Hata home.se!

Jag hatar skiten! HATAR!!!  Jag har, de senaste två veckorna, kommit åt min mail ytterst sporadiskt några gånger om dagen och när jag väl får den poppar det ibland upp mail från i förrgår!  Problemen har funnits väldigt länge, men den här gången extra länge. Ibland tar det dagar innan man kommer in på sin mail, och då står det inte ens någonting under driftstörningar! Vad är det då? Helt normalt?? Att maila supporten är ingen ide, två veckor senare får man alltid ett mail om att de har gjort uppdateringar eller hade problem med servern. Nå, det är okej en gång, kanske två. Men några dagar i månaden?!
Home.se, om det inte var för att jag har haft adressen flera flera år och väldigt många har den, då skulle jag fanimej avregistrera mig!  Tacka vet jag gmail!

lee

skrev ett långt inlägg häromdagen som försvann, förbannade blogg.se!  I alla fall handlade inlägget om mina nya Lee Leola jeans som de som bäst lägger upp åt mig på Åhlens, får hämta dem i nästa vecka. Ska bli så jäkla skönt med ett par blåjeans!  :-) 

Dålig lön denna månaden och nästa, hur ska det gå?? Så mycket jag vill ha...Ska hem nästa helg, kan kanske tigga till mig lite grann av morsan/farsan¨...

höstmarknad

Idag var det höstmarknad på Skansen. Hur mysigt som helst! Jag travade omkring på Skansen ensam och kände mig stressad först, men blev lugnare och lugnare. Behöver nog ta lite mer ensamtid än jag har gjort hittills. Så jävla skönt att inte behöva tänka på någon annan, att bara kunna gå runt i min egen takt och smaka, köpa, titta och njuta.


Jag älskar Värmen.

Jag tänker gå mot strömmen.  Jag tänker inte bli en av de där som kritiserar för att alla andra gör det, som försvinner ner i en tysthetssprial och som aldrig tar sig ur den.

Han känns mer angelägen, bitsk och intressant än på flera år! Han är en genomskådande samhällsrecensent som inte skäms för vad han tycker, inte cencurerar eller gör en pudel.
Värmen har redan bara några dagar efter att den släppts provocerat oss ut ur vår likgiltighet!  Okay, en modig redaktör hade kanske strukit några upprepningar men känslan och passionen är ändå där, precis som den ska vara. Precis vad jag har saknat.

Stockholm eller landet?

Jag var på besök hos min kompis Karina nere i Småland i helgen. Som alltid hade vi det hur trevligt och mysigt som helst! 
Däremot fick jag väldigt klart för mig att Stockholm har gjort mig till en stressad, prisblind stilfanatiker. Om jag ska flytta hem till Karlstad någongång så kommer jag behöva flytta snart annars kommer jag nog aldrig kunna (eller vilja) acklimatisera mig.

Jag låter väl dryg, men när vi var ute bestämde jag mig efter ett tag för att se på det hela som en slags freakshow. Det fanns en del snygga tjejer förvisso men killarna lämnade övrigt att önska. En stor stor majoritet var bara fel.

Samtidigt är det ju INTE fel. Att bo på landet alltså. Jag längtar tillbaka, samtidigt som jag inte kan förstå hur jag ska kunna bo så igen.

Karlstad är ju fö inte riktigt landet, i sina egna ögon sett. Men efter att ha bott i en storstad vilken som helst så är det...litet.

Vet inte vad jag vill ha sagt, jag är trött. Ska gå och lägga mig.

Visningen

Mötte Riikka vid 12 och åkte till Alvik. Sedan Nockebybanan 2 hållplatser för att gå på lägenhetsvisningen. Äppelviken är verkligen hur mysigt som helst, där vill jag bo!  Även lägenheten var väldigt mysig, men vardagsrummet/köket kändes lite mörkt. Ingen förvaring som väntat. Ett städskåp hade varit bra.
Det var ganska många där och tittade, alla ensamna (eller snarare ensamstående) utom ett puckat par som dessutom verkade vänta barn. Va fan ska de med en 1½ på 37kvm till?!
Skrev upp mig på intresselistan så får vi se. Jag ska prata med mäklaren angående lån etc också.

Men vill jag verkligen det här? Har jag dragits med i någon slags kollektiv galenskap?  Alla på jobbet tittar ju på lägenhet, kanske tror jag bara att jag vill? Svårt val. Behöver diskutera det med päronen men imorgon kan jag inte släppa bomben för mamma eftersom hon fyller år då. Det får bli på tisdag, men det är kanske lite sent. Nåja, så bråttom kan det inte vara? Fast...det kan det kanske.

Det enda jag med säkerhet vet är att jag inte är intresserad av någon annan lägenhet än den här. Om jag inte köper den så kommer jag vänta i några månader om jag köper någon alls.

Honey coated Macademia nuts

Jag köpte dem på flygplatsen i Nairobi och de är beroendeframkallande!  Krispiga och lite lyxiga känns de.

Jag skulle vilja jobba några halvdagar. Är jag helt ledig en dag slösar jag ofta bort den på ingenting, slötittande, surfning, tupplurar...men om man går upp vid 7 och jobbar till ca 13 så inbillar jag mig att jag skulle få jättemycket gjort!  Då är man liksom redan uppe och igång...
Undrar hur det skulle vara att jobba 23-07, snart får jag kanske reda på det.

Jag har självklart inte tränat sedan jag köpte träningskortet, jag undrar lite när jag ska hinna. Jag vill ju helst gå på pass och inte dra i maskiner. Jag ska börja planera bättre och skriva in mina träningstider i kalendern, på det sättet kanske jag kan sluta boka upp mig på så mycket och prioritera träningen! 
Jag gick åtmindstone hem från jobbet idag. Men jag känner ingen som äter så mycket som jag heller. *skäms* Men varför ska jag skämmas, egentligen?

Imorgon ska jag äntligen på visning på lägenheten. Den har ett pyttelitet kök och dåligt med förvaring har jag kommit på. Bra med några minus, jag ska nog avvakta lite med köp. Om jag inte blir kär i den igen såklart!

Besatthet

Jag tjatar och tjatar och tjatar, jag är trött på mig själv. Men det enda jag kan tänka på är lägenheten jag ska se på söndag och om jag ska sälja den jag redan äger. Undrar hur mycket den kommer gå upp till. 1.2? Det hade väl varit bättre om den inte hade varit i så bra skick, men å andra sidan är jag inte så sugen på att renovera heller. Väggarna får gärna se taskiga ut för det kan pappa fixa, men det är ändå bra att golven är fina.

I går natt hade jag nästan bestämt mig för att sälja, men idag är jag inte lika säker. Iofs får jag loss en massa pengar att köpa tv, spis, soffa osv för men jag kommer aldrig få tag på en lika fin lägenhet till det priset igen. Får nog ringa Ida och fråga om råd.

nattjobb

Jag har anmält mig på jobbet för att jobba natt, 23-07.  Jag tror det passet kommer vara okej och man får ob hela tiden. Kanske om man varvar natt och dag pass, beroende på hur de i så fall lägger schemat. Men på vintern kanske det är jobbigt, ser man någonsin dagsljus om man sover till 15?  Det är fler som vill ha de passen så kanske får jag inte ens testa...

På måndag börjar jag på ekonomi. Skönt.

att vara pank...

...suger.  Ok, jag har några tusen kvar på kontot, men då ska jag resa bort nästa helg och då får jag räkna med att 1000 försvinner. Lätt. Jag ska boka en till biljett till Uffe, det är 375kr. Det är grymt lång tid kvar till nästa lön. Och fråga föräldrarna är lite pinsamt eftersom jag fick pengar av pappa när jag kom hem från Afrika.

Idag gick jag in på Åhléns bara för att låtsasshoppa. Det blir klubbdagar där snart och då ska jag köpa mig ett nytt puder eftersom jag inte ens äger något just nu. Dior antar jag att det blir, det fanns inget som passade precis i färg, men snart är jag inte lika solbrändlängre så då kommer 300 passa fint. 300 är också ungefär vad jag kommer få ge för det. Jag får försöka att inte bli full och slå sönder det här...

Hittade ett par loafers också, men de känns inte riktigt som min stil. Men jag behöver ett par höstskor! Sneakers helst men det finns det inga jag vill ha, Puma är snyggast men lite för platta i sulan tycker jag. Får väl gå förbi Nike någon dag.

I Dublin kommer det bli shoppa av. Det ska faktiskt bli skönt att åka dit själv (fast Katrin kan ju få sig ett ryck och följa med ändå), strosa omkring på det jag vill och inte behöva guida någon annan runt. Det är iofs också trevligt, men hur många gånger har jag inte sett Dublins turistattraktioner vid det här laget?  Graftonstreet, Wild child, Henrystreet, Dundrum och Clearys är alla ställen som kommer få besök av mig!


drömboende

www.wrede.se kan man hitta sitt drömboende, men däremot inget man har råd med. Många har nog det problemet. Mitt drömhus i skärgården har tex varit tillsalu hela sommaren utan att hitta köpare.
Nåja, hus är det bara att glömma, det är lägenhet jag är ute efter och jag har hittat en som jag verkligen vill ha! Jag ska på visning på söndag och hoppas hoppas hoppas att den är lika fin och mysig och "min" som den verkar vara på bilderna. Det är en liten 2:a på 37kvm så jag hoppas på att den är för liten för ett par och för stor för ett första boende (och fel läge för det) då är vi inte SÅ många kvar...äh vem försöker jag lura. 995000 som utgångspris och jag vet faktiskt inte hur högt jag har råd att buda, eller hur stort lån jag får för den delen heller. Undrar vad morsan säger när jag ringer hem o berättar att jag har köpt en lägenhet?
Vad behöver man tänka på när man ska gå på visning då? När det är tillträde, men vad mer? Hjälp!

Jag har två dagis på min innergård. Jag hatar dem. Ungarna är små, flera är fortfarande blöjbarn och de skriker och tjoar och de jävlarna är alltid ute från när de kommer runt 8 och några timmar framåt. Man kan inte sova då. Hat. Om jag ville bli väckt av barnskrik skulle jag sett till att skaffa en unge eller två redan.

Har jag råd med både resa och köpa lägenhet? Det måste jag ha, resan är ju inte förrän nästa höst och då ligger nog slutbetalningen i juni/juli.
Det finns fortfarande plats kvar på resan som går i oktober, men jag får väl lugna ner mig lite. Jag är otroligt sugen på att ringa för att höra vad jag kan få resan för...

9/8 Dags att åka hem

Upp hyfsat tidigt för att börja åka mot Stone town vid 9. Väl i Stone Town hade vi några timmar på oss att göra en sista shoppingrunda. Vi gjorde det bästa av situationen och började hårt med att ta ut en massa pengar...Ellie köpte sin efterlängtade väska men jag bestämde mig för att inte köpa tofflorna, ett bra val!  Men jag ångrar fortfarande att jag inte köpte örhängena...Men lite dyra var de ändå.
Vi följde med en man runt och han visade oss till något slags centrallager för alla schalar vi såg överallt, jag köpte 5, kanske en eller två för mycket... ;-)
Vi åt en sista lunch ihop och sedan var det dags att ta bussarna ut till flygplatsen.

Efter lång kö för att checka in (inte så lång men långsam!) så kom jag in på Zanzibars flygplats, bara för att komma på att jag hade glömt att växla in pengarna!  Jag köpte lite kaffe, dricka och sånt för dem istället.

På flygresan till Nairobi såg vi äntligen Kilimanjaro, en vacker dag ska jag bestiga det berget!!

Väntan på Nairobi flygplats var....tråkig och lång. Jag tror jag var inne i varenda affär trots att alla sålde samma saker.

Flygresan till London var lika lång och jobbig som sist, kanske lite bättre. Jag såg på film och visste redan från början att jag skulle få ont i benen så jag såg till att röra på mig ibland. När jag sov som bäst tyckte de att det var dags att vakna och en steward drog bryskt av mig filten! Attans, jag som hade tänkt ta med den hem...

På London var det lättare att vänta, all shopping!  Köpte whisky åt pappa och var inne på Boots och lite andra affärer. Köpte tillslut bara en ögonskugga från Urban Decay, det kit från Dior som jag ville ha var tyvärr slut. Sedan ångrade jag grymt att jag inte köpte ögoncremen ändå för jag hade tjänat ganska mycket på det.

Lite jobbigt att säga hejdå till Ellie i London, det kändes verkligen som slutet av resan.

I Stockholm, på St Eriksplan, tog resan slut på riktigt, då sade jag hej då till Therese och åkte hem till Odis. Det första jag gjorde när jag kom hem var att duscha!  Sedan packade jag upp lite omotiverat och sen tog jag en dusch till. Allt var så fräscht, luktade så gott!!  Sen sov jag en sväng och ringde till mamma.


Hela resan var vad jag hade förväntat mig och lite till!

attgöralista

Semester är det skönt att ha men att göra listan växer ju bara när man inte är hemma...

 
Fixa buffelkort
Hitta en bättre site för att lägga ut kort
Lägga ut alla korten på internet
Städa
Tvätta
Slänga de kläder jag inte använder längre (60% av min garderob)
Byta jobb
Börja träna
Köpa lägenhet (senare i höst/vinter)
Ringa sbab
Ringa kronofogden, varför får jag inga pengar längre?
Skriva till kronofogden och begära fortsatt verkställighet
Köpa lampa till John och skicka iväg den.
Har jag råd att åka till Dublin i november?
Köpa fotoalbum


Fast nu ska jag nog bara softa lite grann, har i alla fall handlat och nästan bara nyttiga saker!


hits