lämna lägenheten på en vecka.

Terapin hos skolhälsan var ett sånt skämt att jag slutade efter fem gånger. Det var gruppterapi. Terapeuten var nedlåtande mot oss alla, så uppfattade i alla fall jag och en annan tjej det. Det blev ingen närhet i gruppen. Vi började varje session med att tala om varför vi var där eftersom det var en halvöppen grupp. Detta gjorde att vi aldrig kom framåt. Terapeuten sade åt en av tjejerna att "hon kanske skulle försöka prata om något annat" när hon berättade om att hon hade separerat från sin sambo och sedan dess hade problem med sin identitet.

Efter helvetesvåren/sommaren började jag jobba på mitt nuvarande jobb. Jag drömmer fortfarande om en examen men har Ckursen och 15p från abkursen att ta igen. Jag kan inte. Jag vet inte hur man pluggar. Jag är smart. Jag kan lära mig. Men jag kan inte plugga. Hur gör man? Jag är så imponerad av alla studenter som läser och klarar tentor och skriver uppsatser. När jag sätter mig och försöker studera blir det alltid bara blankt i mitt huvud, någon slags låsning eller panik infinner sig och jag kan inte ta in något. Inte ett enda ord jag läser sätter sig i huvudet. Hemtentor funkar någorlunda. Men man kan ju inte kräva hemtenta på allting.

Det var min studieperiod i korthet. Jag ville bara berätta.

Efterlysning, little retard!!

Hallå hallå Foxy little retard, vart tog du vägen?

"The requested URL was not found on this server. Please visit the
Blogger homepage or the Blogger Knowledge Base for further assistance."

Min länk är inte ändrad, Rebekkas länk är inte ändrad, trycka på reload funkar inte och  jag inte läsa dig. Så dumt.

sälja kursböcker

Jag är i valet och kvalet. Ska jag sälja dem? Ska jag behålla dem? Jag har trots allt några resttentor kvar. Kommer jag någonsin ta tentorna? (När jag tittar på titlarna inser jag att jag aldrig kommer läsa dem. Det är intressant, jag tycker verkligen det. Men inte kommer jag ens skumma igenom Metodbok för medievetenskap bara för att det är intressant. Eller Borgerlig offentlighet *ryser*)

Jag har tio böcker. Det är mycket pengar. Jag säljer! Se hur lätt det kan vara. Hoppas jag får lite pengar för dem, ganska många är fortfarande aktuella för MKV kurserna på JMK, det är bra. En del var lite gamla redan när jag köpte dem, det är mindre bra.

Jag har en sån jäkla nackspärr. Det började lite igår med att jag kände mig stel och som om jag hade en låsning. Nu är jag så stel att jag funderar på att ta en värktablett. Det är konstigt nog inte när jag tittar åt sidan (vilken sida som helst) som det burkar vara utan när jag böjer ner nacken det spänner och gör ont. Även om det inte är skönt att röra nacken alls...

Jag ska sova har jag sagt länge nu som vanligt, men nu ska jag verkligen det. Godnatt!!

Tvångsgosgalore

Tvångsgosgalore

En mindre nöjd katt blev gosad med i flera dagar. Fast...lite nöjd vill jag ändå tro att hon var eftersom jag fick pussar när jag låg och sov. (förmodligen var hon bara hungrig och ville att jag skulle vakna)
Den mindre nöjda katten har 9cm mårrhår på var sida och hon tycker inte om att få dem mätta med linjal. Det var lite roligare med måttbandet.

Jag borde...

Jag borde är temat för min dag. Jag borde ha gåttpå visningen. Jag borde ha behållt huvudet på när jag handlade så det inte gick på 350kr att köpa mjöl och bröd. Jag borde kommit ihåg att lämna fram pant-lappen i kassan. Jag borde ha sovit mera. Jag borde ha sovit middag.

Istället sitter jag här och mumsar brie och päron, tittar på La liga och funderar på om jag hinner powernappa när jag ska åka till jobbet om en halvtimme.

Ska jobba två dagar nu, det känns helt överkomligt faktiskt :-)

Mitt rum ser nästan städat ut. Jag är vansinnigt nöjd.

visning

Idag skulle jag på visning men jag åkte aldrig på den. Istället satt jag helt planlöst och sminkade mig. Tittade lite på storslalom. Helt plötsligt kom det så nära. Lägenhetsköpet. Alla pengar som ska kastas ut på boende. För den lägenheten jag skulle titta på var helt klart köpbar. Okej område. Okej utgångspris. Okej hyra. Okej storlek. Jag blev rädd helt enkelt. Gud så dum jag är!

Nu är trista kvällen slut slut slut

Fast jag borde kanske inte klagat så mycket. Jag kände bara för det tidigare, trots att jag ändå ville och valde att vara hemma ikväll. Och jag hade ju inte direkt tråkigt, bara inte roligt. Somnade dessutom gott till Brottskod Försvunnen så jag fick inte reda på hur det gick.
Men nu är det söndag. Jag ska jobba idag. Undrar vilka andra som jobbar, det är ju schysst att jobba om inte BF är där. Om BF är där däremot så slukas all min energi upp och jagvill bara gå hem. Han är som ett svart hål.

Eftersom jag vill åka till Peking så har jag funderat på att läsa börja läsa kinesiska. Men jag tycker det är ganska dyrt på tex Folkuniversitetet. Det finns en kurs på Universitetet men den har redan startat och det känns inte som en god början på ett helt nytt (och märkligt) språk att ha halkat efter innan jag ens anmält mig till kursen. Kanske får jag åka till Kina utan att ha några språkkunskaper, men det går nog bra det också. :-)

Nehej, nu ska jag sova minsann trots att jag sov några timmar framför tvn. Imorgon ska jag på lägenhetsvisning!

Besserwisserkossa!

På spåret förstördes idag. Det förstördes till största delen av en besserwisser kossa, men även en besserwisser tråkig komiker hjälpte till. Jag ogillar verkligen den där Måns, men han var onekligen ganska duktig på ett jobbigt sätt. Men KOSSAN. *suckar djupt* Då och då var jag tvungen att slå över till en annan kanal för att inte skricka, och tack gode gud för att jag hade tvätt som jag var tvungen att titta till då och då!! Hon kunde inget och fnös åt det hon inte kunde (alltså hela tiden) som om det inte är något att kunna. Hon babblade om att VERMONT ligger på VÄSTKUSTEN vilket fick mig att skrika. Det är ju för fan en pytteliten stat (med USA mått mätt) på östkusten. Och New Mexico var hon bombsäker på. NEW MEXICO?!? Ja, som ni hör så möttes hela hennes framträdande i tv av lite upprörda Virvelvrål. (BesserwisserVirvla kunde självklart alla staterna, det var ju lättaste frågan på hela resan. Det och musiken som jag hade kunnat svara på utan att höra själva låten)
Musiken ja, shit. Hur många gånger har jag inte sjungit med Kurt Cobain i Smells like Teen spirit? Tydligen har jag aldrig kunnat texten. Förstod jag ikväll. Det hade jag otroligt roligt åt.

För att besvara Mangons fråga så var jag hemma för att jag inte kände för att gå ut, men jag kände ändå för att beklaga mig på bloggen ;-) Jag har dessutom tre stora finnar i mitt ansikte och kände mig oattraktiv. Plus att jag behövde spara lite pengar (se mina shoppinginlägg).

ack spännande lördagskväll snälla ta slut...

Det är lördag. Jag är en avlönad vuxen person som är singel och har vänner. Jag borde inte vara hemma. Jag är hemma. Jag har dammsugit. Jag har tvätt i tvättmaskinen. Jag ska se På Spåret. Sen ska jag nog sova. Jag är en väldigt spännande person.

Är shoppa bättre än sex?

I wouldn't know. *bitter* ;-)

Ja, jag köper mycket kläder. Så. Nu behöver ingen annan säga det. Här är bilder på mina senaste älsklingar (jag talar särskilt om skorna).
Lila tröja från La Redoute
Pour Femme kofta från Red Devil
Guldskor från Haléns
Vans från Gulan
Paul Frank bh från Gulan

   

Jag har också fått mitt paket från Asos och allt passade jättebra! :-) Det blev ingen sminkshoppinggalore idag men det är lugnt. Mina Vans är så snygga så snygga, jag har dem på mig just i detta nu, bara för att kunna beundra mina fötter i dem!

Jag ber om ursäkt för de något kackiga bilderna. Jag var för lat för att ta om när jag såg att de inte blev så bra.

Jag backar aldrig en utmaning!

Anna utmanade mig.

Du skall göra upp en lista på fem konstiga ovanor eller egenheter du har och sedan utmana fem andra bloggare att göra det samma och fortsätta kedjan. De skall även bifoga de här korta reglerna i sitt meddelande. Längst ner i det här inlägget finns en lista över vilka jag utmanar.


1. Jag kliar mig ständigt i håret (eksem)

2. Jag smaskar ibland när jag äter, fastän jag är medveten om problemet och försöker äta tyst och fint.

3. Jag kan inte dricka och gå samtidigt.

4. Jag uppfattas ofta av någon anledning som ganska svår, sur och sträv. Lite har det kanske med min personlighet att göra, jag är en aquired taste, men även mitt utseende. Andra som ser ut som jag har också en tendens att uppfattas som lite svåra (jag tror det beror på att vi är svåra att avläsa). Har jag hört, vet inte säkert om det stämmer eller inte.

5. Jag svär ofta och gärna.


Jag utmanar Cissan, Glenn, Karolina, Andreas och Horan 

Horan utmanade mig även att bekänna 3 synder. Jag utmanar de fyra ovan  samt Anna (Horan har ju redan svarat) på även detta och svaret kommer nedan ("reglerna är lätta: erkänn tre svåra synder du begått. Eller roliga, men som nånstans har ett värde i någon form av straffskala mot lagstiftning eller sociala normer.")


1. Jag snattade en del när jag var yngre och åkte även fast en gång för detta. Lägligt nog var det rakvatten, för jag blev "utmanad" av en kompis att ta det. Det var också dödsstöten för vår vänskap (att vi åkte fast).

2. Jag raggade en gång för länge sedan upp en kille och låg med honom bara för att jag visste att en tjej jag inte kom överens med var intresserad av honom. Själv tyckte jag inte han var särskilt intressant eller snygg, men själva tävlingen i att jag skulle få honom och inte hon gav mig en kick. Särsklt eftersom jag gick segrande ur striden (en strid som bara jag själv visste existerade).

3. Jag har haft sex med tre personer i mitt liv som jag inte visste eller vet namnet på.


Tics

Jag har blivit smittad av Maskis tic. Hon har ett slags hummande ljud för sig ibland och jag märkte igår att jag har tagit efter det. Det gör mig inget, jag tycker om hummnadet, men upptäckten fick mig att fundera på om jag har egna tics och om mina vänner råkar ta efter dem?! Något jag själv inte kan svara på, irriterande nog. Så ni som har träffat mig, har jag tics och är de i så fall smittsamma?!

trött så trött, men tester kan jag inte få nog av!

Mamselamsen, jag skyller på dig att jag får liiiite mindre sömn än tänkt...  ;-)
Karolina hade också ett, jag integrerar i detta testet...

Fyra jobb som jag haft.
- Servitris
- Kundtjänstsvaraitelefonpersonal
- Målare
- Receptionist

Fyra platser som jag har bott på.
- Växjö
- Montana, Usa
- Stockholm
- Cork, Irland

Fyra platser jag varit på semester på
- Kenya och Tanzania
- Irland
- Menorca
- Tallinn

Fyra TV-serier som jag tycker om att titta på.
- Simpsons
- Scrubs
- Ab Fab
- CSI
- Morden i Midsomer
- Mythbusters
- På spåret
- Sport (snaaaaaaart är det OS)
- Gilmore Girls

Fyra filmer jag kan se om och om igen:
- Breaking the waves (men jag måste gråta ut emellan)
- Jesus från Montreal (samma här, gråta gråta)
- Harry Potter
- Seven

Hemsidor jag besöker dagligen.
- http://intesmartmenharturnarjagtanker.blogg.se aka Extramamma
- http://cissan.blogg.se aka Världens bästa Cissan
- http://tankaromstortochsmatt.blopgspot.com aka Mangon
- http://www.google.se

Fyra favoriträtter.
- Potatisgratäng
- Popcorn
- Pizza
- Pannkaka
(jag har verkligen ingen fantasi och är dessutom inte hungrig och kan inte komma på ngt bra)

Fyra ställen jag skulle vilja vara på just nu.
- Peking
- Kilimanjaro
- Irland
- Toronto

BandyVM

Det går ju inte så bra för mitt kära lag i superallsvenskan i bandy, men nu börjar VM och där är vi (Sverige alltså) regerande mästare med VM på hemmaplan! woohoo!! 5 februari (har jag för mig) spelas finalen på Zinken och jag tror faktiskt jag ska ta mig iväg dit. Någon som vill följa med?

Ja just det, jag har ju varit på äventyr i hemstaden också men berättelserna måste vänta eftersom jag ska iväg och öla nu, tjing!

effektivitet

Det är inte så vanligt från min sida, men när jag väl sätter fart då jävlar...

Nu har jag sedan jag kom hem redan gått ut med de förbannade kartongerna som jag har gått omvägar för att undvika i mitt typ tio kvm stora rum samt hämtat upp resväskan. För det kommer bli ett litet bloggavbrott. Virvlan ska hem till virvelföräldrarna och virvelkatten några dagar nämligen. Det var ett infall och nu förstår hon inte vad som besatte henne att boka biljetter, men biljetter är bokade och betalda, virvelföräldrar meddelade så nu är det bara att röra på rumpan och fara dit.

Jag gillar att blogga på morgonen

Då kan jag sitta i lugn o ro och blogga utan att behöva tänka på att jag ska till jobbet eller se något på tv eller att jag borde vara social eller så. Det är skönt. Nackdelen är att jag så ofta är väldigt trött.

Igår skulle jag blogga, men det gick inte så
bra. Då tänkte jag i alla fall skriva om AROMAT denna underbara krydda. Den kan användas till nästan allt och är så jädra god bara. Gult salt kallade jag det när jag var liten men nu tycker jag det konnoterar till gul snö så jag använder inte uttrycket längre.
Jag har det helst på popcorn, kokt ägg, hård macka eller råa morrötter, men det funkar även utmärkt till kokt potatis, kokt fisk (med äggsås), de flesta kokta grönsaker (ej majs) osv. I skolan var det obligatoriskt med en hård macka m rårivna morötter och aromat. Så gott!
Originalinlägget som försvann var mycket bättre, det här är en sammanfattning av min lovsång.

Idag hoppas jag kunna träffa söta R som tyvärr flyttar ifrån mig nästa vecka!! :-( Dessutom tänkte jag ta en tur till Myrorna för att titta efter pussel. Det var längesedan jag skulle göra det, men bättre sent än aldrig.

Idag har jag spelat spel, sovit, lökat, käftat och surfat på jobbet. Och framförallt har jag önskat att vår server ska fixas så vi får lite jobb att göra, man kan få nog av att göra ingenting...Sen fick vi lite övertid för att sitta och göra ännu mer ingenting eftersom ingen annan behagat att dyka upp. Så nu är det sent sent för en liten Virvla och hon ska sova. Godnatt!

va?!

Okej, jag måste erkänna, jag lyssnar inte på radio så jätteofta. Men ibland händer det. Och jag är nästan helt övertygad om att jag aldrig har hört den här låten. Detta trots att mamma alltid ska lyssna på P4 Radio Värmland när jag är hemma, vilket ju egentligen borde vara en garanti för att få höra den? Nu är jag nästan lite nyfiken. Nästan alltså.

iPodtest från Skräphögen

Ärligt snott från Skräphögen

Öppna itunes eller liknande program. Gå till låtbiblioteket och svara, hur pinsamt det än må vara.

Hur många låtar?: 530, jag jobbar på det...

Sortera låt efter titel:
Första låten: (oh la la) jag vill ha dej - Lundell
Sista låten: You get what you earn - Elin Sigvardsson

Sortera efter tid:
Kortaste låt: Demo-medley - Lundell 0,58min
Längsta låten: Connemara - Lundell 20,51min

Sortera efter album:
Första låten: FOXF - Lazarus (Lundell)
Sista låten: Naken nerför gatan - (inte tillhörande något album) Lundell

Sortera efter artist:
Första låten: To be gone - Anna Ternheim
Sista låten: Naken nerför gatan - Lundell (inte tillhörande någon artist)

De fem mest spelade låtarna:
Lazarus - Lundell
Hon - Lundell
Naken nerför gatan - Lundell
Flicka med guldbruna ögon - Thåström
Kom in kom in - Lundell

Första låten som kommer upp på Shuffle: Du tog mej - Lundell

Sök ...
"sex", hur många låtar kom upp? 3
"love", hur många låtar kom upp? 7
"death", hur många låtar kom upp? 0
"you", hur många låtar kom upp? 15
"chewbacca", hur många låtar kom upp? 0

Är jag verkligen såhär fruktansvärt enkelspårig?!? Ojoj, lite ny musik hitåt tack! (Lars Winnerbäck undanbedes pga överdos)

jävlar då

jag glömde kopiera texten och det sparas inte något utkast automatiskt. Roland, kan man verkligen inte göra något åt detta??

jag återkommer.

Virvla - en tant...

När jag pluggade i Småland för många herrans år sen så blev jag lite retad av tjejen jag delade lägenhet med för att jag tyckte om att titta på På Spåret. Jag är inte övertygad om att jag uttryckligen sade att jag tyckte om det men hon märkte ju vad jag brukade kolla på...hon tyckte att det var ett program för gamlingar nämligen. Det är fortfarande så att jag gillar På Spåret. Ganska mycket sämre nu. Jag kan ha ändrat smak. Men framförallt är det oerhört ospontant som alla tvprogram nuförtiden. Björn Hellberg är rolig men ännu roligare när han är rolig utan att mena det. Inrepeterade skämt...nå, jag ler ialla fall.

Jag har några punkter jag behöver jobba på med mig själv. En mycket viktig punkt är min HÅLLNING! Jag är ganska kort och behöver inte göra mig själv kortare än nödvändigt. Ibland kommer jag på mig själv med min krumma hållning, jag ser ut som en liten gumma. Inte så bra. Känns inte så sexigt liksom. Hållningen hör lite ihop med min allmänna fysik som just nu inte befinner sig på topp.

Nehej, jag får inte ihop någon bra blogg så jag publicerar nu i alla fall!

Maria, många mil och år från här

Jag sitter här och äter prickigkorvmacka (igen) och dricker varm nyponsoppa och fryser och myser.
När jag kom hem hade balkongdörren blåst upp och allting är kallt när jag tar i det. Jag vågar inte lägga mig i sängen än. Nu har jag tänt levande ljus och hoppas att värmen kommer tillbaka. Jag vill inte dra upp elementet, då luktar det instängt inbillar jag mig och det får inte vara varmt när jag sover. Jag sover med ett duntäcke, och om det är kallt en filt. Nu på senare tid (innan ovädret) så har det varit lite för varmt med duntäcket, det har varit ett problem. Det stör min sömn. Jag vill inte bli varm, men gärna ha det så kallt i rummet att jag inte kan sticka ut en arm eller fot. Bara nästippen ska synas, det är optimalt.
Undrar om det är därför min katt gärna sover med mig, kanske tycker hon också om att det är svalt när hon sover. Förmodligen inte eftersom hon helst sitter på fönsterbrädat ovanför ett skållhett element.Kanske tycker hon om mig när jag sover.

Rubriken är en Lundelllåt. Jag älskar inte låten, men själva titeln är så fin.

Nu är jag alldeles för mätt, dags att lägga sig tror jag!

alright!

       

Lite shopping gjord på www.asos.com! Jätteprisvärt, jag fick allt ovan för strax under 400kr inkl frakt! Jag är väldigt nöjd med tröjan, lite osäker på örhängena, kanske blir de för bleka i färgerna? Men de står nog ut bra mot mitt hår och de kostade bara typ 45kr...

Shoppa shoppa shoooppa!

Det var ett tag sedan nu. Min köptarm har börjat göra sig gällande. Idag skulle jag till Kista eller Farsta eller Solna eller Täby tänkte jag. Men jag vaknade lite förvirrat vid 15 tiden och insåg att jag hade sovit, med en kisspaus, 15timmar i sträck! Jag antar att jag hade en slags sömnskuld till mig själv, så måste det ju vara. Märkligt, men jag har gjort det förut.

Imorgon är det lördag. Då är det inte alls lika attraktivt att åka till köpcentrumen, "aldrig på en helg eller vid löning" är en ganska bra regel! Fan då. Jag vill köpa något!! Vad som helst! Gärna skor. Jag väntar på att par skor från Haléns. Jag har redan köpt tre par sommarskor (tror jag, jag har lite dålig koll på mina helt hämningslösa skoinköp). Skor är kanske inte vad jag behöver just nu. Jeans behöver jag men jag har ju belagt mig själv med jeansförbud sålänge jag är såhär fet som jag är. Hmm. Tröjor skulle jag behöva förstås. Vanliga till-jobbet-tröjor. Lite roliga gå-ut-toppar. I höstas tyckte jag att jag hade mycket sådana. Det har jag inte.

diskokula

Jag provade ett nytt lämna-kvar-i-håret-balsam. Från Loreal. För glanslöst långt hår tror jag det var. I alla fall. Jag anser att det är skillnad på glans och glitter. Loreal har inte gjort den distinktionen. De anser att det är samma sak. Jag glittrar som fan. Som en diskokula. Mitt hår har glittrat ner mina händer och mina kläder, jag är inte nöjd. Om jag går ut vill jag kanske glittra. Till sådant glitter använder jag glittersprej. Jag är missnöjd. Kan jag reklamera det här?

nejnejnej absolut inte, NEJ

Jag går inte med på att vänta flera månader på att få se fortsättningen på Prison Break!! Det är inte ett alternativ! *arg och stampar med foten* Mars är helt oacceptabelt! Något måste göras åt saken. Vad?
Förresten...jag skulle härmed vilja ge Wentworth Miller en stående middagsinbjudan...Anytime babes, anytime.

Ibland längtar jag tillbaka till USA, bara att gå och handla i en mataffär med en massa roliga halv/helfabrikat, stora förpackningar, billigt, onyttigt, spännande! Jag längtar efter mapledonuts, rootbeerfloat, mudpieblizzard, pizzahut (särskilt deras mjuka breadsticks), Oreos, Reeses, macncheese, jojos m ranchdressing, tatertots m ost, mjuka pretzels m ostsås och senap, 4bs tomato soup, pancakes. Allt det här vill jag smaka igen, uppleva igen. Jag vill sitta i en bil och åka till drive in efter drive in, lyssna på country och bara vara.

missnöjd

Jag var på möte idag med en bank. Jag tyckte det gick rätt bra men jag kände mig ändå väldigt missnöjd och konfunderad efteråt. Jag hade möte med en person som var "upptagen" när jag kom så jag fick tala med en annan. Bara det kändes otroligt oproffsigt, det kändes nedvärderande på något sätt eftersom jag hade bokat tid och det var personen som jag hade möte med som föreslog det. Okej, hon kanske var sjuk eller så, men hennes kollegor sade att hon var  upptagen vilket inte kändes så bra.
På mötet gick det väl okej, det lät positivt. Men samtidigt...det kändes lite hafsigt. Bråttom. Jag frågade lite men fick ändå inte riktigt saker och ting förklarade för mig. Jag kände heller inte att mina frågor var så välkomna. Självklart är det för att jag är dålig på att ta reda på saker, dålig på att ta för mig ordentligt som jag har skrivit om tidigare. Det är också märkligt att banktjänstemannen(kvinnan) inte sålde in sin bank lite bättre. Jag kan ju faktiskt gå till en annan bank om det ska vara så. Vi får se vad det blir. De ville få in lite papper från min sida och det kan de väl få. Men förtroende för min bank? Nå, vi får väl se om jag får det, jag måste välja bank också och denna höjde inte sina chanser idag!

Jag börjar bli deprimerad av hela bostadssituationen. Kanske hyr jag i andra hand i stället och skiter i det hela ett tag.

**uppdaterat 23,00
Jag kommer heller aldrig hitta en lägenhet jag vill ha till ett pris jag har råd med så jag kan lika gärna ta mina pengar och flytta upp till Norrland, skaffa ett tjog katter och dra mig tillbaka för gott. Förr eller senare, spelar det någon roll liksom.

misstag kan vara av godo

Idag skulle jag ha lite lyxmorgon. Gjorde äggröra och goda smörgåsar (well...prickigkorvmackor då, jag har inget annat pålägg hemma). När jag gjorde äggröran tänkte jag peppra den lite, som man ju gör ibland. Hjälp! Vad kostig pepparn såg ut!? Tittade på burken i min hand. Jaha. Sourcream-popcorn-krydda skickad till mig från min vän i Kanada. Tillfälligtvis kunde jag tydligen inte se eftersom burken är helt annorlunda än vitpepparkaret.  Illa. Men nu hade jag ju knäckt två ägg och röran var nästan klar. Jag åt ändå. Och det var skitgott!

Egentligen skulle jag träna. Alla som läser min blogg vet hur det brukar gå när jag ska träna. Jag sket i det. Det är viktigare att jag ska till banken 1500. Träna kan jag göra ikväll. Då är det inte sådär skönt tomt på gymmet utan jag kommer få stå som en packad liten sill någonstans. Men det är okej. Tror jag.

Nästan ditt namn

...

Ingen kan leva det råa ensamma livet
Ibland önskar jag att jag var blind

Jag hade äntligen släppt greppet
och så ses vi igen
Du är sliten nu
men du är fortfarande vacker
som en mörk och farlig gränd

Det här är längesen, det här är nu
Det här är vad du förlorade, vad du vann
Det här är jag idag, det här är du
En gång satte du mitt blod i brand
Du var så ung då
och jag var en annan än jag är idag
Du var så stark då
och jag var nere för räkning och svag
Nu är vi båda på den här sidan av världen
och vi skulle kunna ge efter nu
Jag behöver ingen kärlek
bara sällskap ibland
men kan jag leva med en sån som du

Jag kunde nästan höra mej kalla dej Älskling
Jag kunde nästan känna dej andas i min famn
Jag kunde nästan höra dej säja
Stanna hos mej
Jag kunde nästan höra mej viska ditt namn
Ditt namn

...


Jag kunde nästan höra mej kalla dej Älskling
Jg kunde nästan känna dej vila i min famn
Jag kunde nästan höra dej säja
Stanna hos mej
Jag kunde nästan höra mej viska ditt namn
Ditt namn


Text och musik: Ulf Lundell

Humor

Finner det vansinnigt roligt att Aftonbladet har råkat lägga Paradise hotel under rubriken "humorprogram" istället för "dokusåpa". Titta här och hoppas att de inte ändrar...


fler favoritbloggar!

Min vän Karolina har börjat blogga, hon är från Nybban som så många andra i bloggvärlden...

Johannas blogg gillar jag

Bionda är ännu så länge en oäkta frukt...

Horan är en äkta It-hora

Alla vet att jag gillar mat, och gillar man mat gillar man Annes matblogg, om inte annat för de nästan erotiska bilderna...


Ja, jag hade ju en bloggtimme en gång. Den har blivit lite mer än en timme nästan. Allting ska kollas, läsas, kommenteras och det är ju så spännande! Men nu får jag snart inte plats med fler bloggar i mitt liv, jag måste ju hinna skriva på min egen...

Massa Virvlor

Jag har nu öppnat typ fem olika bloggar men är ändå kvar på blogg.se. Jag kan nämligen inte bestämma mig för vart jag vill flytta eller om jag helt enkelt ska vänta, bygga upp min egen sida och sen flytta hela bloggen dit.

Jag har en massa finnar/pormaskar/utslag bakom örat. Mycket irriterande att jag inte kommer åt dem själv! Eller snarare, att jag inte kan se dem själv. Just runt öronen är ett problemområde för mig. Jag ser fram emot den dagen jag inte har några problemområden alls.

Oj, jag började titta på konståkning och glömde bloggen. Jag avslutar här och går och handlar istället. Snart är det fotboll på SportExpressen!

pyroman - jag?

En lite rolig sak hände på väg hem i morse. Jag kom  upp i tunnelbanan och tyckte det luktade mysigt gott på något vis men kunde inte placera lukten. Jag stannade. Lyxade till det med en kopp thé såhär en vecka före lön och gick ut genom spärrarna. Då ser jag att det var någon som roat sig med att bränna en massa kartonger under natten och att det var detta som luktade så gott...

Nu är det intensivt mys med prickgkorvmacka, thé, levande ljus och Prison Break som gäller. Vem vill hålla mig sällskap? Anyone? Nähä, nä, men jag kan väl ha mysigt själv då.

sjukt nyfiken

Nu vill jag ju givetvis veta vad Virtanen egentligen skrev!! Hur illa kan det ha varit? Så illa att det faktiskt var roligt?!

inte perfekt middagsmat

Jag gjorde soppa idag igen. Krossade tomater, buljong, potiatis, morötter, palsternacka, lök och färska champinjoner brukar vara det hela. Väldigt lätt och väldigt gott. Idag hade jag i kassler också samt lite soja och senap. Det var okej. Men inte så gott som det brukar. Senapen och sojan rörde till det hela. Senapen smakade iofs inget. Sojan smakade lite och gav framförallt en dålig färg. Jag har fyra portioner till. Det är bara att äta.

Prison break är bra, men jag hade nästan förväntat mig lite mer. Något utöver det vanliga. Jag är på avsnitt 9 förtillfället, men berättar inget eftersom jag antar att en del följer serien och jag vill inte spoila.
Men man kan ju inte låta bli att gilla Michael. Trots bristen på panna. Högt hårfäste verkar inte vara något han behöver bekymra sig om i alla fall.

Sista natten i natt. Jobba två nätter, ledig två nätter. Att jobba så vore perfekt.


ny viktigt punkt...

...på min att göra lista:

* Sortera alla papper som nu ligger i en hög i en låda. Jag har en pärm för dem. Jag har inte satt in något i den pärmen sedan i våras. Nu börjar årsbesked trilla in och pappren kan faktiskt inte ligga längre. Det är tragiskt!

Undrar vad jag ska smörja in mina torra näsvingar med. Inget hjälper! De är torra och kliar :-(

Idag är sista natten, denna gången jobbar jag bara två. Känns lite schizo nästan. Men skönt! :-)

mätt och trött

Jag är kräksmätt för jag hetsåt min matlåda eftersom jag var så hungrig...inte så bra. Jag har ätit all proviant jag hade med mig för natten redan, äpple och sprite ovanpå matlådan. Och det är fyra timmar kvar att jobba. Shit. Jag borde jobba lite också kanske. Ja, jo, det borde jag definitivt.

Hmm, nu spelar Kiko (min iPod för er oinitierade) Bergets Topp igen, fastän jag har honom på blanda spår och jag antar att han lägger alla tillgängliga spår i en blandad spellista? Bergets topp finns vad jag vet bara med på Presikberade romanser. Och jag har INTE lyssnat igenom alla 529 låtar jag har inlagda. Konstigt.

Åh, Ute på tippen nu! Tänk att jag fick höra den live.

shit shit jag skulle ju sluta blogga för jag låter full och måste jobba.

singepeter och singelmalin

Läste singelpeters blogg på aftonbladet nu. Både hans och malins bloggar kan jag känna igen mig i. Men så läste jag att han såg en tjej som han brukade ha sex med. Då blev jag sur. För jag kan ju vara glad om jag ens hittar någon att ha sex med. Sen slog det mig att jag borde ta mig ur bloggträsket eftersom jag inte kan bli sur på en jävla bloggfigur?! Virvla, skärpning för faen!!
Malin, ja hon skriver om beslutsångest över sängbredd. Lite så är det för mig. För om jag köper en etta jag verkligen vill ha (jag får inse fakta, jag måste köpa en liten lägenhet) då kommer väl en kille komma som ett brev på posten. Okej, det har jag ju iofs inget emot, det är ju det jag gnäller så jävla över. Men ni förstår hur jag tänker? Jag förstår knappt själv hur jag tänker, jag är så trött att jag låter full. Sinnesjukt. Ska logga ut från blogg.se nu, det här går inte an. Sitta och svamla. Tråna efter korkade bögnorrmänn. Nä, det går bara inte.

för din skull

för din skull vandrar jag längs gatorna
för din skull tror jag på mina planer igen
ser jag över bergen och sen
får jag frid i mitt blod

(ulf lundell)

Norrman in my dreams

Hade en het våt dröm om en norrman från min resa i höstas. Varför nu? Vad händer? Det var ju inte SÅ länge sedan jag hånglade att människor jag inte har hånglat eller ens kysst ska behöva dyka upp hos mig? Eller? Visst, han var jävligt snygg tyckte jag då. Hade han varit intresserad hade jag inte tackat nej. Men...det här var ändå att ta i. Borde kanske inte klaga, det var en fin dröm, dessutom kan man inte ifrågasätta sina drömmar eftersom de alltid är så absurda. Jävla dröm. Nu vill jag ju ha honom. Norrmannen.

Har jag förresten talat om att jag alltid (läs: bara) vill ha det jag inte kan få?

ångestdämpning

Tänkte tillåta mig lite ångestdämpande shopping idag, men sov i dryga 11 timmar istället. Kanske var det ett bättre botemedel, vi får väl se.

Jag ångrar mitt domänköp. När jag är redo för en hemsida kommer det bli en helt annan domän, det kan jag tala om redan nu. Jag känner mig inte bekväm med att lägga ut en hemsida som även de som läst min blogg kan komma åt. Jag skulle känna mig så outad. Det kommer alltså inte hända och jag ska köpa mig en ny domän med ett helt annat namn. Fan att jag inte tänkte på det innan jag lade ner pengarna på den jag redan har köpt.

Nåväl. Kassler, ris och sweet chilisauce ska tillagas som matlåda.

RYNKOR!

RYNKPANIK RYNKPANIK!!

Satt i godan ro och testade min concealer från Make up store. Pudrade lite. Log. Då dyker de upp. Under ögat, några på kinden. *viskar* r y n k o r n a... Vad gör de där?! Hur får man bort dem nu när de har kommit? Åh vad ska jag göra. Jag har åldersnojja. Jag har så mycket jag vill göra innan jag blir vuxen. Jag är vuxen nu. Hmm.

Tanken slog mig att det kunde vara för att min hud är torr. Jag torkade av allt smink. Rynkkräm kring ögonen. Fuktkräm i resten av ansitktet (borde man skriva creme, som ser så mycket mer sofistikerat ut?). Le. Rynkorna under ögonen kvar. De på kinderna kunde jag se. Hyperventilera lite.

Vad ska man använda för produkter? Är det någon som har testat något och kan rekommendera? Man vill inte lägga ut flera hundra för en hudvårdsserie som kanske inte fungerar. Idag använder jag Dior Hydra Action Sorbet som dagcreme, Vichy Thermal fix som nattcreme (trots att det  faktiskt är en dagcreme, den känns lite "tjockare" men ändå inte som en riktig nattcreme för det behöver jag inte), Dior Capture First action yeux för ögonen. Dior rengöring och ansiktsvatten också. Fast ansiktsvattnet använder jag sparsamt, den känns lite för uttorkande. Då och då används även Elizabeth Arden Peel and reveal.

Imorgon ska jag kanske åka in till Åhléns och se vad jag kan få tag på, dagkrämen ändå nästan slut.

Det borde vara olagligt att vara disträ

För i så fall skulle jag sitta i fängelse och någon skulle styra över mitt liv. Jag kan det tydligen inte själv.

Idag hade jag träningsdejt med Tess. Vi skulle träffas vid 15.30. Med andan i halsen kom jag till Sats och sade "bodypump". Tjejen bakom disken tittade konstigt på mig och jag hann tänka "är biljetterna slut" innan hon säger "Men det började 16, klockan är 1630". LIte paff blev jag, det måste jag säga. Sen började jag skämmas, för jag skulle ju ha träffat Tess! Sen började jag tycka det var lite skojigt man måste ju skratta åt situationen. Sen blev jag irriterad på mig själv som inte kan tänka rakt. Tillsist bestämde jag mig för att ringa till Maskis och berätta det hela så hon fick skratta lite. Hon skrattade gott. Och länge. Jag bjuder på det!
Jag tog ett nytt schema och tänker gå på första bästa BP klass. Så det så!

jobbig helg som inte ens är slut

men herregud den har varit bra. Har känts som tre helger så mycket har jag hunnit med, och mer kommer det bli...

Cissan den lilla raringen kom till hufvudstaden och skakade sina lurviga! Nåja, vi var ju hos Linda i Södertälje men det var ju nästan huvudstaden...
Jag hade kul med dig bruden, vi måste göra om det snart!!

Tidigt idag åkte vi tillbaka till stan igen, Cissan fortsatte till en het dejt (?) och jag hem för att slappa i några timmar. Sedan till stan för att träffa ännu-en-vän-på-K och fika med henne.

Från fikat hem till Maskis för att ha myskväl, käka pizza och titta på På spåret.

Nu är klockan snart tre och jag borde sova. Jag är dödstrött.  Imorgon bp med Tess och kanske bio med ännu-en-vän-på-K. Om jag orkar. Förmodligen orkar jag inte. Någon måtta får det ju ändå lov att vara!!

Jag skulle kunna skriva en jätteblogg om det här, men jag är för trött!! Det blir nog en imorgon istället.


Kom aldrig och säg att Värmlänningar inte har koll

          Kom aldrig och säg att Värmlänningar inte har koll

De här bilderna gick runt i ett mail på jobbet idag. Hehehee

Vinteräpplen

Just nu knapras det på Ingrid Marie här, det är gott.

Idag lyckades jag sova hyfsat samt se på skidskyttet...inte så produktivt med andra ord men ganska mysigt! Heja CarlJohan!! Heja Mattias!! Heja Björn!! Heja David!!

I helgen får jag celebert besök (imorgon och lördag) på lördagkväll ska jag till Maskis på myskväll och söndagen ska spenderas hemma tittandes på Prison break. Synd att subtitlarna kukade ur :-(  Jag tror det blir en fin helg. Jag ska bara försöka att inte bli så bakisskakis!

Jag är för trött för bloggen. Tankarna vill inte bli ordsatta.

Bloggtoppen

Jag tror jag ska ta bort min blogg från Bloggtoppen. Jag blir stressad av listan, jag är tävlingsmänniska, jag vill ligga först! Bloggar mer och mer bara för att få fler träffar. Nej, det är inte vad jag vill göra. Mailet skickat, förr eller senare försvinner jag. Hejdå extra-stress! Hejdå extra-läsare!

kall, salt och unken gröt

Skit samma att jag tänkte dra ned på bloggandet. Fan va dumt sagt.

Jag har längtat efter gröt hela natten. Gröt skulle göra mig komplett. Havregrysngröt med jordgubbssylt och mjölken i ett immigt glas vid sidan av.
Nu sitter jag här med min hett efterlängtade gröt. Läste
Foxy Little Retards blogg så länge (Johanna, du skriver för långt!) att min gröt kallnade lite för mycket. Jag tog en tugga. Förberedde mig på att njuta. Och kraschade ner i besvikelsens avgrund. Gröten var för salt. Och framför allt, den var unken! När jag gick ut för att titta på påsen stod det bäst före 20050213 på förpackningen. Det konstiga är att jag har ätit gröt flera gånger sedan dess och den har inte smakat unket, varför bestämde den sig för att bli konstig just nu, när jag längtade så? Jag skrapade av sylten och åt en sked syld och drack mjölk. Näringsriktig frukost.

Natten har varit lugn och jävligt soft, jag har trivts på jobbet i natt! Saker att göra men inte stressigt bara tillräckligt för att inte ha tråkigt.

Nu ska jag sätta mig och titta igenom en massa kataloger och välja ut vilken kurs jag ska gå nu till våren. :-)

James Blunt - You're beautiful går varm i min Winamp just nu. Så även Frank Sinatra.
Jag vet inte varför jag just skrev det där, men tydligen ska man dela med sig av vad man lyssnar på, det har jag sett på andra bloggar.

Jag är så trött så trött. Jag skiter i katalogerna.

Att göra listan ser ut som följer;
* Kartongerna
* Skicka tillbaka kläder
* Handla havregryn, mjölk, krossade tomater, palsternacka och frukt
* Sova ut
* Kolla på skidskytte 17,10 på 24an

Jag har köpt den! Eller hyrt den. Eller vad man gör. I vilket fall är virvla.se min nu! Nu ska jag bara se till att jag gör något av det. Ska damma av mina gamla htmlböcker och allt vad det var. Photoshop och Dreamweaver (Frontpage?) ska laddas ner och crackas (eller...vad säger jag! ska givetvis införskaffas på lagligt sätt).
Det coola nu är att jag har en mailadress som heter webmaster@virvla.se Fy fan vad jag rockar. Fast jag har inte testat så den fungerar än, jag betalade trots allt vid typ 2 i natt och har bara varit inloggad en gång. På en väns inrådan gick jag via Surftown.

Nu: sova!

Mina favoritbloggar

Jag har ett stort antal favoritbloggar som jag försöker läsa någorlunda regelbundet. Det irriterar mig just nu enormt att jag inte har mina bokmärken på jobbet för jag har bara några få upplagda på bloggen. Jag vill läsa alla bloggar jag brukar!

Ja just det, jag skulle ju dra ner på mitt bloggande...*nynnar på Sharonas låt* Kom och ta mig långt härifrån...
Klockan är 01.07. Det är 6timmar och 57minuter kvar tills jag kan gå hem.
Det faktiskt inte så farligt att jobba längre. Om jag hade vanliga arbetstimmar och med samma arbetsbelastning (inte mkt tfn, mkt admin) skulle jag tom tycka om det. Nu gör jag det inte riktigt eftersom de jag jobbar med är något begränsade. Det finns liksom inte utrymme för att undvika någon man kommer lite sämre överens med än andra som man kan om man jobbar med typ hundra pers.

Nu är jag hungrig. Lunch om en halvtimme månne.

Jag ska sluta blogga

I alla fall så mycket. Istället ska jag återgå till ett gammalt intresse som jag brukade ha : TV.

* Vaccinering -check! (ouch! och 595kr fattigare.)

Kvar tills imorgon
* Bära ner kartonger -får vänta ännu en dag.
* Skicka tillbaka kläder till HM
(tränings dejt i helgen!)

Jistanes vad många kommentarer, vad skoj! ! Ska sätta mig o svara på några strax.Jag tog bort en kommentar med mitt riktiga namn, förlåt, men jag vill inte skylta med det även om det inte är ett ovanligt namn.

Vaccinationsstället ligger ruskigt nära Adidas affären. Så nära att jag var tvungen att gå in...och köpa en sweatshirt, ett träningslinne, strumpor och en tröja i strl 86 (tror jag, 12-18mån står det). Den sista tröjan där ska bli en present till Nybbans (HA, nu har du ett nytt smeknamn även om det inte var så originellt, jag har alldeles för många vänner som börjar på K) unge, fast han får den inte förrän han fyller år!! Rea är roliga grejer!
Jag ska inte släppa iväg mig själv på stan igen på ett tag.

Om några veckor drar jag hem till Karlstad igen. Jag är långledig och ska hem och göra alla grejer jag inte hann med över jul. Tvångsgosa katten lite mer, bowla med pappa, baka och sånt. Jag har bett mina föräldrar att inte tala om detta för katten för då kanske hon sticker hemifrån...hon är inte så förtjust i gos även om hon gillar sällskap.

Check check check!

* Städa -check!
* Dammsuga -check!
* Träffa K -check!
* Bära ner resväskan -check!
(puh, nu är jag nästan utbränd)

Kvar tills imorgon:
* Bära ner kartonger
* Vaccinera mig
* Träna

Att ta för sig

Jag ska börja ta för mig mer. Jag måste börja ta för mig mer. Jag kan vara väldigt pratig och ta plats och så men så fort det gäller så gör min dåliga självkänsla sig till känna och jag vågar liksom inte "speak up for myself". Det är något jag behöver lära mig. Jag har blivit lärd att inte göra det. Att inte stå på mig. Det är svårt att bryta mönster, det är svårt att gå emot allt man blev lärd som barn. Min mamma har aldrig läst pedagogik, hon har heller inte alltid så mycket sunt förnuft. Dubbla budskap, det var hon bra på. Tex så fick jag aldrig svara fel. Det har jag aldrig fått göra. Jag skulle alltid ha rätt, minsta fel blev det jättestort rabalder om hemma. Varför kunde jag inte? Fick andra barn fel på sina prov? Varför hade jag inte pluggat bättre? Hur kunde jag göra fel om jag hade pluggat? Ljög jag?! Jag tyckte aldrig om att få såhär mycket negativ uppmärksamhet (vilket barn vill ha det), men istället för att bråka och tjafsa emot drog jag mig inom mig själv. Samtidigt som jag inte fick ha fel tyckte hon att jag skulle svara och räcka upp handen i skolan hela tiden. Men om jag inte visste svaret, och ofta var osäker i skolan, kunde jag inte räcka upp handen för jag fick inte svara fel. (detta kände jag trots att mamma inte var med i skolan) Så stora delar av min lågstadietid satt jag och var olycklig. Lämnade blankt i prov istället för att svara vad som helst om jag inte var säker på att det var rätt. 
När jag blev uttagen i Vi i femman laget var det en stor dag för mig. Vi hade fått göra prov och de fyra bästa i klassen blev uttagna. Lite grumlades det hela av att 1. läraren uttryckte sin överraskning över att just jag blev uttagen. Alla andra var självklara, men "Virvla!" sade hon överrumplat. 2. en kompis sade åt mig att byta plats med henne, för hon skulle ju göra så mycket bättre ifrån sig än jag. När vi skulle vara med i stora finalen skulle några föräldrar följa med. Jag anmälde min mamma utan att tänka mig för. Mamma blev jättearg. Jag förstod att jag hade gjort fel, jag skulle ju såklart ha frågat henne först. Men jag var så säker på att hon skulle bli stolt, att hon ville vara där och se min triumf när jag var med i tv. Det blev hon inte. Hon var faktiskt ganska arg på mig hela resan, det jag kommer ihåg. Så det som skulle bli stort och spännande blev lite grumlat.

Allt det här är ju subjektivt. Jag hade det inte bara dåligt i skolan, fick inte bara skäll av min mamma. Men jag behöver skriva ner minnen och känslor som har satt sig fast, som känns viktiga för mig och som kanske kan få mig att få reda på varför jag mår som jag mår idag.

Dialekter

http://svt.se/svt/jsp/Crosslink.jsp?d=45294&a=503703

Jag älskar min dialekt! :-)

Skulle gärna se programmet men jag jobbar. Får försöka fånga en repris istället! Dialekter är hur kul som helst, jag tycker det är skönt att det nästan är helt borta att man ska prata "fin" svenska, dvs rikssvenska. Kul att SVT satsar på Fredrik Lindström igen, hoppas programmet blir bra. Det är roligt när språket kommer i fokus på ett positivt sätt.

Rappaport, Virtanen, Lundell

Men hej hallå! Jag ville nödvändigtvis inte se Virtanen igår. Jag var på jobbet och det gjorde inte så mycket. Men NU, nu vill jag veta hur Alexandra Rappaport reagerade på Odyssevs park avenue som jag läser att de spelade upp för henne! Hur kan hon inte ha hört den förut? Det är mycket tydligt att han sjunger om henne (hon är namngedd) och hon borde ha någon i sin förmodat ganska stora bekantskapskrets som lyssnar på Lundell? Går det ingen repris på skitprogrammet?

I natt satt jag med min Ipod inpluggad i öronen. Tack gud för Kiko säger jag bara. Jag har börjat inse att Korken inte bara ser korkad ut, han är det också. I natt gillade jag inte en enda människa på jobbet. Hoppas det blir bättre i natt. Bättre människor, bättre humör på mig och lika lite att göra telefonmässigt sett. Låt mig sitta och pilla med adminuppgifter istället, please!!

Nu har jag kontaktat banken för tidsbokning *check*
Ska bara klä mig i något annat än morgonrock så ska jag nog klara av att städa lite granna också, det ser trots allt ut som om jag håller på att flytta in. Synd att jag inte gör det utan att jag faktiskt flyttade in för 1½årsedan typ. Eller är det 2 år sedan? Undrar hur många gånger de senaste veckorna jag har tänkt "nu skiter jag i det här, jag lägger ut en annons på bostaddirekt och hyr i andra hand istället". Måste härda ut?

Jag sov ovanligt bra i natt faktiskt, kanske har kroppen börjat ställa in sig på nattarbete igen.

Jag försöker ju hålla mig lite hemlig i bloggen, ibland undrar jag att om man inte känner mig, hur väl kan man se att jag är jag? Lite för väl kanske. Eller lite lagom väl.

Nu ska jag käka ett äpple och några nötter för att sedan ta tag i min svinstia.


God morgon!

Eller godnatt snarare för mig.

Att göra lista till senare idag:
* Städa, bära ner kartonger och resväskan.
* Dammsuga
* Vaccinera mig
* Ringa banken
* Träna
* Träffa K för att ge henne kläder

Det känns osannolikt att jag kommer både städa och lämna huset för att vaccinera mig. Ringa banken borde jag däremot kunna klämma in någonstans. Träna kommer nog strykas?

Nehej, om man skulle ta och försöka sova lite kanske?

Jag måste hångla snart...

Idag hade vi möte på jobbet. Shit pommesfrites alltså. BitchF tjabbade om allt och inget och lite till som vanligt, jag spacade ut och dagdrömde istället. Mycket trevligt. Började fantisera om att hångla med möteshållaren, herregud jag behöver komma ut och se lite nytt folk!  Är det sexigt med långa, samala fingrar bara för att det är osexigt med korta tjocka? Hans var kanske lite för långa på något vis, men ändå fina. Det var huvudproblemet jag funderade på. Och hur hans hår känns, för han pillade lite med det. Så här tragisk är jag, det är bara att konstatera.


Idag gick jag in på min sida på HM och kontrollerade mina kläder och de hade kommit! Jag skrev av kollinumret och gick med bestämda steg till 711 och hämtade ut den gigantiska lådan. Det är oerhört oekonomiskt och miljöovänligt att skicka kläderna i en låda som är ungefär 45% för stor! Lådan var skitstor och kläderna låg och skramlade inuti.
I alla fall så var den svarta omlotttoppen jättebra, ganska tight men eftersom ärmarna var så vida blev det okej ändå. Den turkos/vita satt bra, men jag fick för mig att mina höfter blev rätt breda av den?! Jag har aldrig haft problemet med breda höfter så jag blev ganska orolig...
Kjolarna var båda för stora så en ska jag lämna tillbaka  och den andra ska jag byta till en mindre storlek. Jag måste ha känt mig tjock när jag beställde eftersom jag beställde en storlek större än normalt?!?
Skorna...perfekta! Guldiga flipflops med blommor. Blommorna var lite tilltufsade men det är ingen större fara ändå.


Min Att göra lista blev nästan helt klar idag, det enda jag har kvar är Myrorna för att köpa ett pussel och det är egentligen itne så noga. Jag funderade på att köpa ett 3D pussel på Akademibokhandeln men ska nog kontrollera 2ndhandmarknaden först. På Akademibokhandeln hittade jag jättefina bokstöd med stjärnor som jag raskt slog till och köpte. 169kr, ett klipp tyckte jag. Men tydligen köper man dem separat och jag höll på att få en chock när jag skulle betala.


Banken ska jag ringa imorgon för att boka tid för rådgivning. Mäklaren har ringt mig två gånger idag men jag har inte orkat svara för jag vet ju inte om jag kan lägga något bud. Förmodligen inte. Oj, den är redan uppe i 1.5!! Och den jag har kikat lite på i Alvik uppe i 1.4. Det är väl bara att inse att jag inte kommer få en sådan lägenhet jag vill ha till ett pris jag kan ha råd med. Kanske om pappa är medlåntagare, hur blir det då? Jag får försöka köpa längre ut i Bromma kanske. Men jag vill inte söder om söder, jag vill inte bli tvingad ner dit! Fast själva Söder har jag inget emot, när jag var på visning där i helgen reagerade jag över hur trendmedvetna och snygga alla är där!


Varför pratar jag bara kläder?

Känns som om jag bara bloggar om kläder nuförtiden?! Jag har hamnat i en liten shoppingperiod kan man säga kanske. Och vart är mitt HM paket som skulle komma vecka1?! Inte hos mig i alla fall!!
Har jag blivit ointressant när jag bara tjatar shopping? Shopping är iofs inte lika med ointressant nödvändigtvis. Nåja, till frågan:

Vad tycks om de
här skorna istället för de på Haléns? 549kr är rätt mkt mer än de andra, å andra sidan är kanske de här lite mer classy? Är classy verkligen vad man vill ha när man köper guldskor?!

Mads Mikkelsen

HUR gärna tror ni att jag vill se kortfilmen "Nu"? På en skala? En gissning någon?? Se orsak här.
Jag förstår förresten att han är grinig, det är väl ändå skillnad att göra film om en porrfilm mot att göra en porrfilm?!
Mads blev ju lite förgrymmad över att jag försökte byta ut honom som skrivbortsbild. Som kompensation lägger jag upp min skrivbordsbild på bloggen så fler kan ta del av honom...Igår var det mitt favoritprogram på Discovery, Mythbusters (vid 4tiden på morgonen). Good shit tänkte jag och sen kissade jag på mig. Nästan. För det var hajspecial och jag har hajskräck som få. Badade nästan inte i insjöar när jag var mindre. Tyckte först att det var läskigt att se delfiner för jag trodde ryggfenorna var hajar och även efter att jag förstod att det var delfiner var det lite blä för då insåg jag att det kunde finnas stora fiskar i vattnet och inte bara små söta zebravarianter.

Idag har jag en lång att göra lista. Vi får se vad jag hinner med.

Egen domän

Funderar på att skaffa mig www.virvla.se som man tydligen kan enligt Surftown. Vad finns det för andra siter som kan hjälpa till med detta, vad behöver jag egentligen lära mig för att fixa det här? Är Surftown något att ha? 129kr/år kan jag ju kosta på mig. Verkligen.

Jag är Einstein

Det är sant!
Testet hittade jag hos
It-horan


What Famous Leader Are You?
personality tests by similarminds.com

Shoppa på Haléns, ett faux pas?

Jag hittade till Haléns såhär lite mitt i natten. Det fanns en hel del som jag tror att jag vill ha. Imorgon när jag har sovit på det vill jag kanske inte alls ha längre. Tänkte länka och få lite åsikter om det. Det här är verkligen till tillfälle att kommentera om ni inte gör det annars, för Virvlan har beslutsångest. (Heter det en eller ett faux pas?)

Guld espadrillos Känns lite klumpiga, men guld är guld. Kommer kilklackar vara okej även till våren?
Guld sandalett Jag är väldigt osäkerpå klacken, det ser väl mest billigt ut?
Guld ballerina Söt, men jag ska nog kanske inte ha platta skor. Å andra sidan använder jag inte höga klackar så mycket nuförtiden. Ett par guld flipflops är redan beställda från HM men detta kändes lite mer påklätt.
Denim väst Jag tror stenhårt på jeansväst, men har inte hittat den perfekta. Vad sägs om denna?
Omlottkjol Så söt, så somrig, så inte Virvlig? I turkos såklart.
Skjorta Jag ogillar att ha skjorta på mig, då kanske detta är ett bra alternativ?
Halterneck Snygg eller slampig?

gilmore girls och köttfärssås

Gilmore girls hade en dålig säsong förra säsongen och denna har inte varit lysande men den avslutades rätt bra. Mest bra för att jag skulle vara kär i Logan om jag var tio (nej, tolv) år yngre. Han är rolig, snäll, badboy, heartbreaker allt samtidigt. Han kommer självklart lämna Rory när hans familj sätter ner foten. Eller så gör han det inte utan bryter med sin familj och spenderar resterande tid i serien bitter, ensam och fattig. I vilket fall är det bra.
Mama Kim rockar fett. Sebastian Bach rockar fett. Jag vill se ut som Lorelei. Jag vill ha Rorys morföräldrar.  Det sägs (pappa säger) att jag faktiskt ser ut som Lane, något jag inte vet om jag ska vara värst glad över. Jag tycker om den där serien helt enkelt.
Nu ska jag läsa spoilers på
Television without pity!

Köttfärssåsen jag gjorde blev sådär. Massa färska champinjoner, lök och vitlök i. Men tydligen räckte det inte med tre vitlöksklyftor. Jag glömde basilikan (slut på oregano). För lite kryddat helt enkelt. Men rätt gott ändå, helt klart ätbar. Trots den otäcka köttfärsen. Varför finns det inte finmald köttfärs längre, den där grovmalda är ju ingen höjdare alls!! :-(

vinst!

vinst!

Detta vann den lyckliga som var besökare nr 10.000 på min blogg!! (oj fan, jag behöver visst damma...)

nyligen och webcam

Hahaa, jag skulle tydligen inte berättat om mina nattliga webcamäventyr. Ingen länk kommer att läggas upp men jag finns på msn för de som ger mig sin adress...nåja, inte alla som ger mig sin adress. Men ni känner säkert på er om ni har chans att komma in på min lista eller inte ;-)
Gorgonzola är mögel och jag äter inte mögel.
Brie och pepparkaka däremot...låter som en bra idé inför fredagen?!

Jag försöker förtvivlat automatpinga
www.nyligen.se men det funkar jävligt dåligt. Antingen sparas inte adressen i automatpingningen eller, när jag försökte lägga in den där bokmärkes adressen, så sparas den men det pingar inte. Hjälp!

Hysteri och Sportens årskrönika

Jag har varit på två lägenhetsvisningar idag. Den ena var lite sunkig, i behov av renovering men med bra läge på Söder. Den kommer jag inte ens låtsas vara intresserad av, hyran var för hög (ska höjas). Den andra var det hysteri vid. Att komma in var som ett krig i sig och att sedan kunna titta på något som tex sovrummet var som att vara arab på ett flygplan. Andra lägenheten var däremot väldigt fin när man väl kom intill. Inte perfekt men helt okej ändå. Nedre botten men jag har inget emot det. Förhoppningsvis är jag den enda i världen som vill bo på nedre botten. Jag ska knalla iväg till SEB imorgon för att se hur det kan lösa sig med lån och så. Jag förväntar mig att kunna få lån på typ 800.000 vilket är alldeles för lite. Men vi får v äl se. För jag vill inte bo här längre.

Andra hysterin för dagen var på Ica men den utspelades enbart inombords. Jag vill göra köttfärssås tänkte jag. Sagt och gjort jag letade reda på alla ingredienser. Hittade allt utom krossade tomater. Gick runt runt runt men hittade inget. Blev svettig sur och stressad. Hittade inga krossade tomater. Till slut frågade och blev pekad mot en hylla där jag hade varit kanske tio gånger redan. Då gick jag och tittade nästan med lupp och se där! Tomaterna var slut. Skönt att få det avgjort men vad ska jag göra då? Gick och frågade igen. På Ica har de inte gått någon kundservicekurs. Kom tillbaka imorgon sade han lite snäsigt. Jag hittade istället krossade tomater i någon slags delikatessdisk och köpte en burk. Den kostade 12.90kr. Vansinne. Men köttfärssås kommer det bli!!

Jag har förskt att se sportens årskrönika två gånger nu. Och missat den båda gångerna. Det är ju väldigt dumt. Irriterande. Nu tittar jag på när Villa får däng av Edsbyn istället och snart är det ToyStory2 och det borde även vara Gilmore Girls senare. Kvällen är räddad! (Plus att jag ska fortsätta mitt PrisonBreak maraton senare ikväll)

Ajajaj

Astmamedicinen funnen. Förra året kan jag inte ha använt den, gick jag omkring med obehagskänsla i lungan hela förra vintern eller hade jag inga problem då? Det står nämligen Anv.före: 12-2004 på min lilla Pulmicort Turbuhaler. En tripp till läkaren som It-horan (gud vilken roligt namn, jag vill också vara it-hora det låter så mycket mer spännande än att vara en virvla) föreslog är nog en god idé. Nästa lön. Denna lönen ska jag ju vaccinera mig igen. Det som jag skulle ha gjort i december, ni vet...

Igår var jag mycket duktig på ätfronten ända tills klockan var 1 ungefär (så rent tekniskt sett är det ju idag...) när jag klämde i mig en smörgås med jordnödssmör och honung. Enligt min kanadensiska kompis ska honung vara da shit att ha på jordnötssmörsmackan. Jag föredrar nog med banan i så fall, honung smakade inget vidare. När jag åt min macka (webcam på) så såg jag Femicas skratta sig halvt fördärvad. Tydligen hade jag publik som bestod av hennes man och några av hans kompisar. Jag satt med otvättat hår och i min extremt osexiga pyjamas bestående av en tshirt i strl L som jag fick när jag jobbade för försvaret. Dessutom tryckte jag i mig mackor och såg trött ut. Jättekul med publik då. Kanske borde man ta betalt?
TILLÄGG 14,33: jordnötssmöret är nu slängt så jag inte ska frestas någon mer hungrig natt.

Nähäpp, nu ska jag hoppa in i duschen och springa på två lägenhetsvisningar fastän jag allra allra helst vill ligga i sängen och titta på damernas masstart i skidskytte.

RSS

Jag har börjat komma på det här med blogfeeds eller vad det heter. Mycket bra. MEN i varken bloglines eller newsgator kan man se kommentarerna på bloggen så jag håller mig nog till min bloggmapp i favoriter trots allt. Lite synd för det är ju så smart att få alla sina bloggar på samma sida. Hmm. Kanske får jag lov att uppdatera bloglines med alla bloggar i alla fall så får jag gå in och titta på dem individuellt om jag vill. Jag vet inte, det verkar ändå lite onödigt. Svåra beslut man måste ta i livet...

Jag har börjat få problem med min vänstersida igen. Ända sedan jag bodde utomlands och fick någon slags luftrörskatarr eller så har jag haft problem med vänster sida (jag vill säga vänster lunga men det vet jag ju faktiskt inte) vintertid. Det är liksom något som väser när jag tar djupa andetag och jag har konstant hosta. Bara vänstersidan känns. Jag har lungröntkats utan att det visade något. Jag fick astmamedicin istället. Den har jag tappat bort. Jag har en naggande känsla av att jag borde leta reda på den...

Skrivbordshjälp

Ni datakunniga därute, hjälp mig är ni snälla!!

Jag tittade på den utemordentliga bilden på Orlando Bloom från Shimodas blogg.
Högerklickade och valde "Desktop item" för att ersätta Mads Mikkelsen. (förlåt Mads, det var en dålig idé). När jag sedan kollade på mitt skrivbord låg Orlando långt till höger, man ser ungefär halva bilden och Mads ligger kvar centrerad. Man kan inte ta bort Orlando på något sätt. Försökte med "tiles" för att se hur det blev och då kom flera Mads upp men Orlando låg kvar on top. (ahahahaaaa, den bilden ser jag nu livligt framför mig..) Frågan är hur jag får bort Orlando, det är ju värdelöst när jag ändå bara ser halva honom!!

Tom Cruise

Enligt Testet jag hittade hos Cissan så är Tom Cruise den perfekta kändisen för mig. Lite lustigt eftersom han var min stora idol i tidiga tonåren, innan man ville att ens idol förutom utseende skulle bestitta någon slags talang, intelligens och förnuft. Jag kunde allt om Tompa, läste allt om honom och hade mina väggar tapetserade med bilder på honom. Detta tillhör nog egentligen kategorin "bör aldrig erkännas"...
De tre nedan var runners-up. Får jag välja fritt så väljer jag Bruce vilken dag som helst!! (Kevin Spacey...han är väl ändå bög? Passar jag bäst ihop med bögar? med tanke på vissa rykten kring Tompa)
 • Kevin Spacey
 • Mel Gibson
 • Bruce Springsteen

 • lösning på ett problem

  Agnes vet hur man ska göra för att slippa sova ensam. För ibland är det ju mycket bättre att skeda faktiskt. Bra att jag fick reda på hur man ska bära sig åt...  Jag tänkte läsa något till våren. Universitetet är ju gratis förstås men jag hittade inget där. Istället funderar jag på kinesiska, spanska, retorik, foto, scrapbooking, skrivkurs, måla, slöjd...det finns så mycket jag skulle vlja göra! Allt är ganska dyrt...
  Resefoto, slöjd eller scrapbooking ligger bäst till. Fast kanske blir det inget, jag skulle ju börja sjunga i kör också...

  radioreklam

  igår på jobbet lyssnade vi på radion. Då kom det en reklam. Som började tala om vad trängselavgifterna kostar oss skattebetalare, att det hela bara är ett dyrt experiment och att si och så många vårdplatser hade kunnat komma från samma summa pengar. Reklamen var från Moderaterna och fick mig att gå i taket. Tekniskt sett har de kanske rätt. Men med att säga såhär insinuerar de att DE hade lagt pengarna på öppenvården om de hade fått styra. DET VAR FANIMEJ DET DUMMASTE JAG HAR HÖRT!!! Jag blev vansinnigt sur och började ösa ur mig galla över moderater och Axén Olin och borgare i allmänhet. Jag är också rädd för att de lurar folk med den här reklamen. Varje dag på jobbet får jag det bevisat att folk inte kan tänka, då går de kanske på att Moderaterna (spottar ur sig ordet) vill lägga pengar på primärvården etc. Men det är ju idiotiskt. De kommer ju lägga ner allt offentligt. De kommer privatisera utav bara helvete! Näe, jag blir så lack när jag tänker på reklamen att jag faktiskt inte kan skriva mer nu. Nu tänker jag gå och vara glad.

  10037!

  Ojoj, och jag var inte hemma när 10,000 ankom.
  Cissan gav den senaste kommentaren, alltså är Cissan VINNARE!! woohooo!!  Cissan *klapp klapp klapp* Cissan *klapp klapp klapp* Vinst finns att hämtas i hufvudstaden! :-)

  Jag hade velat vara med

  Ett av mina stora sexobjekt (mest pga av en barnförbjuden dröm jag hade om honom en gång, men även lite pga Pirates, jag var absolut inte särskilt förjust i honom som Legolas. Då var det ju Aragorn som gällde.) har varit i stan. På den här festen hade jag velat vara med! Kate Bosworth or not, hon verkar inte särskilt svår att bräda...

  oj då

  I min iver över de många besökarna glömde jag skriva ner resten av bloggen.

  Nästa helg får vi fint besök från
  Ume minsann! Jag ska möta på flygplatsen med ballonger, banderoller, pukor och slagverk. Eller så får hon nöja sig med en helt vanligt Virvla. Det blir nog bra så ändå :-)  Ska bli skoj som tusan och vi får väl se vad vi hittar på för spännande ;-)

  Jag är vansinnigt sugen på något annat än min medhavda matlåda (medhavda är ett så mysigt ord, jag ser framför mig en termos med kaffe och en med varm saft, limpmackor med ost och prickig korv inslagna i smörpapper, kanelbullar och mys i ett längdspår någonstans.) men kan inte göra så mycket åt saken. Vi har inte ens en godisautomat här på jobbet just nu. Det är iofs ganska bra men just därför blir man ju lite extra sugen liksom.
  Lunchrummet här är en katastrof. Att vuxna människor inte kan plocka undan mer efter sig är en katastrof och jag förstår det inte alls.

  Ofta får jag små ingivelser till bloggar, och jag tror banne mig att jag har övat upp mitt minne så jag numer har lättare att komma ihåg den där fina iden jag ville blogga om. Jag kom aldrig ihåg förut, lite frustrerande men nu minsann har jag bättrat mig. Kanske är det tillfälligt. Som tillfällig minnesförlust fastän omvänt?

  Igår hittade jag till en ftpservergrej där en del hade laddat upp bilder från vår resa, jag laddade hem allt och laddade upp några själv. Synd att det inte var fler som hade upptäckt den där servern, det var coolt när jag väl förstod hur jag skulle göra! Tack T som har lagt upp den och J som hjälpte mig med installation och inställningar!
  Finurligt, som en god vän till mig skulle säga.

  Många besök

  Idag har jag haft så många besök att jag nästan blir rörd. Kommentarer kommentarer kommentarer please! (gärna snälla och konstruktiva. elaka vill jag helst inte ha, om de inte är berättigade)

  Snart sprängs 10000 vallen. Vem ska bli den lyckliga vinnaren?

  spela spel

  Jag har läst Johannas blogg och har insett att jag vill spela Silent Hill och CSI. Nu vill jag raskt bli dataspelskunnig!! CSI fanns inte att köpa på EBgames, vart ska man vända sig då, online? Ska undersöka saken...

  Jag är självlärd

  Jag diggar datorer. Det har jag inte alltid gjort, men sedan jag upptäckte internets otroliga värld 1996 så har jag varit fast. Första gången jag använde internet smyganvände jag det i skolans bibliotek och jag tror jag bara skrev ett sökord i adressfältet och förstod ingenting. Eftersom jag inte förstod kan jag inte förklara vad jag gjorde, det såg så spännande ut men verkade väldigt komplicerat.
  Sedan blev jag internetberoende, ojoj, jag kände till varenda en av skolans alla datasalar. Det var jag och nördarna liksom. Fick tom spela lite Quake med dem om de saknade spelare. Fast jag var så dålig att erbjudandena kom rätt sällan. Jag chattade på
  www.cybertown.com (bar none) som inte finns kvar i sin gamla form längre. Där träffade jag vänner (en i alla fall) som jag har kvar än i dag, märkligt hur någon man aldrig har träffat kan bli ens bästa vän. Men jag och Femicas har chattat i snart 10år och hon känner mig vansinnigt väl. Och jag henne. En vacker dag åker jag till Toronto och hälsar på!

  Vad jag tänkte komma fram till var att jag inte har varit intresserad av datorer from scratch liksom och jag har aldrig gått någon datakurs. Allt (det lilla) jag kan har jag lärt mig själv. Jag gick en webbpublicerings kurs förra sommaren som var bra och där jag lärde mig lite html och photoshoppande, men annars har jag kirrat allt själv med lite online hjälp från diverse vänner.
  Jag skulle vilja gå en baskurs har jag kommt på. Typ: Organisera din hårddisk, Funderar du på att köpa dator, Datasäkerhet, Datagrunder osv. Jag kan allt det där. Rätt väl. Men jag vet ju faktiskt inte vilka kundskapsluckor jag har. Det vore fint med en skräddarsydd kurs där man kan dra igenom tidigare nämnda på nån timme för att sen gå in på det jag vill lära mig på riktigt. Excel, Access, Photoshop, Dreamweaver (ok, jag kan lite men behöver verkligen lära mig på nytt), InDesign och kanske lite databas eller så. För att börja någonstans liksom.
  Kurserna kom jag på att jag ville gå när jag läste i alla de där studiecirkelsbroschyrerna som damp ner i brevlådan idag. Jag ska gå scrapbookingkurs och något mer tror jag. Jag älskar kurser!

  Vad är skillnaden? ABF är sossarna, men vad är de andra studieförbunden knutna till?

  Fodralen har kommit!

  Jag beställde ju tampong och bindväska från Olydig och idag anlände de! För det första så var fodralen jättefina och hade jag bara fått dem så hade jag varit jättenöjd. Men! Jag fick ett litet armband, ett sånt där vitt i gummi, i vitt som det står Utrota fattigdomen nu på, jag har för mig att min kompis köpte en liknande i somras när han var i NYC (i fn skrapan). Det medföljde även ett fint handgjort kort som man kan köpa på deras site där det fanns en hälsning från Marcus och Linda (som jag antar är www.olydig.se), jag är mycket imponerad, det kändes så lyxigt! (snygg handstil förresten)

  Tänkte jag skulle ge dem lite extra reklam nu när jag blev så nöjd, tack ska ni ha!! :-)

  Ett farväl

  Nu på morgonen när jag var på väg hem insåg jag till min förskräckelse att jag inte kommer åka bussen på morgonen något mer och alltså inte kommer ha någon mer date med MrM. Vilken missräkning!


  Dumma Gulan!

  Jag försökte lämna tillbaka min Paul Frank mössa. Jag fick dåligt samvete över att lägga ner så mycket pengar på en mössa så jag tänkte returnera den, men se den tomten gick inte! Tillgodokvitto fick jag för de har inget öppet köp! Det är ju inte en jätteliten affär direkt, jag tycker det är dåligt och snålt. Det kan vara okej att bara ha öppetköp i 3 dagar tex, men att inte ha det alls på varor till ordinarie pris tycker jag är sniket!


  huvudvärk, flytt och allmän förvirring

  Jag vill börja med att beklaga mig för jag har spränghuvudvärk. Det kan vara vätskebrist eller förkylning. Jag hoppas på vätskebrist! Tänker inte vara sjuk i januari, helst inte februari heller.
  Ibland undrar jag om jag biter ihop tänderna för hårt, ibland får jag huvudvärk pga det tror jag. Vad kan man göra åt saken?

  Jobbet har flyttat till annan lokal i de nästan-centrala delarna av hufvudstaden. Lite krångligt såhär i början men gör varken från eller till för min restid så jag är rätt nöjd ändå, skönt med förändring.

  Jag klippte av en bra bit av håret igår. Nu önskar jag att jag hade tagit mer. Kanske så mkt som 5cm till hade jag nog kunnat tänka mig att klippa av. Kanske får jag en knäpp och klipper en bit till, det var så skönt med kort hår! Men, jag tänkte ju spara ut till långt till sommaren. Svårt val.

  Mina nyårslöften går inget vidare.

  Ett annat av mina löften borde vara att bli kär, men det är ju onödigt att lova något som man inte har någon möjlighet att hålla...

  guld(et) blev till svart jacka...

  Jag åkte till Zara idag, skulle ju efter mycket tjat igår byta de bruna skorna till ett par guldiga. När jag kom dit så blev guldskorna för stora trots partyfeet. Så jag köpte en svart jacka för 398kr och åkte iväg och klippte mig istället!

  Min frisör var nog duktig. Men hon var helt tyst. Själv kan jag vara ganska pratig av mig men om det är någon som inte säger något, då blir jag som en mussla och kan inte säga någonting. Så jag satt knäpptyst i en timme medans hon klippte av mig ca 7-8cm av mitt hår. Snedlugg fick jag också. Jag är ganska nöjd faktiskt, än så länge. Man ska väl egentligen inte uttala sig förrän efter några dagar

  Insåg på min hemväg från frisören att Zara har öppnat i Sturegallerian också. Men nu orkar jag inte bry mig mer i de vackra guldskorna tror jag. Den svarta jackan är snygg och varm, den var billig och jag har ju faktiskt köpt 4 skor på 5veckor redan...


  Mangomungo, jag lever i strikt celibat. Något ofrivilligt förvisso men ändå. Knappast i hor. I wish...
  Man behöver inte vara gift för att få visum till Tanzania, men de har specialregler för frukter. Är man en frukt då bör man vara gift, så är regeln! ;-)

  Lågkaloridrottningkräm

  Jag vill bara utfärda en varning. Den smakar ingenting. det ser ut på mjölken som om det ska vara blåbär i men smaken, den försvann på vägen. Nu ska jag sockra den osockrade krämen så den blir lite godare!  Det är inte alltid bra att maila för att få ett fint (för mig iaf) avslut. Ibland så får man svar som gör att man inte kan gå omkring och vara sur längre. Och får jag inte vara lite sur så kan jag inte släppa och kan jag inte släppa var ju det där mailet helt meningslöst. Det du, Peternicklas.

  Smakråd! (uppdaterat)

  nyinköp

  Jag var på stan och inhandlade ovan förut. Så gick det med nyårslöftet typ. Skor från Zara (det första jag någonsin köpt där) 475kr, brosch från HM 39,90kr, bälte från HM 129kr, väska från hm 75,90kr, mössa från gulan (Paul Frank) 299kr.

  Nu till frågan: Skulle jag istället köpt skorna i guld?! (Mamselamsen får inte svara om hon läser detta ;-) )De fanns inte i 36 men 37 och köper jag dem en storlek större får jag även plats med sådana där "party feet" i dem. Även om de är bekväma misstänker jag att det blir jobbigt att gå länge i dem.


  Okej, jag byter till guld eller ett par i strl 37 tror jag. Jag ska ta med mig mina partyfeet och prova, för när jag har dem i strl 36 blir skorna för små. Jag ska ju ha skorna i sommar främst och då svullnar fötterna så lätt. Jobbigt att bli gammal... ;-)

  Guld känns så somrigt, dekadent och over the top.
  Brunt känns klassiskt, stiligt och propert.
  Båda trendiga.

  Ibland kör det ihop sig

  Prison break, CSI NY, Kommissarie Lynley. Allt startar samma tid men på olika kanaler. Jag tror det blir Lynley som vinner. Jag tycker iofs castingen i Lynley inte är klockren men jag gillar Elizabeth George!

  Det här med SL

  Jag är övertygad om att jag har försvarat SL tidigare i min blogg. ALLA kritiserar SL, det är legitimt att kritisera SL. Det är på gränsen till fult att försvara dem. Jag måste skriva ner mina tankar kring den, enligt mig, viktiga  Tystnadsspiralen någon gång. Oj då, vips så fanns det en länk istället...Google är latmaskarnas hjälpreda. Det finns även böcker kring ämnet, den som skrev artikeln verkar inte ha läst någon av dem, men ni får en liten inblick i det i alla fall. Jag har en bok om det tror jag. Jag vet hur den ser ut men inte vad den heter och den ligger i källaren. Så kul var den att läsa. Men intryck, det gjorde den!

  Herrgud vilken lång parentes! Get on with it woman!

  Alla hackar idag på SL. SL är inte perfekt, väldigt långt därifrån. Det klagas konstant i medier, på bussar, på arbetsplatser och i hem. MEN när biljettpriserna höjs för att folk plankar och för att kanske kunna göra något åt bristerna, då jävlar tar de hus i helvete och det blir en riksangelägenhet! Varför? Som om resten av Sverige, där många har en buss i timmen vid högtrafik in till stan, bryr sig om bortskämda, gnälliga stockholmsbor?! Om det nu är så dåligt, varför vill vi inte betala för att göra det bättre. I vissa avseenden är det ett kommunistiskt  tänkande (ja, det vet jag inte, jag är inte superinsatt i kommunismen. Men ett vänstertänkande? Miljöpartisttänkande?); gratis kollektivtrafik åt alla! Menmenmen, detta går ju ut på att alla ska betala för det kollektivt också, och det är folk inte så pigga på! Varför inte?
  Vill man inte betala så får man fanimej lida och komma försent också.

  Ps
  JAAAAaaa jag vet att alla inte plankar och att en del minsann betalar och fytt i helvete vad synd det är om er som blev påhoppade i min blogg och ni som betalar borde inte få lida och så vidare... Tough shit.

  Söker toppluva!

  Okej hörrni modeorakel som jag vet finns därute! Vart kan jag få tag på en snygg toppluva/lite tunnare mössa? Min Resteröds från förra året råkade jag tappa bort och vart jag än letar så hittar jag ingen! Zoovillage hade inte någon jag tyckte om. Jag har varit på de flesta butiker i Sthlm (centralt) men hittar ingen som är sådär perfekt. Jag har en Diesel men den är såpass tjock att man inte kan ha den när det är lite varmare ute/på vårkanten.

  Problemet med långkalsonger...

  ...är att det är för bylsigt att ha på sig under mina vanliga jeans och för varmt att ha dem kvar på sig inomhus vilket gör att man måste krångla sig ur jeansen och sedan långkallingarna för att sedan när man ska gå hem igen från jobbet måste slita inne på toaletten i fem minuter igen. TUR att jag fick de tunna fina silkeslångisarna i julklapp! De går in utan problem under mina Lee och kanske även under mina Acne. Nu sitter jag med vanliga långisar från Craft på mig och ett par baggyjeans som jag inte tycker om längre. Och jag svettas. Måste snart ge upp och ta dem av mig. Långisarna.

  Någon gång denna vecka ska jag åka in till stan och köpa mig ett par nya jeans. Jag skulle vilja ha ett par Tiger men det blir kanske ett par Acne istället. Jag provade ju ett par som passade fint i Kd och var dum nog att inte köpa. Helst vill jag ju shoppa på Åhléns, mitt mecca. Men PK huset får sig nog ett besök istället. Eller NK. Jag gillar NKpåsar. Det slog mig just att de nog fortfarande säljer Mavijeans på Companys, får väl gå dit först! Och till någon bra affär för att köpa en ny toppluva! Min älskade Resteröds glömde jag ju på bion sist :-( Den här säsongen finns det bara randiga Resteröds och det kändes inte så aktuellt.

  Det känns inte som om det är nytt år. Försökte få till lite stämning genom att titta på Ivanhoe tidigare idag men blev mest irriterad på den mesige tönten som inte vågar välja rätt tjej. Jävla killar.

  Nytt år och allt vad det innebär

  Okej okej, det är 2006. Jag hoppas det blir bättre i vissa avseenden än 2005.

  Har jag några nyårslöften? Nja, jo jag ska försöka plita ner några.
  1) Jag ska träna minst två gånger i veckan
  2) Jag ska börja tänka mer på vad jag äter (skriver jag och stoppar in en bit brie i munnen)
  3) Jag ska börja planera min ekonomi

  Den första punkten är den viktigaste.

  Jag orkar inte recappa mitt år, ni har ju min blogg. Okej, den täcker långt ifrån hela 2005 men någorlunda i alla fall.
  Andra större saker som jag hoppas kommer hända är att jag säljer min lägenhet och köper en ny, söker och helst får ett nytt jobb och åker iväg på minst en lång resa.


  hits