Scrapping och backstageande

Varför tycker man att det är häftigt att vara backstage? Var backstage i fredags på Popaganda och det var jävligt trist. Visst, jag stog där med en öl i handen men det var inte mycket mer än så heller. Fick inte ens se Jens Lekman upclose, fast han såg snygg ut på scen...och vilken röst.

Är lite besviken över att jag aldrig fick se Robyn, men va fan det regnade och åskade ju. Bättre att dricka vin inomhus...

 

Jag måste få tag i en kurs i scrapbooking till hösten. Pappa fyller ju 70 så jag ska överraska honom med ett alldeles eget album tänkte jag. Nåja, han ska ju fylla 69 först kanske kan man tycka, men jag tror det tar ett litet tag att lära sig att scrappa och så ska jag köpa på mig lite grejer och sånt så jag måste nog starta till hösten.

 

Träffade Katrin i söndags, hon har flyttat till Stakka, jävligt skoj! Var ju ett tag sedan vi pluggade engelska i Karlstad.

 

Nu ska jag dricka ett glas samarin och gå och lägga mig. Samarin måste vara guds gåva till människan.


Högtryck

Det är svårt att säga ågot om ett lundellalbum direkt efter första lyssningen. Jag tycker nästan aldrig om dem. Vid 10de lyssningen börjar de bli okej och efter 30de så sitter de som smäck och är fantastiska. Högtryck kommer nog gå samma väg. Visst finns det några guldkorn på en gång, men han har gått långt ifrån det rockiga, det slamriga som jag tycker så mycket om. Jag vill höra hans energi, känna den spraka och gnistra.  Kanske är han bara gammal och jag får acceptera det, men det är ändå bara 3 år sedan Club Zebra släpptes och där lät han verkligen passionerad och målinriktad. Nu känns de senaste släppen lite grann som ett enda långt drölande, låtarna flyter in i varandra. Men på varje album finns det utropstecken, som Kapten Kidd och som En bättre värld. Jag älskar hans texter, hans röst, inte alltid hans musik. Högtryck tror jag är något som kommer växa för varje lyssning, men än så länge rankar jag Ok baby ok något högre. Som ett somrigt Vinterland läste jag att en recencent skrivit, det vill jag inte riktigt hålla med om än men jag hoppas...


Shoppad idag, det är ju löning. En jeansjacka från Nudie och en sweatshirt från Denimbird. Och Uffes Högtryck och Audioslave Out of Exile. Blir fattigt fort.


Sommaren är här. Ska man våga skriva så? Imorgon ska jag våga mig ut utan jacka...


Superhelg!

Har haft en supersuperhelg!!  Lugn och skön (ingen bakfylla) men änd gjort roliga saker!

Hade en riktigt schysst dag på Grönan igår tex. Karuseller (älskar allt som går runt, inklusive jag själv i lusiga huset), lotter (vinner aldrig men det är ändå skoj) och sockervadd. Åh, det var en underbar dag, den gick tyvärr alldeles för fort!! Att jag var där och stödde drottningen i något, det är lite illa förstås. Men det var det ju värt och jag applåderade i alla fall inte åt henne.

 

Man kan inte sluta förundras över våra kunder. Att det finns så många begåvningshandikappade människor som har en vardag utan en god man som sköter deras ekonomi...det övergår bara mitt förstånd.

 

Tre pass av fem är sena pass, det var inte vad jag blev informerad om när jag blev anställd. Hela maj har jag haft kanske 80% sena pass och då ännu senare än de som finns nu när schemat är ändrat.

 

Jag undrar också över de 6 veckors semester jag blev lovad när jag anställdes. Jag har fortfarande bara 5 och antar att det i kontraktet står annorlunda än i det anställningserbjudande jag fick. Jag tyckte ändå att jag läste igenom kontraktet innan jag skrev under...Ska leta reda på det och sedan höra efter med od eller någon chef. Jag tror inte alls på att jag kommer få 6 veckor men jag känner mig jävligt lurad eftersom jag blev lovad både skriftligen och muntligen. Jag hade ju andra jobberbjudanden men tyckte det lät jäkligt bra med 6 veckor semester. Dumma mig.

 

Jag längtar så efter sommaren men ska akta mig för att längta för mycket för risken är att sommaren går och det liksom blir ett antiklimax av det hela...Hur nu safari någonsin kan bli ett antiklimax.

 

Jag måste köpa ny kamera till safarin har jag insett. Jävligt bittert eftersom jag nyligen köpte en ny men den har för dålig zoom. Jag ska lägga ut min mobil på blocket imorgon eller övermorgon, måste bara hitta alla papper och lådan...

 

Enligt min mamma går det alltid väldigt bra för alla. Alla utom mig då förstås. Jag, som fortfarande bara jobbar med vanlig kundtjänst och inte har någon examen eller välbetalt jobb. Jag är inget som hon kan skryta med, däremot talar hon gärna om för mig hur bra det går för alla andra. Oftast tror jag inte hon tänker på hur jag känner det när hon lägger fram det som hon gör, men ibland tror jag bara hon är rent elak. "Jaaa, X har ju fått en doktorandplats nu, hon har pluggat i 4½ år nu ju och det har gått så bra för henne. 60sökanden var det till platsen..." Jag vet inte varför det svider så. Förmodligen för att hon aldrig lyfter fram något bra som jag har gjort, hela tiden pressar på att jag ska göra bättre. Varje gång hon säger sånt så får jag liksom ett tryck över bröstet, tar det som en pik. Det kanske inte är menat som en pik men varför blir hon så stolt över mina vänner men aldrig över mig? Jag frågade henne en gång varför hon aldrig blir glad för min skull och hon intygade att det blev hon visst men mest blev hon arg över att jag frågade. Hon tyckte inte det var synd att jag kände så utan hon blev arg på mig som ifrågasatte och som ville ha mer än vad hon någonsin har gett mig. Varför duger jag inte som jag är och varför räcker det inte med att jag är nöjd med mitt liv? Hos pappa kan jag alltid känna att får vara mig själv, även om han inte håller med mig. Med mamma måste jag alltid prestera bättre och bättre. 1.9 på högskoleprovet räcker inte, varför fick jag inte 2.0?? Den kommentaren sitter fortfarande som en tagg och jag vet inte om den någonsin kommer komma ut. Mina ångestattacker som jag hade förra våren räknas inte längre, de kommenteras inte. Jag får inte vara sjuk eller må dåligt. Däremot kommenteras det över att jag inte är klar med mina studier, att jag aldrig gjorde klart Bkursen. Nå, jag hade panikångestattacker och trodde jag skulle dö bara jag gick ut genom dörren. Förlåt så jävla mycket.


Vitt regn

Nej men självklart fanns inte Vitt regn på Åhléns, va ända in i helvete????

 

Gick hem från jobbet idag med magkatarrattack. Mår lite bättre nu efter Novalucol, sömn och mycket vatten. Skulle inte druckit kaffe i morse (en halv kopp!) och sen var kanske inte kebabtallriken så smart när jag redan hade magont...Jag har inte ätit kebab sedan jag var liten. Det var rätt gott, men jag ska nog inte göra om det på ett tag i alla fall. Kanske dröjer det 15år till innan kebabsuget kommer tillbaka.

Jag kommer ihåg när jag var liten och vi hade myskväll på fredagar. Kebab var en nymodighet, precis som pizza. Det fanns inte så många pizzerior i stan. Alltid åt jag kebab med pommes. Och det kom hem i en aluminiumförpackning och hade en liten feferoni överst som jag aldrig vågade smaka på. Sen satt vi där, familjen, i soffan framför tvn och mös och mumsade kebab och kände oss moderna. Efter ett tag övergick vi till pizza. Ännu lite senare blev jag tonårstjurig och vägrade ha myskväll mer.  Rebellen i mig orkade inte med att sitta och käka med mamma o pappa, eller kanske hade jag bara träning på fredagkvällar så det blev inställt. Jag är osäker. Kebabätandet avtog i alla fall och på något sätt med det också min barndomstrygghet där det fanns fasta rutiner och mönster i vardagen.

 

Livet går i cykler, men mina cykler följer ju aldrig någon annans. Rotlösheten och att vara ensam och att inte veta följs av en trygghet och vänner och sedan rastlöshet och osäkerhet för att sedan växa fram till en slags tillförsikt och en flytt. Sedan tillbaka till rotlöshet och att vara ensam igen...just nu är jag mitt emellan Vänner och Osäkerhet.

Lantisen i mig skriker efter en lugnare rytm, trygghet, svenssonliv, leda.  Mitt äventyrligare jag älskar att känna att Stockholm börjar bli min stad, älskar att utforska staden under ytan och att ändå hela tiden kunna upptäcka nya saker. Jag har alltid varit mer än Karlstad, jag har aldrig kunnat vara nöjd helt och fullt där. Men när jag inte bor där längar jag hem. Ingen annan stad har någonsin kunnat bli hemma för mig. Dublin kom närmast, Dublin är fortfarande min stad, min tillflyktsort men det är inte hemma.

Kanske kunde jag försöka locka med mig någon till Karlstad, men va fan ska man göra i Karlstad om man inte kommer därifrån?  Hur kul kan det vara att flytta dit egentligen? Ungefär lika kul som att flytta till Sheleftyou....

 

Hyser stor tillförsikt inför sommaren. Tror att det kommer bli en underbar sommar med mycket fuffens och bus. 2 Uffe konserter redan inplanerade, Afrikaresan...Det kommer bli bra. Hur kan det bli annat när jag har så fantastiska vänner och en ekonomi som trots allt bara går på knäna 1 vecka av 4!?

 

Nu ska jag ringa mamma. Måste man tycka om sin mamma, räcker det inte med att älska henne??


Min dag är slut...

Min dag är slut nu. En fin födelsedag var det faktiskt, trots att folk gick hem tidigt och bangade att dricka vin ;-) Inte mitt fel att de ska upp o jobba imorgon juh!! Vi måste göra detta oftare...

Jag fick Filatrosor, bakfyllekit, döskalletekanna, döskallemugg, döskalleskål, döskalletshirt, två solfjädrar från Korea och en husgud från Korea!!  Kan det bli bättre?  Jag tror inte det. Solfjädrarna och guden är uppsatta på väggen, porslinet insatt i skåpet, trosorna provade...bara bakfyllekitet kvar...

 

Nu käkar jag yoghurtglass och ser på Alias (Vaughn...). Fan va bra jag har det!

 

Anna ringde o grattade. Henne har man inte hört av på ett tag, det var faktiskt väldigt roligt, vi har ju tappat kontakten lite på senare tid tyvärr.

Katrin ska flytta till Stockholm, det kommer bli jättekul! Fika med henne är höjdpunkten nästa vecka!

 

Känner mig trots allt mer och mer rotad här i Stockholm, men det är så svårt att välja. Hur svårt ska det vara att träffa någon som är villig att flytta hem till Värmland med mig?

 

Oj nu tog glassen slut, då ska jag sluta blogga också. Godnatt!!!


Min dag!

Idag vaknade jag av min telefon ringde ilsket, mamma glatt i andra ändan "Grattis på födelsedagen...!" Då ska man låtsas vara glad och säga tack för pengarna (100kr...) och inte alls låtsas om att man blir sur för att man blir väckt 8 när man inte ska gå upp förrän drygt 9...Man ska heller inte vara sur för att de inte heller i år lyckades hitta på någon överraskning åt mig. Det är ju trevligt att man får det man vill, men något litet kunde man väl fått på posten annat än en hundralapp? Undrar vad jag ska göra nu när jag är eknomiskt oberoende av denna enorma summa.

 

Jobbet lika sugigt som vanligt. I morse funkade inte telefonerna och cheferna höll på att skita på sig av skräck. Jag menar vad är problemet? Våra kunder lär ju vara ganska tåliga vid det här laget. Om det inte funkar, då funkar det inte. Sätta oss på pappersarbete i fem minuter och sen komma o skrika för att vi ska flytta på oss och svara någonannanstans för att sedan schasa iväg oss till våra vanliga platser och barskt tala om för oss att beta av kön. Jo, för vi förstår inte vad våra arbetsuppgifter innebär.

 

Obekväma skor idag, födelsedagen till ära.

 

Mensvärk som lingon på moset.

 

Mina vänner kommer hem till mig ikväll och firar lite. Det är tur att de finns på jobbet annars skulle jag ha sagt upp mig vid det här laget. De är alla lika sjuka i huvudet som jag och det känns skönt att ingen är normal och välanpassad. Egentligen är vi en sorgling samling misfits som ändå på något vis fungerar i vardagen, riktigt bra i de flesta fall. Puss på er!!


Lördag 14/5

Är förresten äntligen klar med ommålningen, det blev bra!! Men när ska jag få ordning?  Måste hända innan  Onsdag....


Potatismjöl

En gång för några år sedan skrev jag i min (numera nedlagda) dagbok att livet är som potatismjöl, det glider genom fringrarna och är omöjligt att greppa. Man får försöka glädja sig åt de små smulor som stannar kvar, som fastnar. Men det är så svårt eftersom resten av livet liksom fanns där men inte ville stanna.  Kanske, tänker jag nu, om man fuktar händerna lite så stannar mer av livet kvar, eller i alla fall upp för en sekund, och man hinner njuta mer av det. Hur gör man?  Varför verkar en del så nöjda med det lilla de har och vi andra så missnöjda med allt det vi har?

 

Ikväll ska jag på konsert har jag lovat en vän.  Det ska  iofs bli roligt, jag ser fram emot det, men det är både hockey och fotboll. Semifinal mot Tjeckien i ishockey och La liga på 4+. Sport och vänner går ibland inte att kombinera, tyvärr!

 

Monica Zetterlund brann inne igår. Läste vad hon hade sagt när hon tryckte på larmet och kom til 112. "Jag vill inte dö såhär" eller något liknande var det. Makabert. Varför tänker inte rubrikmakarna på till exempel anhöriga som nog helst hade velat ltåsas som hon aldrig hannr inga 112 utan hade somnat lycklig med en cigg i handen och sedan bara hade dött snabbt utan större smärta. Vilken ångest hon måste ha upplevt de där sista minutrarna, fast i sin säng.

 

Ibland önskar jag att jag hade ansträngt mig mer i skolan så jag kunde få min examen i Medie Kommunikationsvetenskap och på något vis kunde få världen att snurra åt rätt håll.

Satt på bussen igår och funderade över varför det numer verkar som om de som har minst pengar är de som spenderar mest. Varför har det blivit skamligt att inte tjäna pengar?  Varför måste man klä sitt barn som inte ens kan gå än i DKNY? Själv är jag ju hagalen och shoppingberoende, men jag tar inte lån, jag håller mig inom min budget. Att köpa på avbetalning är detsamma som att ha ett kreditkort som man inte klarar av och visst sitter vi svenskar och moraliserar och tycker att jenkare, de är allt bra dumma som har fem kreditkort men ingen inkomst. Att ta en sekund och reflektera över vart det svenska samhället är påväg, det är det ingen som gör.

Hur kan man förändra världen?

När jag var 14 år var jag extremvänster och trodde att jag genom lite engagemang och diskussioner kunde ändra mönster och reformera världen, eller åtmindstone min omgivning. Den inlevelse och passion jag då hade försvann på bara någon månad i USA där jag snabbt växte upp och blev en mycket tråkigare och mer nedtonad person. Om vi bara kunde behålla vår energi och blåögdhet från ungdomen skulle kanske världen vara ett bättre ställe. Då var det så självklart för mig att dela med mig av mitt överflöd. Jag är fortfarande stolt skattebetalare, men vad hände med mig?  Blir man alltid såhär när man växer upp, är det något som alla upplever??


Trött men nöjd

Promenderade från jobbet idag, det tog en timme ungefär, lite kortare tid än jag hade trott!

Känner mig nöjd med min insats och ska försöka fortsätta gå till eller från jobbet varje dag, nu när jag känner att det inte var så farligt. Om jag hinner förstås. Inte kommer jag klara av att börja gå vid 6.30 imorgon till exempel.

 

Imorgon får jag INTE glömma att hämta byrån det vore pinsamt. Jobbigt att fixa taxi o få allt att klaffa, men det ska nog gå bra. Ska bli skönt att få den där extra byrån! :-) 

 

Hungrig nu, jag kom ju just hem. Men ska jag äta eller inte? Jag är rätt hungrig, men åt större delen av en pizza till lunch/middag. Jo, jag går nog o fixar en smörgås!

 

Har börjat kolla på Forever Eden nu när jag jobbar sent eftersom det inte finns så mycket att titta på sent på kvällen. Det är en ganska dålig dokusåpa eftersom man inte får någon känsla för någon av deltagarna, alla är bara jävliga mot alla och blir utröstade så fort att man knappt hinner lära sig deras namn. Å andra sidan är konceptet ganska spännande eftersom det är dokusåpan "that never ends".


Tisdag 10/5

Vad gör jag på mitt jobb?  Vad gör jag med mitt liv?  Varför slösar jag bort min tid på ett företag och under en chef som helt klart är inkompetent??  Företaget kanske är okej, men att arbeta under en chef som inte kan något och som inte har någon som helst självinsikt eller ödmjukhet är bara inte okej. Hur blev hon anställd?  Könskvoterade de in henne?  Minoritetskvoterade?? Kossor i arbetslivet får man väl ändå anse vara minoritet.

 

Nästa onsdag fyller jag år och några tjejer från jobbet kommer och käkar lite. Hoppas verkligen att det blir fint väder för hur ska alla få plats i mitt lilla rum??  Hade ju tänkt att vi skulle kunna mingla lite på min lilla balkong och då blir det ju naturligt så att rökarna står ute och ickerökarna inne när det väl blir aktuellt att dra sig inåt. Nu så verkar det ju bli så kallt att det blir svårt att vara på balkongen överhuvudtaget.

 

Annars är allt så gott som dött.


Måndag 9/5

Flyttar över ett inlägg som jag gjorde på min andra blogg som jag har på webblogg.se. Nu har jag bestämt mig för att vara på blogg.se istället!! 

 

Var o fikade med Anna, jättemysigt o trevligt att få kontakt med henne igen!!  :-)  Det gör mig glad.

Däremot åt jag dels en rätt stor sallad samt en hallon och kola paj som var hur god som helst. Nu är jag asmätt.

 

Provade en klänning på HM, provade en massa kläder. Men jag ser gravid ut i allt.  JAG MÅSTE GÅ NED I VIKT. Jag mår dåligt av att se ut såhär men har ändå inte självdiciplin nog för att motionera lite mer. Vad ska jag göra?  Hur ska detta gå till??  Ju jobbigare jag tycker det är att vara tjock, desto mindre energi får jag att göra något.  Inte för att jag blir direkt slö av att vara tjock utan för att jag blir deppad och ledsen.  Ibland är det inte ens roligt att prova kläder, jag blir så ledsen av vad jag ser i spegeln.

Tog en promenad efter mitt glufsande på cafet och det var skönt att gå faktiskt. Jag ogillar inte att röra på mig, jag är ju fd träningsnarkoman. Vad har hänt?  Vad är det för fel på mig??


Lördag, känns som söndag

Hela veckan har blivit konstig efter onsdagen som blev som en lördag...och bakfylla i torsdags som var röd dag...

Dagen spenderades i sängen och framför datorn mestadels. Jävligt skönt att vara själv ibland. Chattat för fullt, surfat lite som vanligt, sovit, käkat varma mackor och sett Sverige spöa Kanada i hockey. *two thumbs up* Lyckades dessutom att städa lite grann så nu kan jag se en stor del av mitt golv! 

Är jävligt trött på att inte ha målat klart, funderar på att ta tag i det imorgon faktiskt, men Karin skulle ju hjälpa till och hon är i Karlstad. Rätt värdelöst. Målar kanske klart om jag kan flytta skrivbordet så datorn fortfarande funkar...

Hur jävla jobbigt är det inte att se dåligt då??  Jag hoppas jag får tillbaka mina glasögon men skulle inte tro att det kommer att hända faktiskt. :-(  Bara att bita i det sura äpplet och casha up.

 

Varför kan man inte ändra fonter? Måste jag html koda för att fixa egen font?

Schysst, man kan bara trycka på html knappen och det kommer upp färdigt att bara peta in lite egna taggar!!  Om mitt rum var i ordning skulle jag kunna leta reda på mina böcker från webbdesign kursen...

Första inlägget

Välkommen till min nya blogg!


hits