Alla goda ting är 3

Detta har jag snott från min favoritbloggadress http://intesmartmenharturnarjagtanker.blogg.se  Tack Christina! :-)

3 saker som jag gillar:
Mat
Maskrosbarn
Myskvällar
3 saker som jag tycker illa om och som skrämmer mig:
Hajar
Tycker inte illa om kärlek men lite läskigt är det...
George W Bush
3 viktiga saker i mitt rum:
Datorn
Duntäcket
Digitalkameran
3 slumpvis valda fakta om mig:
Jag är från Värmland
Min dagcreme heter Hydra Action (Dior)
Jag gillar att snapsa
3 saker jag vill göra innan jag dör:
Få barn
Åka Transsibiriska och se Kamtjatka
Bli husägare
3 saker som jag kan göra:
Springa fort
Shoppa
Stava
3 saker som jag inte kan göra:
Springa långt
Dricka kaffe
Supa någon under bordet
3 saker som jag säger mest:
Valfritt svärord
Ju
Va?
3 kändisförälskelser:
Lundell


Björnkaka

Äsch, jag vet ju inte säkert om det där receptet funkar. Jag lägger in ett som jag vet är gott.



100g rumsvarmt smör
2dl farinsocker eller strösocker
2ägg
1dl gräddfil
½dl lingonsylt
3dl vetemjöl
1msk malen kanel
1tsk malda kryddnejlikor
1tsk ingefära
2tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175°.  Smörj och bröa en form, ca 1½liter.  Rör smör och socker poröst.  Rör ner gräddfil och sylt.  Blanda mjöl, kryddor och bakpulver.  Tillsätt mjölblandningen och rör så att det blir en jämn smet.  Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 50-60 min. 

Jag hade en tanke...

...med den här kategorin. Men den har förblivit tom. Nu tänker jag göra ett inlägg bara ifall någon klicka på längen till kategorin och sedan till sin besvikelse (?) finner den tom.

Halloween till ära lägger jag in ett Pumpapaj recept. Receptet har jag tagit från internet någon gång för längesedan men inte använt mig av. Tala gärna om för mig om det blev bra eller inte...Den enda gången jag gjorde pumpapaj använde jag mig av färdig fyllning och färdigt pajskal...
För den som undrar så smakar det lite som pepparkaka. Mycket gott.

Pumpkin pie
Gör ett vanligt pajskal med diam ca 20 cm och förgrädda detta i ca 10 minuter i 225 grader.
Fyllning:
200 g socker

½ tsk salt
1 ½ tsk kanel
½ tsk mald ingefära
½ tsk (malda) nejlikor
3 ½ dl pumpa som tärnats och kokats mjuka
3 ½ dl torrmjölk
1 dl mjölk
2 ägg
 Blanda fyllningen och häll i pajskalet. Grädda pajen i ytterligare ca 45 minuter men nu i 150 graders värme. Servera med vaniljglass eller grädde.

(ps: kan man få tag på torrmjölk i en vanlig mataffär? Jag har tyvärr inget tips till ersättare)

Vad jag vill ha

Jag hade sex i helgen. Oroa er icke, jag är fortfarande singel. Men jag hade sex. Sådär som det kan bli ibland. Ett ons men med en vän som jag faktiskt bryr mig om. Det var ett helt ok, vanligt ons. Skönt. Men det fick mig att tänka. Hela dagen idag har jag tänkt. På varför det inte var bättre. På varför det inte var som det brukar vara. Maskrosbarnet sade åt mig att det kanske är för att jag faktiskt vill ha något annat. Behöver något annat. Och jag tror att hon slog huvudet på spiken.  För för första gången i mitt vuxna liv vill jag vara beroende av någon, känna att någon är beroende av mig. Få någon att gömma mig hos. Då räcker det inte med lite sex då och då. Då måste det vara känslor med också. Herregud så krångligt det kommer bli. Men jag ser fram emot det. Ändå.

Nu låter det som om jag har legat med folk till höger och vänster. Det stämmer inte riktigt. Men efter att A visade sig vara en annan person än jag trodde var jag vild och galen i några månader. Och innan dess, efter att B bestämde sig för att krossa mig (han nöjde sig inte med hjärtat) hade jag en liknande period ett tag. Bekräftelse.
Nu. Kanske. Är jag redo för vad jag vill ha?


Men ring mig inte då

Jag vaknade imorse av att telefonen ringde. Jag blev väckt ur en mardröm och var mer än lovligt förvirrad. Personen på andra änden var mer än lovligt dryg och ville sälja mig sin Lundell biljett till ikväll men ville inte samarbeta. Det verkade faktiskt inte som han ville sälja biljetten alls. Helst ville han nog att jag skulle slicka hans fötter. Eller andra väl valda delar. Han VÄCKTE mig men bad inte om ursäkt eller så, talade heller inte om vem han var. Jag vet inte om han sade hej för jag hade inte hjärnan med mig de första sekunderna. Han krävde att jag skulle möta honom vid hans lunch vid en speciell plats utan att jag fick säga när jag kunde, kompromiss var inte att tala om. Han skulle ju ändå bara sälja den till inköpspris, what's the big deal liksom? Kan jag åtminstone vara med i gamet? Kan jag få 10 sekunder på mig att vakna? Nehej, inte det. Men varför ringer du då, DIN DRYGA GAMLA GUBBJÄVEL?!


Vilken underbar jävla setlista

Jag kan inte sätta ord på kvällen, men jag gör ett tappert försök.

Jag och N kom dit tidigt och fick skitbra platser långt fram. Drack två öl vilket var otroligt gott och lugnade nerverna samtidigt som det var grymt otaktiskt för jag blev kissnödig ganska snart men ville inte gå på muggen mitt i konserten...

Tillslut kom de ut på scenen, ny trummis vilket jag inte riktigt gillade. Han var säkert bra men jag gillar ju Andreas.
Uffe (Vad ska man kalla honom? Ulf känns fel, Ulf Lundell lite för uppstyltat. Lundell kanske är bäst. Uffe är så töntigt.) Lundell alltså, hade på sig svart skjorta med vita prickar, svarta Levi's och ett par grymt fula svarta gympadojor som det verkade stå Ragnsells på. Även lite extra behängd med halsband kvällen till ära. Uppknäppt ner till magen i princip, såklart. Han har utstrålning nog för att värma upp en större villa men verkade ändå lite spänd. (Vad var det för ring han hade på vänster ringfinger?!) Han har en rätt rolig frilla, påminner lite om min morsa när hon rotpermanentade sig, vad det nu är.  Jag önskar att han kunde klippa sig lite...Efter pausen hade han bytt till en grågrön (?) skjorta, extra uppknäppt och med svart linne under.
Surjo hade på sig svart vringad tischa, blå Levi's, svarta Mcboots och en skinnjacka som däremot snabbt åkte av. Flera silverringar på högerhanden och en kedja i jeansen. Snygg som fan, men han ser alltid lite lätt hög ut...Han var otroligt smal, skulle inte bli fulare av att gå upp några kilon. (Surjo, kom igen, du har fortfarande inte mailat mig som jag bad dig
tidigare ;-) )

De första låtarna verkade de lite spända, lite synd eftersom Foxf är en grymt bra låt från Lazarus. Efter Stockholm city kom dock Ärrad och bränd (jag är ett stort Slugger-fan) och Nästan ditt namn var helt enkelt knäckande. Hippie kom och förstörde lite, det är inte min favoritlåt men sen kom (och håll i er nu) Man Igen, Odessa, Soldat kommer hem, Skyll på stjärnorna, Hon. Soldat kommer hem och Skyll på stjärnorna var skärande vackra, jag nästan grät i slutet. Hon är speciell för mig eftersom jag lyssnde mycket på låten när jag höll på att göra slut med A.
Efter de låtarna kom det väl en liten nedgång men sen spelades Jag hade en älskling en gång, Underlig kärlek och Tuff match, för att sedan gå in i en liten svacka igen där Öppen väg öppen bil tyvärr spelades, det är alltid ett bottennapp enligt mig och sedan paus.
Efter pausen blev det Aldrig så ensam (rysningar!), St Monica, Folket bygger landet (en favorit trots allt) och nån ny låt jag inte blev omedelbart förtjust i.
Det blev ännu en paus och sedan Laglös, Connemara och Snart kommer änglarna att landa (min ringsignal).

Allt som allt höll han på i ungefär 3 intensiva, malande timmar. Det kändes som kanske 1 timme, även om min grad av kissnödighet gjorde det lite jobbigt i slutet.

Innan Jag hade en älskling en gång berättade han om tjejen den handlar om. Om att hon var så vacker att han var tvungen att gå ut ur huset de hyrde (Via Borg) för 120kr/mån och som de hade svårt att få ihop hyran till.

Jag tyckte konserten var grym, tight och rak. Mycket låtar som inte är så frekvent spelade. Jag ser fram emot de andra två jag ska gå och se, premiären avklarad, bara att bränna på som fan nu. Undrar vad som händer sista spelningen? Jag ser fram emot 4 timmar den kvällen, minst!

Det finns så otroligt mycket mer att säga men orden räcker inte till och jag är inte van att skriva recentioner. Det får räcka såhär.

Varför vrålar man "Coco" under introt av låtar och varför sjunger man högt på "Hon gör mej galen" trots att det helt klart är en annan låt som ska spelas?! Jag avskyr fulla killar på Lundell konsert, särskilt om de står 10cm från mitt öra. Tillslut vände jag mig om och sade något surt, men lade ändå band på mig och nöjde mig med den kommentaren.

Köpes: biljetter till Tyrol

Jag vill köpa biljetter till Lundells spelningar på Tyrol...maila mig om ni har någon till salu...

Tyrol

Jag måste lugna ner mig, sortera, känna efter och njuta...

Jag har varit på Lundell på Tyrol och det var så jävla bra. Jag trodde att det var som en religiös upplevelse att se sommarkonserterna med honom, men det kommer aldrig bli detsamma igen. Setlistan var helt otrolig. Jag finner inte ord. Jag måste smälta det här, kan inte blogga om det riktigt än.

Spenat

Jag har alltid trott att jag tycker om spenat. Jag tycker om spenat. Eller? Nu sitter jag här med en skål penne och spenat framför mig och jag undrar vad det är jag tycker är så gott? Kan jag ha tillagat den fel på något sätt? Vad kan det vara mer som jag inte tycker om, men som jag i min enfald tror att jag tycker om? Det känns som om jag har hamnat i ett slags Twilight zone, denna veckan har jag smakat på råbiff och insett att jag inte tycker om spenat. Tänk om jag börjar bli köttälskare?! Jag, den forna vegetarianen. Nej, så kan det ju inte vara.

Jag måste ändra mina förutfattade meningar om mig själv. Eller så råkade jag bara få en påse dålig spenat.

Fy fan vad många frågor VI

Nu jävlar Linda... ;-)

600. Hur reagerar du på en rejäl utskällning? Jag kan börja gråta, jag kan börja skrika tillbaka
601. När skällde du ut någon senast? Det var länge sedan
602. Vill du berätta varför? -
603. Vad har du för liggställning när du sover?
Rygg eller på höger sida
604. Snarkar du eller är det bara lätta snusningar? Jag andas
605. Pratar / går du i sömnen? Nej
606. Vad kan störa din sömn? Dagis på innegården, höga ljud. Jag vaknar ganska lätt men kan ofta somna om.
607. Kan du somna vart som helst eller är det bara hemma i den egna sängen som duger? I princip vart som helst, även på högskoleprovet :-D
608. Om du blir väckt; har du lätt att somna om? ja
609. Är du lättväckt eller svårväckt? Lätt.
610. Har du lätt för att försova dig? Ja ibland
611. Har du somnat någon gång i ett sammanhang där det var olämpligt? Ja
612. Hur ofta gör du backups på ditt innehåll på hårddisken? Lite för sällan
613. När kom du i kontakt med datorer för första gången? Jag gick nog i fyran ungefär, spelade Bubble Bobble och Spy vs Spy
614. Vilken / vilka är din / dina dagboksfavoriter? Va?
615. När du går online; vad gör du då? bloggar, läser bloggar, mailar, msn, läser tidningen, hemnet osv
616. Har du någon länk till en grafiskt snygg sida att dela med dig av? Nu kommer jag inte på någon bara för det
617. Vad tycker du en personlig hemsida bör ha för information? Vad bör den inte ha? Bilder på döda barn
618. Finns det något datorprogram du skulle vilja ha, som du saknar, och som du skulle vilja lära dig? Dreamweaver, Ps osv osv osv
619. Har du döpt din dator till något personligt? Rand tror jag jag döpte honom till
620. Om du har barn - hur ser du på deras relation syskon emellan?
621. Om du har syskon - hur ser er relation ut?
622. Hur ser dina relationer ut till familjen? Hur ser familjen ut och hur umgås ni?
623. Jag mötte Lassie:
Är det här någonslags utfyllnad?
624. Har du gjort bort dig nångång? Hur kändes det? Det gör jag hela tiden, jag skrattar mest åt det.
626. Vad har du får små egenheter? [skrock, ovanor, fixa idér, rutiner som absolut måste följas för att inte förstöra hela din dag etc] Jag duschar för att vakna, jag somnar till tvn  sen vet jag inte vad jag har annars.
627. Har du varit utsatt för elakt förtal? Vad har det rört sig om? Ja men jag vill inte utveckla
628. Har du vunnit på lotteri någon gång? En gång vann jag ett pepparkakshus
629. Vad är det roligaste som hänt dig idag? Jag hann med bussen
630. Vad är det tråkigaste som hänt dig idag? Jag missade bussen jag skulle byta till
631. Bästa fordonet är: Cykel
632. Har du motorcykelkort? Nej.
633. Om inte; skulle du vilja kunna köra motorcykel? Ja
634. Har du gjort lumpen? Nej.
635. När du går på maskerad klär du dig ut till: Vad som helst som gör att jag får användning för min svarta korsett
636. Vilka språk kan du? Svenska, engelska, pytte spanska
637. Vilka av de nordiska länderna har du varit i? Danmark och Norge.
638. Öland eller Gotland? Ja där har jag varit
639. Gillar du att segla? Det vet jag inte
640. Vad tycker du om rökare? Luktar illa
641. Kan du dansa? Nej, men jag vill lära mig
642. Vad anser du om nynazister? Jag håller inte med dem
643. Roligaste barnboksfiguren är: Pippi kanske
644. Om du vore en seriefigur: Nemi
645. Lena PH eller Carola? Absolut ingen av dem.
646. Favoritbutik: Åhléns, där finns det mesta
647. Ica eller Konsum: ICA.
648. Ditt stjärntecken: Oxe.
649. Läser du horoskop? Ja
650. Tror du på horoskop? Nej.
651. Har du blivit spådd nångång? Nej.
652. När grät du senast?
653. Samlar /använder du på rabattkuponger?
Ja
654. Tycker du sveriges rättsystem är bra? Hyfsat
655. Är du rädd om dig själv? Ja.
656. Läser / skriver du dikter? Nej
657. Favoritpoet: Ulf Lundell (hahaa)
658. Pippi, Ronja, Madicken eller Emil: Ronja.
659. Bästa Disneyfilmen är: Jag vet inte, djungelboken kanske
660. Gillar du skräckfilm? Ja.
661. Har du gråtit till en film nångång? Ja.
662. Kan du nåt finskt ord? Moi mukkulat
663. På hur många språk kan du säga "Jag älskar dig"? Kanske sex sju
664. Tycker du det är för mycket sex i media? Ja
665. Pedofiler får dig att vilja: Kastrera
666. Marilyn Monroe eller Greta Garbo? Marilyn
667. Brad Pitt eller Johnny Depp: Depp!
668. Vilka politiska frågor skulle du driva igenom om du fick bestämma?
669. När lärde du dig cykla?
Jag var kanske 5-6år och kämpade hela dagen. När dagen var slut sade jag till mamma att jag nog aldrig skulle lära mig att cykla, jag var jätteledsen. Sen dagen efter åkte vi till farmor och fikade, sen när vi kom hem skulle jag rulla ut cykeln ur garaget och vips! Jag cyklade helt utan hjälp!
670. Om du fick uppfylla 2 drömresemål i Sverige / Världen. Vart skulle du resa då och varför? Sydkorea och Usas östkust
671. Kan du teckenspråk? Nej
672. Vad gick du för linje/program på gymnasiet? Samsam
673. Hur många kuddar har du i sängen?
674. När lärde du dig att simma och vilka märken har du tagit?
Jag var nog 8, jag har tagit baddaren, simborgarmärket, guldfisken
675. Bästa manliga skådisen:
676. Bästa kvinnliga skådisen: Julia Roberts kanske
677. Favoritregissör:
678. Woody Allen är:
Överskattad
679. Kan du gå ner i spagat? Nej
680. Gympan i skolan var.. : Bästa och roligaste ämnet
681. Hur bred är din säng? 120
682. Färg på din soffa:
683. Guld eller silver? Silver.
684. Har du långa naglar? Korta men ajg biter inte
685. Har du en gästbok på din hemsida? -
686. Om ingen skriver i den blir du: -
687. Tycker du att vara "Svensson" låter negativt?
Nej
688. Är du en "svensson"? Nej
689. Vilken sökmotor använder du? Google.
690. Kan du sy?Inte jättebra, men jag kan ju laga saker i alla fall
691. Färg på din plånbok? röd vit svart
692. Använder du mössa på vintern? Älskar mössa
693. Är du med i Ett foto i timmen [
http://fototimmen.org] ? Nej, aldrig hört talas om
694. Är du en pysslig tjej / kille? Kan vara, om grejerna får ligga framme
695. Har du besökt Pridefestivalen? Nej
696. Är fängelse det bästa straffet? Ofta
697. Gillade du filmen Donnie Darko? Aldrig sett
698. 2 saker som du avskyr att lyssna på: Skrikande barn och naglar mot svarta tavlan
699. 2 saker du fick i brevlådan i dag: Har inte varit hemma än
700. 2 saker du undrar över: Hur folk kan vara så dumma och varför vi inte bryr oss mer om varandra
701. 2 saker du ser fram emot: Ulf Lundell imorgon och resten av min framtid
702. 2 saker du skiter fullständigt i:
703. 2 saker som är onödiga: Blodpudding och selleri
704. 2 saker du inte tror på: Gud
705. 2 saker du brukar säga att du är trots att du inte är det: inget
706. 3 saker som händer när du är på väg att bli sjuk: Ont i halsen, grinig, trött 
707. Maträtt du absolut inte äter:
Sushi
708. Vilket tvättmedel köper du? Ariel tror jag, jag vet inte.
709. Gillar du kryssningar? aldrig varit på en
710. Äter du "radhusbiff" (Blodpudding) ? I helvete heller

Hjälp, frågorna är slut nu...

Fy fan vad många frågor V

451. Vad önskar du dig till din nästa födelsedag? Så långt har jag inte planerat
452. Har ni plats för nattgäster i ert hem? Eh finns det hjärterum, så finns det stjärterum, finns det hårda ord, så finns det tårar...
453. Hur många kuddar har du i din säng? 2
454. Vilken var din favoritbok när du var liten? Lilla huset på prärien
455. Minns du din första kärlek? Såklart
456. Vad dricker du helst när du går ut på krogen? Redbullvodka
457. Har du någonsin druckit så mycket att du fått en blackout? Ja
458. Kan du ha roligt utan alkohol?Ja, men på ett annat sätt
459. Vad heter dina föräldrar i förnamn? -
460. Salladsdressing: det är gott
461. Färg på strumporna: Grå med små döskallar på
462. Lyckotal: har inget bestämt, men 4, 13 och 3 ligger bra till
463. Vilken tandkrämssort använder du: Colgate total whitening
464. Hur ofta borstar du tänderna? 2ggr/dag
465. När var du hos tandläkaren sist? Någon vecka sedan
466. Tycker du det är FÖR dyrt att gå till tandläkaren? Nja, jo nästan
467. Har du tandläkarskräck? Nej
468. Om du fick ett enda kreditkort loadad med cash, vilken affär skulle du då välja? Åhléns city
469. Vad gör du när du blir uttråkad? surfar
470. Fras/ord du använder för ofta: "ju" "liksom"
471. Vad är meningen med livet? Jag hatar sådana frågor
472. Mörk eller ljus choklad? Mörk
473. Vad är klockan nu ? 1544
474. Hur slappnar du av? Läser en bok
475. Vilka forum besöker du på webben? Inget just nu
476. Bästa komedin du nånsin sett är: Jag är inte så förtjust i komedier. Eeeh, kommer inte på någon just nu.
477. IKEA eller antikt? Hugget som stucket
478. Vad säger du när du svarar i telefonen? Ja det är...
479. Vad gör du om du vet att din partner går bakom ryggen på dig eller underhåller nåt? Jag skulle vilja säga konfronterar men jag vet faktiskt inte. Det beror på
480. Du har "råkat" tjuvläsa hans/hennes mejl eller sett ett sms från en annan tjej/kille ; vad gör du då? Vad står det i smset`?
481. Om din partner fikar med /träffar en annan tjej/kille och inte berättar detta för dig så tycker du det är: Det är väl okej
482. Vilket land vill du helst bo i? Sverige.
483. Vad är viktigast, trygghet eller spänning? Trygghet.
484. Bästa veckodagen:
485. Hur många köttbullar lägger du upp på din tallrik?
Kanske fyra
486. Äter du grönsaker / frukt varje dag? Ja
487. Den äckligaste drycken du nånsin druckit? Dr Pepper
488. Du skulle aldrig dricka: vet inte
489. Bantar du nu? Inte just förtillfället men jag ska
490. Vad ska du laga för middag ikväll? Toast
491. När vädret är för dåligt att gå ut i - hur dåligt är det då?
Storm
492. Skolkade du någon gång i grundskolan? Ja.
493. Har du fått någon att börja gråta öppet genom att vara elak? Nej.
494. Vad är det mest egoistiska du gjort? Jag vet inte, jag kan vara ego men...vet inte vad det ska vara
495. Har du gått/cyklat/kört mot rött ljus medvetet? Ja.
496. Har du sjukskrivit dig då du egentligen varit bakfull? Ja.
497. Ber du om ursäkt när du gjort något fel och som drabbat andra? Ja ibland
498. Påpekar du om du får tillbaka för mycket växel i kassan? Inte
499. Hur håller du dig i form? Hur tränar du?
500. Om du tränar; hur ofta gör du det? -
501. Om du hamnar på en öde ö och bara får ta med dig en grej ; vad skulle du då ta med dig?
Nödraket
502. Tror du att du skulle överleva på en öde ö helt ensam 3 månader? Ja om det finns vatten
503. Vad skulle det värsta vara när du tänker tanken att vara helt ensam i 3 månader? Svälta
504. Kan du göra upp eld? Ja
505. Skulle du kunna döda ett djur för att få mat? Ja.
506. Vem pratade du med i telefon senast? En kund
507. Du blir arg när: det inte går som planerat
508. Du står inte ut med: en massa bråk
509. Du blir glad när: jag får lön
510. Du blir ledsen när:  Jag har gjort fel
511. Är du nöjd med ditt utseende? 
512. Om ja; vad är du mest nöjd med? -
513. Tänker du mycket på ditt utseende?
Ja.
514. Kan du tänka dig att göra en kosmetisk plastikoperation? Ja
515. Tycker du det är okej att killar använder smink? Ja.
516. När började du sminka dig? Det kommer jag inte ihåg jag var nog 13 ungefär
517. Fick du det för dina föräldrar eller trotsade du dem? Mamma hade faktiskt inte så mycket emot just det
518. Vart står din dator? Sovrummet
519. Hur är en bra vän?
520. Är du en bra vän?
Ja det tycker jag, det borde ju andra svara på egentligen
521. Kan en kille och tjej enbart vara vänner? Ja
522. Har det hänt att du och din bästa vän blivit ovänner? Hur påverkade det dig känslomässigt? Jag blev ensam
523. Har du haft en bästa vän som du inte längre har kontakt med? Vad orsakade detta? Hon ville det, jag vet inte vad som blev fel
524. Vänskap ska vara kravlös. Vilka förväntningar har du på dina vänner?
525. Hur tror du att din bästa vän ser på dig?
526. Tuggar du tuggummi?
Ja, men inte nu
527. Prenenumerar du på nån tidning? Vilken? Illustrerad vetenskap och Nemi
528. Tidning du aldrig skulle köpa / läsa: Kanske någon obskyr hobby jag inte har
529. Rökfritt på krogen tycker du vad om:Det är skitbra!
530. Vad åt du senast? En banan
531. Äger du några gosedjur? Ja massor
532. Har du ätit något "skumt" nångång? [Rostad insekt, djurtestiklar etc ] Råbiff har jag smakat på
533. Skulle du kunna ställa upp i en dokusåpa?Det tror jag inte
534. Hur brukar du ha håret? Utsläppt.
535. Använder du klänning el. kjol ofta? Nej, jag brukade. Ska nog börja med det igen.
536. Har du någon gång känt dig förbigången på jobbet vad gäller lön, avancemang eller annat? På vilket sätt? På mitt nuvarande jobb skulle jag kunna dansa naken utan att någon skulle se mig.
537. Har det på din arbetsplats förekommit någon form av mobbning? -
538. Den arbetsplats du varit längst på, hur länge har/hade du jobbat där?
2år
539. Har du en bra chef? Har just bytt, jag tror han är bra
540. Har du bra arbetskollegor? Det är de som gör att jag går till jobbet.
541. Är du fackligt ansluten? Inte längre
542. Vad är det mest rebelliska du gjort i tonåren? Inte så mycket, jag skrek och bråkade mest, hade så mycket känslor som ville ut.
543. Har du gjort något rebelliskt i vuxen ålder? Vad?
544. Hur har du i efterhand reagerat? Har du varit stolt eller skämts? dumma frågor
545. Hur har omgivningen reagerat?
546. På vilket sätt reagerar du när andra beter sig rebelliskt?
547. Tror du att du påverkas av reklam?
Ja
548. Gillar du reklam? Favorireklam?Nej inte direkt men icas är väl lite kul, eller Polly
549. Den viktigaste tekniska prylen i ditt hem: Datorn.
550. När du ska någonstans; är du ute i god tid eller är du en sån som kommer försent? Jag brukar vara någon minut försenad, jag är sådan tidsoptimist.
551. vad tycker du om vänner som alltid kommer för sent? Det gör inget, jag förstår
552. När var du hos doktorn senast?  i våras när jag hade halsfluss
553. Vad får dig stressad? Konflikter, prestationskrav
554. Källsorterar du sopor? Nej
555. Köper du miljövänliga produkter? Ja
556. Hur mycket betyder internet för dig? Väldigt mycket
557. Skulle du klara dig utan internet och datorer i en vecka?Ja det har jag gjort, men då var jag på semester. I min vardag skulle det bli jobbigt, men det går ju självklart.
558. Vad ger dig abstinens?
559. Hur definerar du otrohet? kyssar, där någonstans går väl gränsen
560. Hur ser det ut i ditt kylskåp? ganska barskrapat just idag
561. Storstad eller landsbygd? Landet men nära stan
562. Havet eller skogen? Skogen.
563. Coca cola eller Pepsi? Pepsi
564. Hur många TV-kanaler har ni hemma hos er? Ca 18
565. Handskar eller vantar? Handskar och vantar
567. Aftonbladet eller Expressen? Aftonbladet.
568. Fame factory eller Idol? Idol
569. Dagbok eller webblogg? Webblogg
570. Har du känt nåt av dessa den här veckan? [Försmådd. Irriterad. Arg. Upprörd. Missnöjd. Förorättad]  Irriterad, Arg, Upprörd
571. Hur ofta städar du hemma hos dig? Lite då och då
572. När städade du senast? I torsdags
573. Vem städar mest hos er? Jag.
574. Kan du tänka dig städhjälp utifrån? Ja kanske
575. Hur ser uppdelningen ut hos er när det gäller hushållet? Er? I mitt hushåll gör jag allt.
576. Finns där något du aldrig gör i hushållet? Nej.
578. Vilka tre saker drömmer du om att göra innan du dör? Skaffa barn, se alla världsdelar och vinna på lotto
579. Har du några planer inför sommaren? Nja, jag ska väl jobba om jag inte åker till usa, sen ska jag kanske till skottland och så japan osv.
580. Tipsa om nån sevärdhet i just din stad där du bor: Skärgården
581. Vad skulle ingen förmå dig att göra? Högt som lågt, omoraliskt, äckligt, olagligt eller annat. Var går dina gränser och hur stark är din vilja och integritet? Jag är envis men är jag hotad till livet kan jag säkert göra rätt mycket, men inte vet jag. Jag har aldrig varit hotad till livet (bara bombhotad och då var det inte jag personligen)
582. När hade du ditt senaste begär/sug över något att äta eller dricka, och vad var det? Stillade du dina begär? Igår käkade jag pommes och bearnaise.
583. Finns det något du tycker är gott som andra (åtminstone flertalet) inte kan förstå? Brysselkål tydligen, linser, bönor
584. Stockholm, Malmö eller Göteborg? Stockholm
585. Tror du att du får tillbaka på skatten Jag fick några tusen
586. Vilken sorts mjölk köper du? Mellan, ekologisk oftast
587. Kan du laga en punktering på cykeln? Ja
588. Äter du lunch ute eller har du matlåda? Ute
589. Kommer du ihåg alla dina klasskamraters namn från grundskolan? Ja, om jag får se kort
590. Vilket årtionde hade det häftigaste modet och musiken enligt din mening? Jag vet inte, jag är inte så insatt
591. Brukar du handla på nätet? Lite för ofta
592. Vad köper du helst på nätet? Böcker, skivor, kläder, UL saker
593. Från vilka ställen har du beställt? Ebay, Tradera, Ginza, Adlibris, Rowells, LaRedoute, Zoovillage
594. Gillar du aktioner / loppmarknader? Ja
595. Photoshop el. Painshop Pro: Photoshop
596. Vilken är den hemskaste present du fått? En dockvagn
597. Hur skämmer du bort dig själv? Shopping
598. Har du någon egenhet som till och med irriterar dig själv? Jag glömmer vad jag har sagt och upprepar mig
599. Vad har du för ringsignal/ låt på din mobiltelefon? Snart kommer änglarna att landa, Ulf Lundell

Fy fan vad många frågor IV

Denna gång gick jag direkt till källan Cim, jag kommer ju ändå göra dem liksom.

352. Gick du på dagis alt. dagmamma? Jag gick på dagis
353. Har du koll på din dator eller fixar nån annan med den? Jag har koll
354. Favoritrestaurang? Öh vet inte? Senast jag var ute o käkade var jag på Matvarufabriken
355. Favoritcafé? Blåbär
356. Favoritdeccenium [20,30,40,50,60,70,80-tal]? Vet inte
357. Har du slagit någon nån gång? Ja *hahaa*
358. Om ja; skämdes du efteråt? Lite, men helt irrationellt eftersom personen i fråga försökte råna mig.
359. Vad anser du om värktabletter? De behövs ibland
360. Tror du antidepressiva mediciner är beroendeframkallande? Ja
361. Kan du spela nåt instrument / vilket? Tvärflöjt, blockflöjt
362. Om nej, vad skulle du vilja kunna spela?
363. Tror du att det finns kräkmedel i systemets sprit?
Ja
364. Vad får dig illamående? Allt som underhåller min magkatarr. Kaffe, gröna äpplen, alkohol...
365. Tipsa mig om en bra hemsida: www.ulflundell.com
366. Cool person / personer på nätet: Femicas!
367. Trodde du på tandfen som liten? Nej, men jag låtsades så jag fick en femma
368. Hur mycket vatten har du druckit idag? Tre klunkar ungefär
369. Om du skulle ge mig en present nu vad skulle det vara då? Vem är du?
370. Om du skulle få en present av mig nu vad skulle du vilja ha då? Vem är du?
371. Får du blommor ofta? Nej, jag uppskattar inte det så mycket
372. Köper du blommor ofta? Nej
373. Har du gröna fingrar? Någorlunda
374. Tycker du jag är konstig som bara har en växt? Nej
375. Om du fick en önskan uppfylld här och nu just i detta ögonblick skulle du önska dig: Ett schysst boende här i Stockholm.
376. Brukar du låsa dörren när du är hemma? Ja
377. Är du kreativ? Kan vara
378. I så fall; inom vad?
379. Läste dina föräldrar sagor för dig som liten? Ja
380. Hade du en bra barndom? Jo det tror jag
381. Gillar du att fiska? Nej, jag vill inte döda och att fiska för att sedan släppa är grymt
382. Om du fick införa en ny helgdag vilken dag skulle du då välja och varför? Vet inte
383. Gillar du kakor, tårta och bullar? Jaaa!
384. Vitsen med fettfri majonnäs? Lite nyttigare, lite äckligare (så äter man mindre)
385. Vad har du i din frys? Pannbiff, Korv, Kassler (varför stavas det ibland kasseler, är båda stavningarna rätt?) Glass, Rostbröd
386. När brukar du gå och lägga dig? 23 har jag sagt men normalt vid midnatt
387. Har du några särskilda kvällsrutiner? Timar tvn så jag kan somna till den
388. 3 saker du gör varje dag och som du ABSOLUT inte kan skippa en endaste dag: Kissa, vakna och sen kan jag inte komma på en tredje
389. Ensamhet är: Nödvändigt
390. Är pengar något som är viktigt för dig? Oh ja!
391. Om du jobbar; är du nöjd med din lön? Nej.
392. Tycker du det är känsligt att prata om pengar / ekonomi? Nej
393. Deklarerar du själv eller gör nån annan det åt dig? Deklarerar själv så gott jag kan
394. Vilka saker tycker du det är okej att låna pengar till / vilka saker är inte okej? Man får väl låna pengar till vad man vill, bara man betalar tillbaka
395. Lånar du ut pengar till vänner / bekanta? Tja, jag kan ju låna ut en hundring eller två, annars beror det på vem som frågar
396. Om ja, kan det medföra "strul" i vänskapen? Det har det aldrig gjort hittills
397. Har du och din partner bråkat/tjaffsat om ekonomin? Ja
399. Kan du sjunga? Tyvärr
400. Hur firade du helst jul? Med familj/släkt
401. Vad är viktigast under julen för dig? Mat och släkten
402. Vilken julmat är den godaste? Rödbetssallad, janson (men jag petar bort anjovisen), mammas köttbullar
403. Brukar du ge nyårslöften? Nej
404. Önskar du ibland att du var någon annan? Ja
405. Känner du dig ouppskattad? Ibland
406. Finns det vissa saker som du inte kan berätta för någon? Ja
407. Tror du att folk pratar bakom din rygg? Ja
408. Känns det någonsin som att folk är avundsjuka på dig? Nej
409. Kan du åka skidor / snowboard? Ja, men jag är dålig på snowboard
410. Använder du smycken? Ja men inte så mycket
411. Favoritsmycken: Min kumkum stjärna
412. Smycke du bär varje dag: En stjärna i örat
413. Det finaste smycket du fått är och från vem? Guldvajern från mamma
414. Om du skulle få åka till en storstad imorgon; vart skulle du vilja åka då? NYC
415. Har du tågluffat? Om ja; var det kul? Ja, det var sådär.
416. Har du en favoritmugg du alltid dricker te el. kaffe ur? Yes
417. Ditt favoritte är: English breakfast, earlgrey russian
418. Äger du en digitalkamera? Ja, vilket jävla tjat det är om kameror
419. Om ja; vad är det för märke? Olympus för tredje jävla gången
420. Besöker du bibblan ofta? För sällan, jag älskar bibliotek
421. Om du lånar böcker; Är du bra på att lämna tillbax böcker i tid? ja
422. Sträck ut din vänstra arm så långt du kan. Vad rör du först vid? väggen på min cubicle
423. Hur ser det ut utanför fönstret just nu?Mulet
424. Om du ska ge bort blommor, vad väljer du? En krukväxt
425. Har du någon gång haft på dig pyjamas ute bland folk? oh ja, jag brukar knalla ner till tvättstugan i pyjamas, har även handlat
426. Säger du chokladboll el. negerboll? chokladboll
427. Är du troende? Absolut inte
428. Är du feminist? Ja, fan vilket tjat, frågorna förlorar sin charm när de återkommer såhär.
429. Hur mycket surfar du på webben per dag / vecka? Några timmar om dagen i alla fall.
430. Har du en favoritmöbel i ditt hem? Hädanefter svarar jag inte på frågor som jag känner igen.
431. Tycker du parmiddagar är kul eller pretantiöst? Kul ibland med oftast pretantiöst
432. Tror du på talesättet att "Gammal kärlek rostar aldrig"? Nej
433. Vad tycker du om Alla Hjärtans Dag? Löjligt
434. Firar du påsk? Tja, nja, nej men jag äter godis.
435. I ditt påskägg vill du helst få: -
436. Är du romantisk?
Inte värst
437. Vilken är den bästa komplimang du fått? Usch, jag är så dålig på att ta emot komplimanger så den har jag nog glömt.
438. Vilken person beundrar du mest av alla?
439. Någon maträtt du absolut inte kan tänka dig att äta? Blodpudding
440. Pratar du ofta i telefon? Nej inte så, chattar mer, alla finns ju på msn...
441. Om ja; vilka pratar du mest med? mamma o pappa pratar jag nog mest med
442. Vad heter dina barn om du har några?
443. Coolaste dialekten är: Värmländska såklart
444. Är du gift? Nej.
445. Om inte; vill du gifta dig? Ja
446. Om ja; hur vill du att ditt bröllop ska vara? Enkelt
447. Om du är gift; hur var ditt bröllop? -
448. Tycker du det är roligt att fylla år?
Inte
449. Den bästa födelsedagspresenten du fått: Minns inte
450. När fyller du år nästa gång? Om ca ett halvår

Fy fan vad många frågor III

Linda you're killing me...tyvärr vet jag också att det kommer fler och jag kommer inte kunna låta bli att göra dem.
Förlåt ni fåtal som är inne och läser min blogg...har i alla fall underlättat nu och skriver frågorna i fet stil.

251. Har rest till: Norge, Danmark, Estland, Irland, Storbrittannien, Frankrike, Italien, Spanien, USA, Kenya, Tanzania
252. Semestertips?Tanzania!
253. Semestermardröm? Stopp i toaletten
254. Vad skulle du INTE göra på din semester? Jag är öppen för det mesta
255. Vem diskar hemma hos er? Jag eller diskmaskinen
256. Storhandlar du? Inte så ofta nuförtiden *skäms* jag brukade
257. Är det något du är bra på? Spendera, lyssna, prata, stava
258. Är du praktisk? Ja det tycker jag
259. Är du teknisk? Lite mindre än praktisk
260. Har du besökt nåt nöjesfält? Ja, Liseberg är bäst även om Universal Studios var häftigt
261. Gillar du det? I looooove it!
262. Favoritkarusellen? Balder!  Eller en gammal vivelfinden som går på skenor med någon som puttar på
263. Dusch eller badkar: Vad ska jag göra? Bara tvätta mig? Dusch
264. Färg på ditt duschdraperi? Matt vitt typ med lite mönster
265. Syr du dina gardiner själv? Nej, men jag önskar jag kunde sy. Eller...jag kan men jag har ingen symaskin och heller inte fantasin.
266. Bästa stället på webben: Blogg hänger jag ju på en del
267. Musikfavoriter / favoritartist: Varför är det hela tiden samma jävla frågor? Ulf Lundell
268. Tittar på TV: Mythbusters, dokumentärer, CSI osv
269. Hur mycket tittar du på TV? Ibland för mycket ibland inte alls
270. Äger du nån leksak? Japp
271. Om ja; vad: Ett gossedjur jag har haft sen jag var liten och som jag aldrig släpper ifrån mig.
272. Lekte du med Barbies som liten? Nej
273. Eller föredrog du lego? Varken eller
274. Onani; skamligt eller njutningsfullt? Njutningsfullt
275. Vad anser du om porr? det kan väl vara okej
276. Äger du en kamera? Ja, en digital och en aps
277. Vilken sort? olympus båda två
278. Fotografera du mycket? Inte så mycket här i stockholm, men jag ska bli bättre!
279. Högtid du gillar? Jul!
280. Har du prestationsångest? Alltid
281. Har du drömt sanndrömmar nångång? Nja, njo
282. Har du en brevvän? Ja, om email-vän räknas.
283. Dricker du mjölk? Ja gud så gott de tär med mjölk!
284. Är du rojalist? NEJ
285. Vad anser du om kungahuset? Onödig utgift
286. Läser du skvallertidningar? Aftonbladet och Expressen
287. Tror du på allt det står i dem?Nej
288. Lyssnar du på folks skvaller om andra? Ja
289. Skvallrar du ibland?ja
290. Har du varit på festivaler? Nej
291. Isåfall vilka:
292. Hur kör du bil?
Mycket bra tycker jag själv
293. Hur ofta byter du sängkläder? När det behövs
294. Har du ett motto du lever efter? "Du är vad du gör, du är dina val, dina handlingar"  "Observe, do not judge"
295. Favoritcitat/aforism: De ovan.
296. Om du skulle skrivit ett citat som gjort dig känd vilket hade du valt då:
297. Öppna en bok du har i närheten, slå upp sidan tolv och citera den fjärde meningen:
Det här läget var bara ännu en variant av i stort sett alla lägen jag stött på eller letat upp. (Ulf Lundell, Vinter i paradiset)
298. Favoritfika på café? Pago blodapelsin
299. Ljud du hör just nu: Ungjävlar på innegården
300. Vad finns på väggarna i rummet du sitter i? Två små bilder av Ulf Lundell, Två solfjädrar från Sydkorea, En husgud från Sydkorea, en "irish blessing", UL turnéaffisch, en plansch jag fick när jag var liten som det står "Små ting kan ge stor lycka" på, en spegel
301. Har du en bra relation till dina föräldrar? Vi pratar nästan varje dag, men det är inte samma sak som en bra relation. Jag måste nog svara Nej på den frågan.
Jag önskar jag kunde prata med dem, om saker som är viktiga för mig, att jag inte blir utdömd eller nedtryckt när jag gör saker som jag tror på. Att jag vågade berätta saker för dem. Vi bråkade hela min tonårstid men jag blev ändå inte fri. För dem (okej, egentligen gäller allt detta bara ena föräldern) är jag inte en individ utan en förlängning av dem själva så när jag gör saker de (hon) inte vill/tycker om blir det aldrig accepterat. Jag önskar jag kunde få bli accepterad för den jag är.
302. Gillar du att betala räkningar? Nja, jag vill ju göra rätt för mig samtidigt som det aldrig är kul att se hur mkt pengar som försvinner varje månadsskifte.
303. Har du koll på din ekonomi? Japp!
304. Har du vunnit pengar nångång? Lotto, V75, Joker, Bingolotto, Triss, Tia. Men aldrig stora summor
305. Spelar / tippar du på nåt? Se ovan
306. Har du något synfel? Närsynt med brytningsfel
307. David Bowie eller Beatles? Beatles!
308. Vet du vad ordet paradoxal betyder? Ja
309. Världens fulaste ord? Jag vet inte, alla ord fär fula om man upprepar dem *lol* Dessutom beror det ju på om det är innebörden som ska vara ful eller själva ljudet.
310. När du svär; vilket ord använder du då? Jävlar, fan, helvete, satan
311. Världens vackraste ord? Samma svar som världens fulaste ord
312. Brukar du be om varuprov när du handlar kosmetika / vårdpryttlar? Ja, jag lägger ner mycket pengar på det och vill veta i förväg om det är bra.
313. När rengjorde du din ugn senast? Det var längesedan
314. Har du läst Angeligue / Kitty böckerna när du var ung? Mary Lou och Fem böckerna
315. Berätta om det värsta du varit med om: No comments
316. Är du social? Det tycker jag, men inte om jag inte är på humör. Ibland blir jag asocial.
317. Skulle du kunna slänga ut 3000 kr på en romantisk middag?Om jag hade pengarna.
318. Vad är det mest romantiska du vet? Jag är inte så mycket för romantik.
319. Om du och din partner zappar på TV:n och det råkar vara porr vad gör du då? Beror på. Kanske titta vidare, kanske zappa förbi.
320. Har du och din partner blivit ertappade på bar gärning? Nja, jo, jag tror det, men de stängde dörren igen. Jag har omtänksamma kompisar.
321. Bra egenskaper hos en kille är: Positiv, bildad, snäll osv osv
322. Bra egenskaper hos en vän är: Snäll, pålitlig
323. Dåliga egenskaper hos din partner / vän: Oärlig, elak och sånt
324. Kan du irritera dig på din partner nån gång? Ja det är väl helt mänskligt
325. Har ni en stormig relation? Just nu är den otroligt lugn iom att den inte finns.
326. Vet du vad emotionell instabilitet betyder? Ja
327. När något går sönder blir du: Irriterad
328. När du gör dig illa blir du: Grinig
329. Gråter du ofta? Nej
330. Har du problem med ilska? Nej
331. Vilken är den bästa känslan du vet?
332. Är känslor svåra att förstå sig på ibland? Ja fy fan
333. Tycker du att vissa har det för lätt i livet; Ja (svensk avundsjuka?)
334. Många tycker det är pinsamt att fisa inför sin partner; tycker du också det? Ja
335. Varför tror du det är så tabubelagt i början på ett förhållande ; det här med bajs och fisar? Man vill ha sin partner på pidestal och inte tro att de gör något sådant.
336. Har du varit på blindate? ja
337. Om ja; var det kul eller en flopp? Det var okej, men jag tänker aldrig träffa honom igen
338. Tycker du utseendet är viktigt? Det är jätteviktigt, men samtidigt inte allt. Man har inte en fin utsida i längden om man inte är fin inuti. Man ser ju igenom sådant väldigt fort, men utseendet betyder mycket för att min nyfikenhet ska väckas.
339. Tycker du sex är viktigt i ett förhållande? Ja!
340. Värsta jobbet du haft? Tidningsutdelare
341. Trivs du på ditt jobb/utbildning nu? Nej och ja. Jag tycker det är ok på företaget men inte med att sitta på telefon.
342. Skulle du bli förlämpad om din partner tillfredställde sig själv? VA?! Nej verkligen inte
343. Om du fick vrida tillbaka tiden en gång; vad skulle du förändra då? Ganska mycket, men man vet ju inte om det skulle bli till det bättre.
344. Använder du nagellack? Jag har tappat bort mitt favoritnagellack så nu går jag alltid omålad.
345. Favoritmärke / favvofärg? märke? L'oreal brukar vara okej, men Dior är grymma också. Helst vitt med lite glitter i
346. Hur mycket pengar lägger du på kosmetika / hudvård? Mycket.
347. Hur ofta dricker du alkohol? En gång i månaden som det ser ut nu, jag har kommit in i en inte-festa-period. Hoppas den går över snart.
348. Går du på krogen ofta? se ovan
349. Vad samlade du på som liten? Knappar, bokmärken, kulor, dankar, manicklar, nyckelringar
350. Har du kvar samlingen? Nyckelringarna


Fy fan vad många frågr II

Fortfarande från Lindamariaengla

161. Din värsta ovana: Lat
162. Din bästa ovana: Öh, vilken dum fråga
163. Kändis du skulle vilja vara:
164. Kändis du skulle vilja vara med: Ihop med eller ha sex med? Det finns så många...Ulf Lundell, Mads Mikkelsen, Orlando Bloom, Johnny Depp osv osv
165. Du ångrar att du inte: Hade mer självdiciplin i skolan
166. Du blir glad av: kramar
167. Du blir förbannad av: Dumma kunder
168. Din bästa raggningsfras: Hej vill du ha en öl?
169. Drömjobb: Något datarelaterat (det känns som om jag svarat på alla frågor förut?!)
170. Om du fick 10 miljoner: Investera, köpa boende, plugga några år, shoppa, resa
171. Du var 2 år gammal då du förlorade: ööh...?
172. Det här skulle du inte göra ens om du fick en miljon: En miljon är inte särskilt mycket pengar.
173. Största hemlighet: Den har jag glömt.
174. När ingen ser dig: dansar jag
175. Nära-döden-upplevelse: En gång blev jag lite påkörd, en annan gång drack jag nog lite för mycket, en tredje gång åkte jag bil med en kompis som inte borde ha körkort.
176. Ditt livs bästa ögonblick: När jag var på väg till puben med B, vi gick i solen och han käkade mcdonalds takeaway
177. Bok och låt du önskar du hade skrivit: Vet inte vilka dumma frågor det är
178. Ditt bästa partytrick: Det vet jag inte...
179. Bästa tekniska uppfinningen: Kameran
180. Levande begravd eller levande kremerad: Levande kremerad (dessa frågor är stulna från Bibeln -en bok om mina vänner)
181. Du kommer till himlen / helvetet: Absolut inte himlen hoppas jag, det är nog trist där
182. Brott du begått: Öh...inget
183. En sak du stulit från en kompis: Inget
184. Du har knarkat / testat droger: ja
185. Om Ja; Vad: Har väl rökt på någon gång
186. Konstigaste platsen du har haft sex på: Parkeringsplats tror jag, men definiera konstig...
187. När var första gången och med vem: Med min första pojkvän
188. Hur många du har haft sex med: Fler än 10 minre än 20
189. Gruppsex: Jorå, det kan jag tänka mig
190. Har du haft sexuella fantasier om det egna könet: Nej
191. Har du haft sexuella fantasier om vänners föräldrar/syskon: Ja
192. Ok, ärligt, hur många har du haft sex med :-) : Samma svar som förut
193. Favoritställning: Det har jag en
194. Har du använt sexleksaker: Ja
195. Vilka:
196. Antal one-night-stands du har haft: Några för många
197. Har du betalat för sex:  Nej!
198. Det kostade: -
199. I din umgängeskrets har du haft sex med: M räknas nog
200. Könssjukdom: Nej
201. Vilken: Har ju inte haft någon
202. Från vem: -
203. I din umgängeskrets vill du helst ha sex med: Ingen
204. Har du varit otrogen: Nej
205. Mot vem:
206. Med vem:
207. Din konstigaste sexuella upplevelse: Jag vill nog faktiskt inte dela med mig av det
208. Beskriv dig själv med tre ord: Glad, generös och tålig
209. Har du nån gång varit deprimerad: Ja
210. Känner du någon som varit/ är deprimerad: Ja
211. Finns det någon du vill lägga en förbannelse på: Ja
212. Har du blivit behandlad som skit av en vän? Ja
213. Vad gjorde du då: Vi är inte vänner längre
214. Vad innebär självinsikt för dig? Att jag vet vem jag är, vad jag vill, vad jag står för
215. Har du bra självförtroende? Ibland
216. Älskar du livet? Ibland
217. Hur ser du på framtiden? Varierande
218. Kan du laga mat? Ja
219. Vad har du för humor? Bitter och bitsk
220. Har du en bästa vän? Inte bara en enda, det finns olika sorters bästa vänner
221. Hur träffades ni?
222. Hur länge har ni varit vänner?
223. Har du varit på IRL- träff? Vad menas med det här? Om jag har träffast någon jag träffat på nätet irl? Ja
224. Har du fått vänner via webben? Natalie och Jodee tex
225. Hur, när och varför började du med hemsida? Bloggen startade för några månader sedan, Min första hemsida gjorde jag 98 men den är sedan länge nedlagd.
226. Läser du? Ja
227. Om ja; Illustrerad vetenskap, Böcker, Nemi, Asterix, City
228. Favoritpapperstidning: NWT
229. Favoritveckotidning: Elle (eller är det en månadstidning?)
230. Mobiltelefonen betyder för dig: Älskar den
231. Vad har du i din handväska? Nycklar, mobiler, plånbok, kalender, sminkväska, rixisar, växel, vantar, halsduk, mössa, kvitton, passerkort, bok
232. Har du körkort? B
233. Hur många uppkörningar gjorde du? En
234. Vart det dyrt? Mycket billigt, kanske 4000 för körkortet
235. Bil? Nej
236. Drömmer du? Ja
237. Om ja; minns du dina drömmar? Rätt ofta, men bara brottstycken
238. Tror du på nåt övernaturligt? Nä
239. Om ja; vad:
240. Om inte; vad anser du om övernaturliga ting? Eh, jag tror ju inte på dem, varför måste jag tycka något?
241. Röker du? Nej
242. Om ja; varför slutar du inte? -
243. Spara eller slösa? Slösa
244. Har du investerat pengar? Ja
245. Spelar du sällskapspel? Jarå det händer
246. Favorispelet? TP
247. PS2: Tyvärr har jag inget
248. Dataspel: ehm, räknas pinball?
249. Favoritsemesterställe: Afrika var underbart
250. Drömresan skulle vara: Just nu är det Rosa Bussarnas Japan resa

Fy fan vad många frågor I

Lindamariaengla har börjat med en jäkla massa frågor. Jag hakar på!
Egentligen borde jag göra frågorna feta, men jag orkar faktiskt inte om jag ska vara helt ärlig.

1. Vem är du? en liten virvelflinga bara
2. Attityd: Oh ja!
3. Ålder: kanske 27 kanske 22 det beror på vem som frågar?
4. E-post: 5st
5. Hemsida: Njae, det är dåligt med det. Ska ta tag i det snart, bloggen duger så länge hoppas jag.
6. Du kommer från: Seoul
7. Du bor: i Stockholm
8. Mentalitet: va?
9. Civilstatus: singel
10. Stjärntecken: Oxe
11. Mac eller PC? PC hemma men Mac är så snyggt det kanske blir en sån såsmåningom...
12. 1024*768 eller 800*600? 1024
13. Internet Explorer, Mozilla, Netscape eller annat? IE
14. Din bästa egenskap: smart
15. Din sämsta egenskap: inte så smart
16. Husdjur: En katt hemma hos föräldrarna
17. Familj: mamma pappa katt och ett maskrosbarn
18. Kroppsdel du har mest nytta av: det borde vara hjärnan, men det är inte alltid så
19. Kroppsdel du tycker bäst om: en gång i tiden hade jag snygg häck
20. Jag sover: för lite
21. Djur jag är lik: en säl kanske?
22. Tror du på något? Som i något spirituellt? Nej. Men jag tror på SMguld till Färjestad och att Boltic kommer ta sig till Elitserien, kanske tom slutspel. Det är spirituellt nog.
23. Frisyr: Långt, uppklippt, mittbena
24. Hårfärg: mörkbrunt
25. Ögonfärg: mörkbruna
26. Längd: 158
27. Vikt: skit i det du
28. Skostorlek: 36
29. Gillar: Grejer
30. Ogillar: Veckan innan löning
31. Favoritmat: Onyttiga grejer och vegetarisk mat
32. Favoritglass: mudpieblizzard
33. Favoritdessert: I helgen blev jag introducerad till Gino
34. Favoritpizza: Funghi med färska champinjoner (kanske lök) och bearnaise
35. Favoritdryck: mellanmjölk, fanta, sprite zero, hallonsaft, flädersaft, redbullvodka
36. Gillar du godis? jarå, men mera chips
37. Isåfall vilken sort? nappar och stekta ägg och chokladbananer och krokofanter
38. Favoritdrink: redbullvodka
39. Favoritfilm: Vet inte riktigt, det finns så många.
40. Favoritdag: När jag är ledig
41. Favoritklädesplagg: Mina jeans eller min mössa
42. Favoritbok: Vet inte riktigt, det finns så många
43. Musiksmak: Ulf Lundell
44. Favoritdoft: Allure, Chanel
45. Favoritblomma: Iris, Mandelblom
46. Öl eller vin? Ale
47. Liknar du en kändis? Unfortunately not...
48. Senast köpta skiva: Lazarus, Ulf Lundell
49. Senast film på bio: Kalle och chokladfabriken
50. Bästa låten i världen: Måste tänka över lite...Ulf Lundell helt klart, men vilken...
51. Senast lästa bok: Värmen, Ulf Lundell
52. Favoritförfattare: Ulf Lundell, Robin Hobb, Eino Hanski mfl
53. Skriver du dagbok? Jag bloggar räcker inte det?
54. Bästa årstiden: Jag gillar alla årstider, men julen är lite speciell
55. Älsklingsfärg: Svart, Rött
56. Skulle aldrig ta på dig: Jag kan inte komma på något
57. Vad ville du bli när du var liten? Bibliotikarie
58. Blev du det? Nej och det vill jag inte bli
59. Brinner för: önskar att jag visste
60. Sportbil eller familjebil? 4wd
61. Katt eller hund? Katt!!
62. Har du nån nojja? nej ingen tydlig (tydlig för mig, men förmodligen vet alla andra om en massa nojjor som jag har)
63. Fobier? Hajar
64. Deppig eller glad? Glad
65. Politiskt insatt? Jovars, men jag borde bli lite bättre
66. Värdesätter du ärlighet? Nästan alltid
67. Brukar du dra "vita lögner"? Jarå
68. Är det ok med vita lögner? Det är ju egentligen en lögn, men ofta är de okej
69. Känner du en mytoman? Nej
70. Har du pojkvän/flickvän? Nej
71. Är du kär? Nej
72. Hur tidigt stiger du upp? Jag vaknar nästan alltid vid 8, men går inte alltid upp då (om jag inte börjar jobba 8 vill säga)
73. Är det bra eller dåligt? Vad?
74. Vem/vilka vet mest om dig? Det vet jag inte, Natalie förmodligen eller Jodee
75. Gillar du att slåss? Njae
76. Vad har du på dig just nu? Svarta stövletter (Vagabond), svarta strumpor, svarta trosor (fila), blåa lee, svart bh (hm), vitt linne (penneys) grön glittrig top (indiska), örhängen (eaststreet piercing och gina tricot)
77. Vad ska du göra ikväll? Jobba, sen är det Tarantino-CSI!
78. När var du senast riktigt full? Lite för länge sen
79. Är du seriös? Jarå
80. Hur många handväskor äger du? *hrm* Eh...räknas bara de som finns i Stockholm? Isf ungefär 14st
81. Hur många bilar har du/ din familj: Pappa har en
82. Hur många biologiska syskon har du? Inget helsyskon
83. Isåfall, vad heter de? --
84. Hur många timmar sover du per natt? För få, kanske 6-7 men jag behöver sova 8
85. Vem är snyggast i världen? Ulf Lundell?
86. Vad är du allergisk mot? Pollen, pälsdjur
87. Ska du duscha idag? Men det har jag ju redan gjort, två gånger om dagen är lite överkurs
88. Vad är det för veckodag? Måndag :-(
89. Vad är det för datum idag? 24/10 -dagen innan löning!
90. Vad gör du nästa år? hattar omkring
91. Är du likgiltig? Nej
92. Hårdrock eller synth? Hårdrock
93. Är du uppväxt i stan eller på landet? Landet med stockholmsmått sett
94. Har du utländska föräldrar? Ja typ
95. Gillar du att laga mat? Ja
96. Märkeskläder eller secondhand? Märkes!
97. Hur många par skor har du? *räknar febrilt* 21 men då har jag en kasse i källaren (vet inte hur många det får plats i en konsumkasse) och kanske 10 hos mamma. Träningsskor räknas väl inte? isf har jag spikskor, fotbollsskor, joggingskor och aerobicsdito.
98. Är du sexuellt frustrerad? oh ja, ständigt nuförtiden
99. Vem är snällast just nu? Maskrosbarn
100. Var har du ont? Ingenstans just nu
101. Använder du hårspray: Mycket sällan
102. Kan du stå på händer?: Jag har kunnat
103. Favoritsåpa alt. dokusåpa? Vet inte, McLeods daughters eller Gilmore Girls kanske. Nip/tuck ser jag också på ibland.
104. Är du vidskeplig? Nej
105. Favoritserie: Mordkommissionen, CSI äh, jag kommer inte på nu.
106. Gillar du seriehjältar? Asterix och Obelix :-) och Nemi men hon kanske inte är en hjälte
107. Hur många Nina känner du? En
108. Vad tycker du om idrott? Tittar helst på det, utövar det inte så aktivt nuförtiden.
109. Gillar du att fotografera? Yes, skulle vilja gå en kurs någon gång, är grymt nöjd med min digitalkamera!
110. Gillar du musikaler? Nä
111. Salt eller socker? Salt all the way baby!
112. Tittar du på sport? Oh ja
113. Om ja, vad: Tittar på allt. Friidrott, Alpint, Längdåkning, Hockey, Bandy, Tennis, Fotboll, Curling ja vadsomhelst nästan förutom motorsport.
114. Tränar du? Ja
115. Om ja; vad: Sats
116. Om inte; varför?
117. Gillar du ketchup? Ja, fast lite mindre sen vi hittade en fluga i flaskan på Zanzibar
118. Sushi eller hamburgare? Hamburgare!
119. Små eller stora bokstäver? små
120. Blyga eller framåt killar/tjejer? Lagom
121. Är du bra på att måla? Jag hade femma i bild
122. Vad har/hade du mvg i? Engelska, Svenska
123. Vad har/hade du ig i? inget
124. Är du blyg? Ja faktiskt, men det kan man inte tro *lol*
125. Favorilaget? Boltic, FBK, Qbik, Arsenal
126. Gillar du konst? Nja
127. Favoritmålning? Jag gillar grejer jag ser vad det är.
128. Vilket museum var du på senast? Nationalmuseum och Skansen
129. Om du fick välja ett äventyr vilket skulle du välja då? Åh jag vet inte, vad ska man välja?!
130. Har du åkt luftballong nångång? Nej inte än
131.Om inte; skulle du vilja det? Yes!
132. Har du utövat nån extremesport? Vad räknas som extremsport? *lol*
133. Har du någon tatuering alt. piercing? Två tatueringar, hål i öronen, ärr i naveln.
134. Vem är den hurtigaste personen du känner? Många kandiderar till den titeln.
135. Använder du smycken? Ja, men inte så jättemycket. Mest olika örhängen
136. Är du feminist? Japp
137. Favoritinredningspryl i ditt hem: Min mask jag köpte i Afrika
138. Är du glad nu? Sådär, jag är på jobbet
139. Var du glad igår? Jepp
140. Känner du någon som jobbar på sjukhus: Ja, några stycken
141. Vem skulle du vilja ge mjältbrand? Vissa kunder...
142. Kaffe eller the? Te, jag har magkatarr och kan inte dricka kaffe tyvärr :-(
143. När grät du senast? Kanske två veckor sedan
144. Sexigaste kroppsdel: Händer, leende, rumpa (på killar alltså)
145. Om du vore en färg: Svart
146. Du har kysst: Lite för många
147. Sexuell läggning: Straight
148. Du har: pojkvän / flickvän / både och: Nej (har jag inte redan besvarat detta?)
149. Barn: Nej
150. Bästa plats på jorden: Hemma
151. Pluggar och vill bli: Vill veta vad jag ska plugga.
152. Jobbar och önskar du kunde: Jobbar i en kundtjänst och önskar jag slapp
153. Person du alltid kommer att vara kär i: Den personen har jag inte träffat
154. Vem krossade ditt hjärta: B, A
155. Politiker du älskar / gillar: Jag gillade Anna Lindh.
156. Barnprogram du avskyr: Meckar Micke och Barney
157. På din fritid: Läsa, surfa, resa, umgås osv bara tråkiga vanliga intressen
158. Men vill: bli rik
159. Om sex månader: Sitter jag fortfarande här.
160. Samlar på: Nyckelringar när jag var liten.


Qbik

Vill bara gratta mitt gamla lag som slog två flugor med en smäll!! (petade ner AIK och klarade sig kvar i Allsvenskan) Jag erkänner att jag hade fel, Värmland är tillräckligt stort för två Allvenska lag!

Examen

Har jag skrivit om det här förut, förmodligen. Jag har en tendens att upprepa mig.

Jag har några tentor och en Cuppsats kvar till en kandidatexamen. Jag borde ta den, oavsett om jag vad jag vill jobba med. Men jag kan inte förmå mig, kan inte samla ihop energin och målmedvetenheten tillräckligt. Jag behöver ta mina tentor nästa år i alla fall, för att kunna söka in till Ckursen till nästa vår eller så. Men det blir liksom aldrig av. Kommer aldrig bli av. Det får mig att känna mig misslyckad. Men det får mig även att må bra, för jag mådde dåligt när jag gick i skolan. Så mycket blandade känslor.

Jag vet vad jag borde göra. Men jag vet också att jag inte kommer göra det.


När har man ett liv?

Hur hittar folk något att skriva om i sina bloggar? Varför är gräset alltid grönare på andra sidan? (Läs: varför är alla andras bloggar så intressanta men inte min?) Jag satt o funderade lite på ett inlägg men jag är alltid så depressiv och malande tråkig i mina bloggar tycker jag.

Jag sitter här och äter vaniljyoghurt med banan i i en ljusblå morgonrock och har Sportspegeln på i bakgrunden. Jag menar...hur intressant är det?
Är allt detta bloggande bara något slags bekräftelse? Jag bloggar alltså är jag. Den med intressantast och mest besökt blogg vinner!

Allt är bara exhibisionism och voyeurism men jag ser inget fel och tänker bejaka det genom att fortsätta skriva och fortsätta läsa andras (ack så intressanta) bloggar.

I balans

Efter jobbet gick jag till Wayne's och köpte en varm choklad och en kardemumma/äppelmuffins. När jag gick hemåt med chokladen i handen kände jag helt plötsligt hur mysigt det ska bli med vinter. Slalom på tv, femmilen (en jävla idioti att ta bort den, och det ska ju vara intervallstart också ingen jävla masstart) och annat mys. Ligga kvar i duntäcket och kolla på tv på helgerna, skitbra. Helt plötsligt känner jag tillförsikt. Det var som om något klickade till och lade sig till rätta. Hoppas det håller sig så och inte går ur led igen.



Imorgon är Maskrosbarn ledig. Då är det inget kul att jobba. Hur ska jag kunna jobba natt och aldrig få träffa mina mysiga arbetskamrater, det är ju faktiskt de som gör det värt att gå till jobbet, inte kunderna. Det känns som om jag kanske borde snacka med nån ang detta nattjobbet. Hur det blir karriärsmässigt alltså.

jag är småaktig och dum

Jag ångrar att jag skrev det här tidigare. Det där med att önska att Skellefteå inte skulle gå upp i Elitserien. Mitt ex skulle aldrig vara så småaktig att önska något sådant för Färjestad.
Kom att tänka på det nyss och kände att jag ville skriva det. Jag kan bara anta att han aldrig kommer läsa min blogg men vill ändå be om ursäkt.

Böcker

Jag skulle kunna övertrassera mitt kreditkort på Adlibris. Idag damp Asterix den kompletta samlingen VI samt Knife of dreams (Robert Jordan) ner i min brevlåda och jag blev så lycklig! Nu ska jag göra O'boy och mysläsa Asterix ett tag, trots att den ska bli julklapp till pappa, för att hugga in på Jordan imorgon.

Det finns så mycket böcker jag vill läsa, hur ska jag hinna med??




Faan, jag har tappat bort ett av mina favoritörhängen :-(

Nattjobb någon?

Hur är det att jobba natt?  Finns det någon som har erfarenhet av det som vill dela med sig?
Jag har anmält mig till det på jobbet, kanske blir det bra kanske inte. Innan jag anmälde mig tänkte jag att det skulle bli jättebra, nu i efterhand är jag inte lika säker...21-07 varje dag. Fördelen är självklart pengarna men även att jobba regelbundna tider. Nackdelen är just tiderna...
Kan man ha ett socialt liv? Jag inbillar mig att jag ska kunna komma hem, somna och sen vakna och kunna fika med kompisar osv tills jag börjar jobba. Att jag ska kunna träna och så. Däremot kommer jag ju inte kunna följa någon serie på tv insåg jag just *hahaa*  Det blir ju ca 5000 extra varje månad efter skatt vilket inte skadar.
Jag tänkte testa en månad eller så för att se hur det funkar, om jag nu får det. Jag tror det är fler söknaden än platser.


Villkoren var inte jättebra, ibland undrar jag vad facket håller på med. Skönt att jag har gått ur. När jag anmälde utträde blev de sura och jag fick en uppsträckning, skulle involvera mig själv sade de. Själv ansåg jag att behöva leta reda på fackligt ansvarige på företaget och sedan jaga honom i en vecka för att kunna prata med honom är engagemang nog. Vill han att folk ska intressera sig för fackliga frågor ska han inte gömma sig.

Fler frågor, jobbigare frågor

  1. Vilket datum är du född? 18Maj
  2. Vad är ditt fulla namn?
    I'm Virvelflingan to you
  3. Vad har du för smeknamn?
    Klarabella, Bang, Klara osv.
  4. Bästa egenskap och varför? Jag är snäll (fast det är en hemlis) och generös mot mina vänner. Varför? Tja, de är ju mina vänner ;-)
  5. Sämsta egenskap och varför? Jag kan vara stolt och ha svårt att erkänna att jag har fel.
  6. Är du nöjd med ditt utseende? Ja och nej. Lite nöjd men har en hel del jag skulle vilja förändra också. Framförallt vill jag vara några centimeter längre.
  7. Vem beundrar du mest?
    Pappa. Han lyckas alltid vara nöjd med livet, om han inte är det så klagar han i vilket fall inte. Är alltid glad och tacksam över det lilla utan en massa tänk om och varför. Det finns ju självklart en massa andra personer också, men dem känner jag inte så då blir det svårare att motivera varför jag beundrar dem. Jag beundrar ju bilden jag har av dem som person. Nelson Mandela, Ulf Lundell ja sådana personer. (utan att för den delen jämställa NM och UL)
  8. Vilken person, död eller levande, skulle du vilja äta middag med?
    Ulf Lundell såklart
  9. Vems liv skulle du vilja ta över för en dag?
    Påven. Jag skulle göra det okej med abort och preventivmedel, personer av samma kön skulle få gifta sig om de vill samt skilsmässa skulle godkännas. Vad är det mer för knäppt han håller på med? Ja, jag skulle reformera katolska kyrkan helt enkelt. Eller så skulle jag vara någon korrupt diktator nere i Afrika och göra mig o-korrupt och god för en dag och hjälpa människor. Eller så skulle jag bara vara Paris Hilton och shoppa ihjäl mig.
  10. Vad värdesätter du mest i en vän?
    Äh, vet inte. Att man ligger på ungefär samma nivå, att man kan lita på honom/henne.
  11. Är du svartsjuk i en relation? Nej rätt lite faktiskt. Jag kanske är dum och godtrogen
  12. Vad hoppas du att du gör om 10 år?
    Uppfostrar mina barn, man och Maskrosbarn
  13. Vad har du för favoritskådespelare?
    Så många...Johnny Depp är helt klart en av dem.
  14. Vilken är den bästa boken du har läst?
    Jack, Vinter i paradiset, någon bok av Robin Hobb, Sagan om Ringen, den där lite tunna boken av Eino Hanski, Processen...jag har läst så mycket jag inte kommer på just nu också.
  15. Vad har du gjort den senaste veckan som har gjort dig stolt?
    När mitt bredband låg nere några timmar dammtorkade jag, då kände jag mig duktig.
  16. Vad gör dig ledsen? Lite allt möjligt. När jag känner mig otillräcklig.
  17. Vad gör dig glad? Goda glada vänner, lyssna på musik, soliga höstdagar
  18. Vad ska man göra för att imponera på dig?
    Ha bollsinne. Kunna mycket.
  19. När var du kär senast?
    För 1½ år sedan
  20. Vad skulle du vilja ändra i ditt liv, om något?
    Jag vill ha mitt eget boende och ett nytt jobb. Herregud den som gjort frågorna kan inte ha läst min blogg...
  21. Om du skulle behöva emigrera, vilket land skulle du flytta till?
    Irland!
  22. Finns det något du önskar att du inte hade gjort? Ja
  23. Hus eller lägenhet? Hus!!
  24. Är du rädd för att åldras? Nej men det är läskigt att tiden går så fort.
  25. Vilket är ditt drömjobb?
    Något ganska kreativt och samtidigt strukturerat. Kanske datarelaterat.
  26. Drömboende?
    Stort hus vid en sjö
  27. Har du någonsin varit allvarligt skadad?
    Hmm, jag trampade på en kratta en gång när jag var liten. För några år sedan fuckade jag upp ett ledband i foten (cyklade omkull) vilket jag fortfarande känner av när jag går i högklackat för mycket.
  28. Drömpartner och varför? Ulf Lundell. Nähä, fick jag inte välja honom? Då tar jag någon i min ålder som är snygg bildad trevlig ekonomisk (inte snål) sportintresserad prylgalen och snäll.
  29. Vad är viktigast, snäll eller snygg? Varför ska det vara så in i helvete svårt att få både och?
  30. Vad gör dig rädd? Att någon i min familj ska kola. Och hajar. Och att djur utrotas hela tiden och regnskogen skövlas och naturförstörelse i övrigt och krig och folk som gillar att ha sex med barn.

tester...

What Does Your Birth Date Mean?
Your Birthdate: May 18
Your birthday on the 18th day of the month suggests than you are one who can work well with a group, but still remain someone who needs to maintain individual identity.
There is a humanistic or philanthropic approach to business circumstances in which you find yourself.
You may have good executive abilities, as you are very much the organizer and administrator.

You are broad-minded, tolerant and generous; a compassionate person that can inspire others with imaginative ideas.
Some of your feelings may be expressed, but even more of them are apt to be repressed.
There is a lot of drama in your personality and in the way you express yourself to others.
Oddly enough, you don't expect as much in return as you give.
A Quick and Dirty IQ Test
Your IQ Is 125
Your Logical Intelligence is Below Average

Your Verbal Intelligence is Genius

Your Mathematical Intelligence is Genius

Your General Knowledge is Exceptional

Jag som trodde jag var dålig på matte men rätt logisk? *besviken*

Finlandsfärjan

Jag hade en mardröm alldeles innan jag vaknade.

Jag drömde att Tess skulle på kryssning och jag skulle följa henne till båten. När vi väl kom till terminalen stod vi o snackade och helt plötsligt var jag precis vid landgången och jag hade inte betalat och ville heller inte följa med på kryssningen. Det var kö som tryckte på bakifrån. Jag såg en gubbe gå uppför en annan trappa än den som kön gick ner från. Jag tänkte också ta den trappan. Men helt plötsligt var jag OMBORD på båten (drömmar hoppar så konstigt) och jag tappade tilfälligt bort Tess.
Sen hörde jag hur någon sade att båten lagt ut från land. Jag rusade iväg upp för att titta och mycket riktigt, det hade den gjort. Jag fick panik och sprang omkring och skrek och svettades och tappade huvudet totalt. Tess såg jag fortfarane inte till, så jag lättade mitt hjärta för några okända tjejer. Vi kom på den smarta idén att jag skulle hoppa från båten. Tack och lov kom Tess så jag slapp uppleva den skräcken.
Tess och jag började diskutera mina val, jag hade inte så många. Jag var tvungen att följa med på finlandskryssning. Vi satt och diskuterade det hela i en soffa med en massa nålar i olika färger på ryggstödet. Jag satt och drog ut och satte tillbaka dem hela tiden. Jag stack mig med en av nålarna och då vaknade jag.

Drömtydning någon?

Är jag dement?

Nåja, min vän Maskrosbarnet är mer dement än jag trots att hon är yngre. Men lite dement är jag nog. Får man använda det ordet så lättvindigt? Oh well.

Jag hade en massa bra uppslag på blogg idag, jag funderade och formulerade i mitt huvud. Men nu när jag sitter här framför skärmen är det bara blankt.
Min franskalärare brukade gå omkring med en diktafon med sig hela tiden och pratade in allt möjligt på det där bandet. Kanske borde jag göra samma sak?

Ell sade åt mig idag att jag är alldeles för hård mot mig själv. Jag gick och pratade, nästan för mig själv, om hur jag skulle se ut i en skjorta med ett brett band knutet runt midjan. Vi hade just gått förbi en skyltdocka med denna outfit och på dockan var det väldigt snyggt. Själv skulle jag nog se ut som en julgris, och den åsikten tänker jag inte dra tillbaka.

Är det någon ide med Viktväktarna? Jag är ju inte fet, bara inte smal. Det vore så skönt att få tillbaka mina gamla former. Inte gamlagamla former för då försvinner tuttar och rumpa och hela jag men som jag såg ut för några år sedan. Äh fan inte vet jag när jag såg ut sån som jag vill se ut, men 6kilo mindre kanske? Är Viktväktarna för mig då? Eller vad ska jag göra? Visst känner jag mig i bättre form nu när jag har börjat träna, men jag vill ju att det ska synas också!! Jag ångrar bittert att jag slutade träna när jag flyttade till Stockholm. Okay, jag har tränat lite till och från men inte regelbundet. Det tar sån tid att komma tillbaka.


Käkade middag med ännuenkarin idag, thai. Jag är inte så förtjust i thai, men har ändå ätit det två gånger de senaste två dagarna. Och måste nog omvärdera. Jag gillar det! Herregud vart är världen påväg, ska jag börja tycka om fisk också?


Dyr helg...

Mitt förra inlägg var främst en liten vink till manliga vänner, inte en invit för okända att bjuda upp.

Jag köpte den gråsvarta handväskan, hur bra som helst! Stor och väldig rymlig, jag är nöjd. :-)

Jag köpte också en svart tröja på Gina som man liksom knyter i midjan. En grå glest stickad tröja, en lila stickad schal och en grön tröja med lappade armbågar allt på HM.

Testade en underbart god parfym från Stella McCartney som jag ska köpa så snart jag har fått min lön.

Vad hände? Jag hade ju inga pengar? Jag har ännu mindre nu kan jag infa om. Men att allt gick bra hos tandis, inte ens lite tandsten hade jag, var ju tvunget att firas!!


Sov hos Tess igår. Vi såg på Idol och the Terminal. Idol var väl okej men jag är orolig för att Elina kommer åka snart. Jag gillar varken Agnes eller Sibel särskilt mycket, Måns sjöng otroligt entonigt och Jens är liten och töntig, jag får moderskänslor när jag tittar på honom. Men Elina anser jag är bättre än de här. Marieme visste jag skulle åka ut så snart jag hörde hennes låt.
The Terminal var inget vidare, stora luckor och man får verkligen inte tänka för mycket när man ser filmen.

Tankar från en bussresa

Världen är utformad efter smala långa människor.
Igår satt jag på bussen till jobbet på ett sånt där jobbigt säte där jag inte har en chans att nå ner till marken med fötterna om jag inte har klackar på mig (om ens då). Då satte sig en man bredvid mig som var både lång och ganska bred men inte tjock, bara stor. Helt plötsligt fick jag trycka mig intill fönstret för han tog upp 1½ säte! Jag tycker det är obehagligt med kroppskontakt med människor jag inte känner. Varför sätter han sig inte lite längre ut på kanten? Måste hans arm ligga mot min? Han luktade åtminstone inte för då hade jag blivit tvungen att flytta på mig. Hur långt ska han? Varför går han inte av? Tycker inte han också att det är obehagligt? Frågorna rusade genom min trötta hjärna.

Varför får jag så ofta sitta på stolar/säten där jag inte når ner till golvet? Jag önskar mig höj/sänkbara stolar! Blodet stannar liksom upp och man får jäkligt ont om man sitter så länge (läs: en hel flygresa från London till Nairobi).



Idag ska jag till tandis...usch och fy!  Jag är inte så rädd för tandläkaren men jag är rädd för att ha hål som kommer göra än större hål i min plånbok.

Ell är här o hälsar på så det blir inte så mycket kvalitativ dator tid, ingen alls faktiskt! No more blog förrän hon har åkt alltså. Hur kul som helst att träffa henne igen, igår var det Kulturhuset som gällde och ikväll Kulturhuset igen om jag får bestämma. Jag vill lära mig dansa Lindy Hop! Någon kille som vill dansa med mig? Mejla mig... Ja, alltså inte bara ikväll utan jag vill gå en kurs och lära mig på riktigt!

Hittade snygg patchwork väska i grått och svart som jag nog ska köpa idag samt en svart draperad kjol på hm! :-)

Frågor (snodda från lindamariaengla)

1. Hur ofta tvättar du duschdraperiet?
Jag köper ett nytt istället

2. Håller du med om att morgonrocken är ett av de mest nödvändiga plaggen?
Neej det kan jag inte göra.

3. Vilken är ditt favoritöl?
Någon god ale, förmodligen så tråkigt som Newcastle. Men London Pride är rätt gott också.

4. Är du rädd för möss?
Njet

5. Vilken hårfärg/ögonfärg skulle du vilja ha om du fick välja?
Jag är nöjd som det är :-) Men jag skulle gärna ha det lite tjockare och självlockigt. Om jag absolut skulle byta hårfärg skulle jag vilja vara blond.

6. Känner du NÅGON som tycker om brysselkål?
Det är gott tycker jag! :)

7. Brukar du sova middag?
Ja det har hänt...

8. Har du glasögon?
Yes

9. Har du körkort?
Självklart

10. Äter du nyttig mat?
Det har hänt

11. Har du några syskon?
Inte som jag vet om, men kanske några halvsyskon på andra sidan jorden. Vore spännande att veta.

12. Kan du vifta på öronen?
Ja

13. När handlade du en BH sist?
För lite för länge sedan, kanske några månader? Det var iaf CK :-)

14. Kaffe eller te?
Te, jag älskar kaffe men har magkatarr...

15. Vilken sport tittar du helst på på TV förutom hästsport?
Allt utom motorsport. Snooker, friidrott, hockey, bandy....you name it!

16. Har du någonsin haft en lila väska?
Garanterat! Jag har nog haft en eller två väskor i alla färger som finns. Jag har inte någon lila i min ägo just nu.
17. Har du snickrat något nån gång?
Oh ja, det tycker jag om! Jag saknar träslöjden!!!

18. Kokar du egen sylt?
Ja det har hänt faktiskt. Gott! Helst självplockade bär, men blåbär/hjortron/lingon är så tråkigt att plocka. Oftast blir det jordgubb. Hallon ska man koka saft på.

19. Brukar du ha målade naglar?
Ja, men inte alltid nymålade...

20. Staden eller skogen en ledig dag?
Både och? Gärna shopping på fm och svampplockning på em!! :-)


Varför tycker jag det är så roligt att svara på sådana här frågor? Jag brukar alltid svara på konstiga mail med en miljon frågor som kommer också. Undrar om någon någonsin läser mina svar...

Hur vet man att man lever?

Förlåt att jag ältar så, min blogg måste verkligen vara så väldigt tråkig att läsa.

Efter min lilla kollaps, eller vad vi ska kalla det, för 1½ år sedan nu vet jag inte längre om jag lever. Ibland (ganska ofta faktiskt) känns det mest som om jag existerar. Jag är. Men det är inte mer än så. Mitt liv är liksom på vänt, men när ska det starta? När ska jag känna att jag har ett mål med mitt liv?  Nu flyter jag runt planlöst utan någon somhelst styrsel.
Hur kan man veta? Hur kan man vara säker på vad man vill? Hur kan jag ta kontrollen? Jag är otroligt avundsjuk på alla er därute som har ert mål klart för er och som medvetet har något att jobba för.

En gång för inte så länge sedan ville jag bli informatör eller liknande. Gärna pyssla lite med webbpublicering eller något annat med datorer. Nu har jag inte längre några sådana drömmar.

Mitt mod försvann. Tidigare var jag så övertygad om att jag kunde, att jag skulle bli något och att jag skulle göra det bra. Vad har jag nu? Ingen utbildning. Ingen karriär. Ingen tro.
Halvkassa betyg från gymnasiet, halvt om halvt avslutade kurser på universitetet. Jag har en Cuppsats och ungefär tre tentor kvar till en kandidatexamen jag inte längre tror att jag vill ha.

Är det någon som har svar åt mig?

snart börjar bandyn!

Jag borde kanske skapa en sportkategori...done!

Stabil seger av fbk, måste varit målfest i slutet för efter två perioder stod det bara 2-0. Skönt med första hemmavinsten! Synd att nolla inte hölls bara, det hade varit bra för mitt Dream Team. Södertälje eller Globen borde nog få sig ett besök denna säsongen, jag har ju bara varit i Globen en gång och då såg jag på Skellefteå-Aik (eller var det Hammarby?). Inte riktigt samma engagemang från min sida som från min dåvarande bättre hälft. Får man vara småaktig och hoppas att Skellefteå aldrig går upp i Elitserien?

Zinkensdamm. Där kommer jag stå och frysa och heja och förhoppningsvis vara lycklig. Jag längtar efter bandyn!  Helt sjukt att jag ska vara så bandyintresserad helt plötsligt, när jag var yngre vägrade jag spela. Funderar på att köpa biljetter till VMfinalen åt pappa i julklapp. Det kan ju inte vara möjligt att Sverige ska missa både finalen och match om 3depris?


klippt från svt text

    Färjestad lekte med svagt Dif      
                                        
                                        
  Färjestad tog sin första hemmaseger   
  för säsongen när man slog tillbaka    
  Djurgården med hela 7-1. På slutet    
  hade Karlstad-laget stor lekstuga.    
                                        
Jonas Höglund var inblandad i de tre  
första målen. Först passade han till  
två och punkterade sedan själv        
matchen med 3-0, 50 sekunder in i     
tredje perioden.                      
                                        
  FBK parkerade i Dif-zonen från första 
  nedsläpp och vann skotten i första    
  perioden med 13-2. Teemu Lassila      
  släppte in fyra mål inom knappa två   
  minuter i tredje och fick nog. Utan   
  backar är det svårt att stå i mål.

tack och lov har jag min kamera kvar

Stötte på två resekamrater häromdagen. Deras kamera blev stulen på väg hem. Dryga 500 bilder borta. Jag är mycket tacksam över att jag höll full koll på min älskade Olympus hela vägen och att minneskortet funkade som det ska. Nu kan kameran försvinna om den vill, allt är brännt, utlagt och internet och framkallat! Hade mina bilder försvunnit hade jag inte kunnat sluta gråta. De är inte perfekta eller ens jättebra men de är mina, det är jag som har tagit dem. De är ovärderliga. Jag är innerligt tacksam över att de finns kvar.

Tvtittande

Jag började på en lite klagande blogg om mina vita muskelfibrer men är inte på klagande humör så jag kom ingen vart.

Jag har skickat in mitt CV till två potentiella arbetsgivare.
Jag skulle kunna skicka iväg så många fler men vet inte vad jag vill bli. För några år sedan visste jag precis, men Journalisthögskolan sög ur mig allt självförtroende och nu finns bara ett osäkert, tvekande skal kvar av min tidigare beslutsamhet.

Det är sällan nuförtiden som jag ser ett helt tvprogram. Jag zappar, surfar och grejar istället. Film är inte att tänka på.
Jag har köpt både Deer Hunter och Ed Wood på dvd men har inte ens kommit så långt som att ta av skyddsplasten. Deer Hunter och Jätten är iofs två filmer jag inte kan se för jag gråter i dagar efteråt. Scenen när Christopher Walken skjuter sig själv, blicken i hans ögon sekunden innan. Och James Dean som sitter alldeles ensam i det där stora rummet och gråter. Han har varit elak och odräglig hela filmen men lyckas ändå få mina sympatier.

Till vintern önskar jag mig några riktigt bra serier på Svt, reklam får mig att tappa koncentrationen. Brottskod försvunnen lyckades jag se ett helt program av för två veckor sedan men det var nog bara en lyckträff, plus att jag har en totalt oförklarlig dragning till Eric Close. Warrick kan få mig att titta på Csi ibland också såklart (reprisen). Större chans att jag tittar om det går sent. Jag måste försöka hålla mig borta från Paradise Hotel som självklart går på en perfekt detärförtidigtattläggasigmeningetattsepåtvtid.

TopShop...hmm

Topshop anser jag inte vara toppen direkt. Det är dyrt men ganska mycket ser lite skabbigt och billigt ut. En del grejer är helt okej däremot, man vet aldrig.

Fattiga jag (utan vare sig omdöme eller ekonomisktsinnelag) gick dit i fredags och fyndade lite. Det visade sig att de hade rea och man fick 2 reaplagg till priset för ett. Så jag fick ett linne (som jag iofs inte hade köpt om det inte varit "gratis") och ett par höstskor som jag tjatat om så för 161kr!
Skorna är ett par svarta typ loafers. Otroligt obekväma just nu men när jag väl har gått in dem kommer de bli hur bra som helst! :-)



Jag köpte även scrapsaker för 140kr i fredags. Hittade till
Scrappa och förköpte mig på lite papper jag inte tror jag kommer använda. Behöver ett röd-blå-rutigt för min Massajsida nu. Kommer nog bli svårt att hitta något med de rätta rutorna.

Jag vaknade en morgon med en swastika i pannan...

Jag hade nästan glömt bort det, hur kunde jag göra det? Är det inte olagligt att vara så disträ? Inte? Det borde det vara.

Om bara lite drygt två veckor kommer jag befinna mig på Tyrol för att se Ulf Lundells första konsert av tolv där. Oh herregud vad jag längtar!  Tre gånger ska jag gå dit, 26, 29, och 12. Någon som vill följa med mig en fjärde gång??  Om jag anstränger min hårt åtsatta ekonomi har jag nog råd med en fjärde...

Lazarus har utvecklats till att bli en grym platta. Jag har lyssnat på den oavbrutet sen jag köpte den. Bra texter, äntligen känner jag att han vill säga något! Äntligen röjer han!

Nästa år kommer jag vara pank men berest

  1. Pappa fyller jämnt nästa år, min lilla pappa blir gammal. (Känslorna jag har inför det kan fylla hela utrymmet i min blogg och bör nog ventileras men inte i detta inlägg.) Han vill inte fira direkt men vill åka någonstans, det verkar just nu som det blir Skottland (min idé, jag satte mig på tvären när han ville till Bornholm...). Varken mamma eller pappa hade tänkt så långt som Skottland, det tycker jag är lite rörande på något vis. De har inte så vidlyftiga drömmar mina föräldrar, det måste vara jobbigt att vara förälder till mig då.
  2. Nästa år är det 10 år sedan jag tog graduation i Montana. 10 år! Helt sinnessjukt. I alla fall så blir det väl en reunion där kan jag tänka mig och om bara datumen passar någorlunda åker jag nog över. Jag längtar tillbaka på något vis. Till klaustrofobin i Klippiga bergen, till grässlätterna och till 4B's tomatsoppa. Jag har ju heller inte träffat Jennifers barn än och det ser jag verkligen fram emot att få göra!
  3. Rosa Bussarnas Japanresa i September nästa år måste det också bli. Jag längar redan! Jag är nervös över att åka till Sydkorea och skulle ju vilja ha en kompis med mig. Verkar däremot inte som om det blir så. Vore så roligt om T kunde följa med, E också såklart. Men går det inte så får jag väl åka själv. Jag känner mig modig och förtröstansfull.
Hur jag ska få ledigt för dessa tre resor vet jag inte riktigt, om jag jobbar kvar där jag gör (snälla, låt mig hitta ett nytt jobb) bör jag kunna ta lite obetald semester och jobba jävligt mycket övertid för att få det att gå ihop. Annars blir det väl ingen Montanaresa.


saknad

Jag saknar henne söndagar som denna. Jag vet inte varför vi slutade vara vänner men en dag var det bara slut och det fanns inget jag kunde göra åt det, hon hade bestämt sig.

Hon var den enda jag kunde ringa och vara sårbar inför. Jag litade på henne och kände precis samma tillit tillbaka. Jag förstår fortfarande inte vart hon tog vägen. Eller hur. Eller varför.

Nu finns hon inte kvar och jag är ensam igen. Jag har nya vänner, men har inte samma historia med dem. Det var henne jag ringde när pappa var sjuk. Det var jag som hjälpe henne packa när hon skulle åka hem för hennes mamma låg på sjukhus. Det var henne jag ville ringa när jag inte vågade gå ut förra året. Men då var det försent. Vad var det som hände?

Stockholm

Det är okej att jobba helg ändå. Jag har ändå inget för mig. Nästa söndag borde jag fråga om jag kan komma in och jobba lite extra. Beroende på när Tove åker kanske även söndagen efter det. Varje söndag framöver, till slutet av november ska jag försöka jobba. Säger jag nu i alla fall.
Men det är ju så att om jag inte har något planerat, att jag åker och hälsar på någon eller om någon annan kommer hit så har jag inget att göra.
För två år sedan när jag flyttade hit upptäckte jag att stockholmare är jävligt svåra att lära känna och så är det fortfarande. De flesta av mina vänner här har jag genom jobbet. De jag fick när jag pluggade har till stor del flyttat tillbaka hem eller är i alla fall på väg. (Riikka flytta inte!)
Jag pratar och funderar mycket kring att göra Stockholm till min hemstad men om det ska bli verklighet så vill jag ha mer och bättre rutiner. Jag orkar inte jobba så oregelbundna tider med mycket kvällar mycket längre. Kvällarna spelar mindre roll men att aldrig kunna boka in något några veckor i förväg börjar tära på mig. På tisdagar vill jag träna box med Therese till exempel, men det kan aldrig bli något bestämt för varannan vecka ungefär jobbar jag sent. Jag har velat gå en scrapkurs jättelänge men har inte kunnat för jag jobbar konstigt.
Jag hade velat gå en kvällskurs på uni eller folkuni eller sådär men det går inte heller att anmäla sig till eftersom jag inte vet när jag kommer vara ledig. Självklart kan jag byta, men det blir ändå ett hinder i min vardag känns det som.

Jag vet inte riktigt vart jag vill hamna med det här svamlet.


En önskan är att jag snart får ett stabilt liv antar jag. Jag har inte haft det på väldigt länge. En fast inkomst, bestädigt boede, hyfsade rutiner och någon som väntar på mig när jag kommer hem. (en katt, en man, det spelar inte så stor roll faktiskt)


bostadsrätt eller andrahand?

Vad ska jag göra? Vågar man köpa en lägenhet, tänk om räntan går upp? Jag har råd att bo kvar, men tänk om den går upp så jag  måste sälja med förlust? DET har jag inte råd med. Men att hyra i andrahand är vansinnigt dyrt och inte nödvändigtvis så säkert heller.
Tittade på en etta i Hägersten, men när jag hörde med mäklaren så var budet redan uppe i över 860000, för en etta i Hägersten! Det är ju vansinne! 750-780 hade jag kunnat tänka mig att betala, folk har ju blivit helt prisblinda.
Okej, räntan har hållt sig väldigt länge nu, men ju längre den håller sig desto större risk för att den går upp...den kan inte vara på den här nivån för alltid, kan den?

VAD SKA JAG GÖRA?

För jag vill nog inte bo kvar såhär. Det är bra just nu, men om jag verkligen ska ha Stockholm som min hemstad behöver jag ett eget hem.

scrapbooking

Jag har börjat lite löst med det och är nästan nöjd med att jag är nybörjare eftersom jag vill ha det extremt stilrent och kalt ändå eftersom bilderna är så viktiga. Ska köpa mer saker imorgon eller övermorgon. Vill gärna börja med stämpling/embossing men min budget hindrar mig rätt mycket. Har beställt lite förstoringar och grejer på kort och kommer behöva bestäla mer. Men det käns bra att göra något riktigt av korten från resan istället för att bara ha dem i en låda någonstans.

hits