RSShjälp

jag har hittat till www.google.com/reader (tror jag länken är) och tänker RSSa. Jag har gjort tidigare halvhjärtade försök, men nu ska jag banne mig lyckas! Min fråga är hur man får fram RSS koden till er som har Blogspot konton?

** Bonusbild på snygging om man klickar här

Bokhyllan är ju full!

Ojdå. Jag har ju tidigare redovisat de böcker jag köpte från Adlibris på bokrean. Nu har jag hämtat dem och jag inser att jag inte tog med i beräkningen att jag också behöver ha plats för dem i bokhyllan. Det har jaginte. Jag vet helt enkelt inte vart jag ska göra av böckerna.
Köpte ju också Rosendals trädgårdscafé på engelska med tanken att skicka i present. Well, jag skulle kollat på vad bokjäveln väger. Den är STOR och TUNG. Den kommer aldrig bli skickad trorjag, alltså får jag använda den själv antar jag. Då hade man ju kanske föredragit den på svenska för jag är inte så bra på alla engelska matord.

La Redouteskorna, för er som undrar, är jag inte odelat nöjd med. Jag vet inte om jag ska försöka sälja dem på Tradera eller skicka tilbaka dem. Om ni ser på
bilden, ser ni någonstans där knallturkosa paljetter?! Nej, inte jag heller. Men det är vad de är. De passar inte perfekt heller, liiite små. Åååh jag vet inte riktigt vad jag ska göra. Äsch jag behåller dem. Skitsamma, någon gång kanske det passar med paljetter. Förmodligen till ett par snygga blåjeans (som jag inte äger än, men som jag ska köpa någon gång).

Argaste, din lilla röda present är skickad!

Men så lägligt att jag ska åka till Småland (Nybban närmare bestämt) för att hälsa på precis när fågelinfluensan eller fågelviruset eller vad det heter bryter ut i Småland. Jättetrevligt. Verkligen.

Jag skulle köpt Phish food på 711 men de hade alla smaker utom den! *sliter sitt hår* Jaja, jag får väl äta min Macademian dulce då, men jag var lite besviken på Macademianötterna i glassen. När jag var i Tanzania fanns det en massa olika macademia man kunde köpa. Jag köpte med mig en påse hem, jag köper dem aldrig i Sverige för de är så dyra här. Jag ångrade genast att jag inte köpte mer, herregud så goda de var!!! Men inte i Mövenpick glassen alltså, där var de bara okej.

Jag ska jobba idag. Jag måste ha matlåda med mig. Jag orkar inte tänka på det nu. *stön*

Olof Palme hedras som sig bör idag. *lyfter på hatten*
Jag kommer ihåg när han mördades. Alla vuxna grät. Jag grät också en skvätt men jag var inte säker på varför, det verkade bara bäst så. Jag tyckte alltid om honom när jag såg honom på tv, han verkade så snäll (hur jag fick den uppfattningen har jag ingen aning om, han var ju inte alltid en så särskilt snäll retoriker). Min grannes dagis åkte på skolresa till Stockholm så att alla kunde få lägga en ros på högen. Jag önskade att mitt dagis också kunde åka men det gjorde vi aldrig. Hmm, gick jag möjligtvis på fritids? Ja det är klart jag gjorde det! 
Jag borde ta en liten promenad till Sveavägen och lägga en ros nu istället.

kissnödig!

Jag är kissnödig och hungrig och kan för tillfället inte råda bot på något av det. Vill inte väcka någon. Och någon annan är på toaletten. Ja. Jag delar lägenhet för er som inte har förstått det. Ja. Jag är ofantligt trött på det. Nej. Jag verkar inte hitta något annat.

Klockan är 0620 på morgonen. Jag är vaken och pigg. Mina sömnrubbningar frodas!! Kul att något trivs i alla fall.

Jag såg fram till första reklampausen på CSI igår, sen somnade jag och vaknade vid 23, stängde då av datorn och somnade om.
Jag kommer aldrig mer få se ett helt CSI avsnitt känns det som. Jag ska, så snart jag har kissat och skrivit klart det här inlägget, bege mig ut på world wide web och leta recaps!

Jobbet går i vågor. Ibland går det bra och är nästan roligt och ibland tar det emot så jävla mycket. Just nu tar det emot. Även om jag har alla möjliga grejer inplanerade mellan jobb och en massa att se fram emot känner jag bara ett enda stort motstånd mot att gå till jobbet. Sen, utan någon egentlig orsak, så kommer det gå mycket bättre igen.

Önskelista

Jag önskar mig en jeansskjorta och en jeansväst.  Jag har letat överallt men inte hittat riktigt vad jag vill ha. Jag vill även ha en rutig, lite cowboyaktig, skjorta. Båda skjortorna ska ha ok över axlarna, det är viktigt!

Jag drömde (igen) om att jag hittade den perfekta jeansskjortan. Den hade ett fett ok. Såg vilda västernig ut och var lite insvängd. Det var en Levi's. 1300kr kostade den i drömmen och det sved i plånboken när jag betalade den. När jag vaknade var jag mest besviken över att det inte var på riktigt.
Jakten går vidare.

Om ni hittar något, var snälla o tipsa mig...

sockersug

VARFÖR blir man ett hysteriskt sockermonster bara för att man har mens? Jag blir det i alla fall. Försöker hålla mig till russin som känns nyttigare än godis men var absolut tvungen att äta en (liten, jag tappade inte huvudet totalt) kexchoklad när jag var på stan. Det enda jag kan tänka på är mat. God mat. Massor av mat. Helst kolhydratstinn mat. Och kexchoklad. En bulle eller två skulle nog slinka ner också. Och massor av O'boy!!

PartyVirvla

Ja, eftersom ni undrade lite över förra pusslet så lägger jag nu ut ett pussel när jag är finklädd och på partaj på riktigt.

Här är pusslet.

Här är en lättare variant till Thereses dotter! (ni andra får inte fuska!)

OS bakis

jaha, jag hade skrivit ett långt inlägg om att jag har abstinens efter OS och har mens och därmed får äta hur mycket russin jag vill. Vilken tur för er att jag råkade klicka på en länk och blev utkastad från blogg.se och så  gick hela mitt långa inlägg till spillo.

ska ta en promenad nu, hämta ut laredouteskorna och fundera på vad jag ska göra nu när OS inte längre finns i mitt liv.

Har ätit lunch på min favoritsallad; hackade tomater, lök, avokado och bulgur ihopgeggat. Rejält med salt och peppar också. Russin till efterrätt såklart.

Bloggare, ni är ovanligt tysta idag? Har sportlovet och det fina vädret slagit klorna i er?!

Drömmen om Sharona och Virva

Ja ni tjejer, jag drömde om oss tre i natt!

Vi gjode oss fina och skulle festa, skulle gå på Oscarsgalan och sedan efterfesta med George Clooney. Konstigt bara att efterfesten var vid 14.00 och att vi cyklade dit? Jag satt på styret,
Sharona cyklade och Virva satt på pakethållaren. I långklänningar. Vi var helt klart i en liten svensk småstad. Den var folktom, lite grann som i Storm (om någon mer än jag har sett den filmen...).
När vi kom till efterfesten var det fullt på drag i poolen och allt, sedan när vi skulle därifrån åkte vi bil
Det är allt jag kommer ihåg av drömmen, herregud så trist den verkar. Men vi hade kul, jag lovar!

Man ska aldrig försöka berätta om drömmar i efterhand, det blir alltid fel. Jag var för trött för att skriva ned hela drömmen i morse när jag vaknade av den vid 6,30 så jag skrev lite stödord. Jag Sharona Virva Oscars Clooney Fest Bil Mat Diska Efterfest 1400 är det som jag har skrivit.

Jag hatar Bomben just nu

Jaha, jag hade missuppfattat hur man spelar Bomben.
Jag erkänner.
Jag har aldrig spelat det förut. 
Jag trodde att målen skulle "hänga med" och att jag skulle spela på hur slutresultatet vid varje period såg ut, inte själva periodresultatet.
Skratta ut mig. Och titta på hur jag har tippat. Jag vann inget. Men jag hade fan rätt slutresultat i period2 och 3 och nu är jag LAGOM BITTER.

UPPDATERAT
Förut hade jag en tabell här men eftersom den fuckade upp hela inlägget tog jag bort den. Den visade i alla fall att jag hade rätt slutresultat i både andra och tredje perioden men givetvis fel periodresultat så jag vann nada.

Ibland räcker inte tårar

VI HAR VUNNIT OSGULD I HOCKEY!!!

Det är så fint och underbart och vackert och roligt och otroligt!!! 
Eat this, ni som inte gillade att vi spelade för kvartsfinal mot Schweiz!!

Skönt att de vann, hela OS hade känts ganska avslaget och snopet om vi inte vunnit sista matchen, detta trots att vi gjort det bästa OS någonsin. Hockeyn är ju lite speciell.

Själva matchen hade väl inte jättemycket nerv tyckte jag förrän de sista tio minutrarna av sista perioden. Shit vad nervös jag var!
Och helt plötsligt var det bara några sekunder kvar och jag fattade inte vart tiden hade tagit vägen och jag var mycket tacksam.



Något annat som är speciellt är femmilen! Varför kör de inte intervallstart längre? Det är ju astrist med masstart! :-(  Jag får vänta på Holmenkollen senare i år helt enkelt.
Anders Södergren var värd en medalj, är värd en medalj och jag tyckte dessutom att han blev utträngd av den där jäkla italiernaren när de kämpade om positionerna. Inte för att jag vet om det gjort någon skillnad.
Jäkla österrikare.

Borde jag inte ha något bättre för mig?

Såg på sporten förut, Alhaji Jeng vann stavhoppet i inomhusSM. Var det inte han som var nästan blind?! Jag har svagt för mig att de gjorde något reportage om honom för länge sedan på Sportspegeln? Jag kan ha fel.



Karlstad har helt klart dragit det sista strået vad gäller artister i år. Jag såg Östen med resten, fick akut migrän, stängde av och knäppte sen över lagom för att se sammanfattningen. Ehm, det måste vara något slags fusk för att ge Magnus Carlsson en lätt väg till finalen eller varför har de samlat all skit i samma heat?!



Jag har nu 6par vår/sommarskor som ännu inte är använda och jag väntar på ett par från La Redoute. Jag är jättenöjd med alla, men lite extra nöjd med Vans skorna faktiskt! :-)


Virvelpussel!

Här är ännu ett pussel som kommer ligga uppe ett litet tag, ni har till bronsmatchen på er sen försvinner denna underbara möjlighet att se Virvla som hon en gång var...


UPPDATERAT

Pusslet borttaget och kommer aldrig mer tillbaks.

Veronica Mars

En serie som har fått rätt lite publicitet är Veronica Mars. Jag tycker den är rätt bra och Kirsten Bell brukar vara hygglig, därför vill jag puffa lite för den idag. Tv2 har något slags Veronica Mars maraton 23-01 ikväll.



Otack är världens lön. Jag ville absolut inte träna men gick iväg ändå, så duktig. Så var passet fullt. Iofs så fick jag ju som jag ville då och kunde gå hem och slappa utan dåligt samvete så kanske var det bra att det hände ändå.


Vann 50kr på triss förut, de pengarna lade jag på Bomben, spelade på Fin - Swe, slutresultat 2-3 2-4 3-3 3-4. För även om jag skrev att vi skulle få smisk så hoppas jag ju ändå på Tre Kronor.

Toppendag!

AnnaCarin tog guld, fint väder, jag åt en semla och jag bröt ett förbud. Kan det bli bättre?

Förbudet jag bröt mot var givetvis skoförbudet, återigen. 280kr på Din sko. Kommer ni ihåg att jag sade att jag inte skulle köpa fler skor på Din sko. Jag bara skojade...*harkel*
Egentligen skulle jag ner på stan för att hitta jeans, men det var stört omöjligt. Hittade ett par otroligt snygga Acne Hep men de fanns inte i min storlek på Åhléns och jag orkade inte gå någon annanstans, det får bli en annan dag i så fall. Det var extremmycket folk på stan och alla trängdes och var sura och varma.

10838-41


Jag ska försöka samla ihop mig på fem minuter och ta mig iväg för att träna pump...kanske.

Jag vill bara fortsätta gråta!

Idag fick hon äntligen sitt guld AnnaCarin! Och jag snyftade till lite grann, såklart.

Skidskytte är en av mina favoritvintersporter och att vi fick ta guld i den är verkligen helt fantastiskt. Och hon gör det på ett så självklart, iskallt sätt, jag skulle inte kunna bli mer imponerad! Hon till och med missade ett skott i sista stå bara för spänningens skull (väl?)!!



Imorgon kl14 är det dags för Tre kronor att få smisk. Jag tror faktiskt inte de tar finnarna även om jag hoppas. Såg inte Rysslandmatchen men enligt hörsägen impade finnarna men ryssarna såg lite loja ut så det kan ha varit synvilla.



Måste OS verkligen ta slut?!

Clinique naturally gentle eye makeup remover

Alltså jävlar var den är bra. *poof*  så är allt smink borta!!
Jag har börjat använda mer och mer Cliniqueprodukter faktiskt, trots ett initialt mostånd från min sida. Clinique använder ju mamma liksom. Men det är good stuff. Deep comfort body butter, water therapy moisture glove hand cream (måste de ha så långa namn?), deon (den bästa jag någonsin använt) och ett läppstift där etiketten är utsliten så jag inte kan se ngt namn...Jag tycker om att det inte luktar något eftersom jag använder en parfym som faktiskt är exakt vad jag vill lukta och inget annat.

Jag har använt deras shampoo och balsam, men det fick mitt hår att likna svinto, varning!

Jag har heller aldrig förstått mig på 3stegssystemet. Har försökt använda det några gånger men tycker inte alls att det har funkat för mig.

Detta har utvecklats till ett av mina mest ointressanta inlägg någonsin.

Såg att Cow har öppnat
webshop, jag brukade använda Philosophys rengöring och Hope in a jar, det är bra som attans men dyyyyyyrt.


Peter Rooth, Maria Jihde

Inte perfekta lika som bär bilder, men visst ser ni likheten?!

                     
                 
 


En dröm som jag alltid har haft, men aldrig kommer att få uppleva, är att få vara med på ett OS. Bo i OSbyn, tävla och titta på alla andra som tävlar det skulle inte kunna bli bättre. Jag har ingen stor idrottslig talang, det är väl bara att inse faktum att om jag inte byter nationalitet och börjar med någon obskyr sport har jag ingen chans.

Äntligen Anna!!!

Åh så roligt för Anna!! 

Jag såg varken första eller andra åket, mycket ovanligt för mig, men jag lyssnade på radiosporten via mobiltelefonen andra åket och jag kunde inte förstå att Anna hade åkt så bra, det var bara fyra åkare kvar när jag kom in och lyssnade. För övrigt trodde jag att Anja ledde efter första åket, så fel kan man ha tydligen.

Jag unnar Anna bronset så himla mycket, det var nästan roligare att hon fick en medalj än om Anja hade tagit guld. Nästan. För ett guld är ju ett guld och jag trodde Anja skulle vinna av bara farten idag!



Lasse Anrell har helt rätt.
Jag har försökt formulera något om konståkningen själv men jag blir så ledsen när jag tänker på det bara. Slutskaya har alltid varit bäst. Cohens åk var ingenting. Japanskan värdig vinnare tyvärr men Cohen...hade domarna verkligen på sig neutral-glasögonen när de dömde hennes åk? Jag är inte domare själv så jag vet inte exakt vad som hände, men jag tror de var för hårda på Slutskaya. Möjligtvis för snälla mot Cohen. Eller en elak och orättvis kombo.



Idag har jag köpt Nike skor och kläder åt en kille jag ska hälsa på nästa helg.

tusen stycken...

...kommentarer har jag snart.

SKYNDA SKYNDA vem ska bli nr 1000 och därmed få fin present?

Snart har jag 20000 besökare också men det var så krångligt att reda ut vem det var sist så jag byter priskategori till kommentarer istället. :-)



UPPDATERAT!!!
VINNAREN ÄR ARGASTE!
Argaste vann dessutom ganska klart då han, förutom en kommentar av mig själv, även har skrivit de båda kommentarerna närmast vinstinlägget.
Om Mangon hade lugnat sig och inte fuskat hade han kanske sett att man faktiskt kan se hur många kommentarer jag har längst ner till höger på statistiken. Han var lite för sen och diskas dessutom för fusk och flooding!  ;-)
Therese, ett gott försök, men tyvärr!
Argaste, om du vill ha din present får du maila mig på
[email protected]

blogger

Jag har ju startat bloggar lite här och där, snart är blogg.se fullt och jag tänker inte betala för tjänsten, så snål är jag.
Blogger  verkar så meckigt bara, när jag är där inne och rotar. Det verkar också väldigt stort? Är det Firefox jag behöver byta till, alla talar så väl om räven. Dessutom fick jag inte Virvla där utan fick använda en alternativ adress.Men när jag går in på virvla.blogger.com så finns inte den. Jaja, snart är det byte i vilket fall. I'll let you know.

Det är mitt i natten och jag ska ta lunch nu.

I'll be back  *bästa Arnoldrösten*

Bacon kan vara det godaste som finns

Icas bacon har jag märkt är lite saltare än annan bacon. Det tycker jag om! Det enda jag önskar mig nu efter frulle på kokt ägg, bacon och tomat är ett stort glas färskrpressad apelsinjuice. Men har man inga apelsiner är det svårt.
Är det förresten bara jag som tycker det har varit ovanligt dåliga apelsiner den här vintern? Torra och ofta ganska dåliga, inte alls så söta och goda som de brukar vara. Samma med clementinerna. Eller har jag haft otur?

Jag tror på Tre kronor mot Ryssland i final och där måste vi väl ändå få stryk...Ovechkin själv kan utgöra ett halvt lag!

Jobbet idag gick okej men inte mer. Jag är helt slut i kroppen, kan någon förklara detta för mig? Trodde det berodde på min diet med ganska lite kolhydrater så jag "vred upp" kolhydraterna i min kost men det har snarare givit motsatt effekt. Nu ligger jag på en mittemellannivå och där trivs jag ganska bra.
Insidan av min tumme är lite svullen och gör ont nästan som jag har bränt mig. Förmodligen kommer jag väl börja tappa en massa skinn där, varför blir man så ibland? Jag har hört att det kan bero på att man har en infektion i kroppen, kan det stämma?

"Härligt, härligt..."

Jag älskar Stig Strand!



Någon mer än jag som njuter av att Janica Kostelic aka "jag är egentligen en man och Stella Walsh** är min stora idol" inte fick någon medalj?!



Jobba är det sista jag vill göra ikväll.



**
Stella Walsh was a dominant sprinter of the 1930s and 1940s, the winner of 41 U.S. Championships in various events. Born in Poland, she emigrated to America and became a high school star in Cleveland. Competing for Poland at the 1932 Olympics she won gold in the 100-meter dash. At the Berlin Olympics of 1936 she lost at 100 meters to her bitter rival Helen Stephens. Walsh continued to compete as an amateur until 1954 and was inducted into the U.S. Track and Field Hall of Fame in 1975. Five years later she was killed by a stray bullet at a Cleveland shopping center. An autopsy surprised everyone by showing that Walsh had male genitals and both male and female chromosomes -- a condition known as mosaicism.

Taget från
http://www.who2.com/stellawalsh.html

GULD GULD

Givetvis gick det så underbart bra för Björn och Anja idag för att jag målade naglarna i en trevlig guldfärg igår, i glad förväntan inför morgondagen! (alltså, glad förväntan inför idag blir det ju, men det var igår så då var det morgondagen....ehrm)

Skönast utan någon som helst tvekan var väl ändå Anjas guld, som hon är värd det! Nu kommer hon vinna storslalom också utav bara farten!!

Ingen lägenhet den här gången heller

Alltså den gick för lite dryg en mille! En etta som behöver totalrenoveras!! Folk har helt tappat koncepten här i hufvudstaden, om jag bara trodde jag kunde få jobb skulle jag överväga att flytta hem.
Om man nu har så jävla mycket pengar att man kan lägga ner minst 1,2mille på en lägenhet varför köper man inte en större?! Kunde de inte bara låtit mig köpa den?!

Vad skulle jag ha gjort när säljaren inte ville ta mitt bud, skulle jag frågat vad han kunde tänka sig att sälja den för? Det är just det jag inte gjorde! Varför gjorde jag inte det?! Så dumt så dumt :-(

Schweiz

Jamen är det så jävla farligt om de lade sig? Det är väl fan värre om de inte är bättre än sådär?! Schweiz kan bli nog så farliga i kvarten, Sverige är inte värst bra. De har iaf inte visat något den här turneringen, Foppa eller inte. Och Sedinarna. Framtiden? Nå, de är ju inte purfärska längre men nog fan åker de omkring och leker kurragömma.



jag har tränat box nu. Är så trött i armarna och händerna att jag knappt kan skriva....

puma

puma

Här är skorna jag köpte, visst blev de snyggare md vita band än de tillhörande skosnörena?! Ja jag är nöjd i alla fall! :-)



En som inte är så nöjd är nog Carl Johan Bergman. Stackars stackars han! Stackars oss som fick ännu en fjärdeplats.
Jag undrar om pjäxmakarna har funderat på att göra pjäxor som ser större ut än skidåkarnas fötter egentligen är?


Vad är solfjädersborsten till för?

De här borstarna/penslarna har kommit nu och jag är jättenöjd! Det stod att det skulle vara ett fodral i faux leather, men det var nog att ta i. Det har inte den minsta läderkänsla men är snyggt med stora pepitarutor, skulle lätt kunna användas som kuvertväska. (fast det finns ju inga fack, men om man bara skulle vara snygg utan att behöva själva väskan liksom)
Det enda som kändes onödigt var den där skumgummigrejen för ögonskuggor, det kan man ju inte bara ha en utan man måste ha många och kunna slänga vid behov.



Du Mangon vad tycker du om det här???



Jag skulle ju inte köpa något nytt på ett tag. Särskilt inte skor. Jag köpte nya, vita Pumaskor igår. De är gjorda i något slags sidenmaterial och jag ska nog försöka sätta i sidenband istället för skosnören. Tunna kritvita sidenband för just nu är skorna kritvita men skosnörena svartvita och plösen svart.

Brokeback mountain

Åh jag grät.
Heath måste få sin oscar och gärna Jake också. Inte lika betagen av Michelle, fastän hon alltid är snyggast på röda mattan tycker jag. Hon har en nedtonad stil men är ändå alltid elegant och modern. Lite tråkig frisyr bara, hon borde ha råd att gå till frisören. Och Heath borde ha råd att köpa nya skor och sluta gå i gubbbyxor. Men de är fina ihop.

Men filmen. Åh filmen.
(spoilervarning nedan)



Jävla Ennis som är så feg och trög!  Jävla Jack som ligger med horor i Mexico. Jävla fördomar och rädsla. Jävla Alma som istället för att konfrontera lever bitter och elak och gör livet surt för sig själv och Ennis. Jävla alla! Stackars alla. Sådan vacker fader-dotter kärlek.

Ennis är så hämmad, så besvärad och så ensam. Så bra spelad av Heath. Det gör liksom ont i hjärtat när man ser honom.
Jag undrar om det här var en engångsföreteelse för att rollen är som klippt och skuren för honom eller om han verkligen är såhär bra. Tiden får utvisa antar jag.

UPPDATERAT 21/2

Jag kan inte riktigt komma över filmen. Jag går och funderar på den ständigt. Den känns lite oavslutad på något vis. Jag tycker fortfarande den var väldigt bra men den väcker också en massa frågor.

Vad lovade Ennis Jack i slutet när han stod med vykortet och deras skjortor?!
Man får en känsla av deras stora förälskelse men de verkar faktiskt aldrig särskilt kära. Paradox som stör mig. Något står liksom och knackar på och vill in, något känns inte helt rätt med filmen. Äsch jag vet inte, kanske är jag onödigt hård nu.

Allt det här är mest en massa babbel utan struktur (som hela min blogg kanske ni tycker) och jag blir mer och mer irriterad när jag försöker sätta ord på mina känslor om filmen. Jag ska nog bara sluta skriva om den och ger den 4 Virvlor av 5 möjliga. (Heath får 5)

Anne Hathaway måste vara den mest intetsägande skådespelerskan någonsin.

Hjärtat brast nästan när Jack i ett lyckorus hade kört 14timmar för att träffa Ennis och så säger Ennis till honom att han inte kan, inte vill. Jävla galning Ennis säger jag, du vet inte hur bra du har det din fegis!

Vad kostar det att renovera?

Jo jag var på omvisning på lägenheten igår. Renoveringsbehovet är totalt men läget mycket bra tycker jag. Jag kan inte gå upp så mycket i budgivningen med tanke på att jag behöver lägga ner typ 150k på att renovera bad och kök. En till har lagt ett bud så nu behöver jag gå upp lite men jag tänker avvakta tills imorgon då sista visningen är.

Hur mycket kostar det att renovera, är 150k rimligt med tanke på att det är en etta på ca 40kvm? Vi får se vad som händer, men var snälla och håll tummarna för mig! Om ni har några tips om renovering eller bostadsköp i allmänhet så får ni gärna kommentera....

utmaning från min engelska motsvarighet

Ja, man kan väl kalla Emelie för det eftersom hon har adressen http://whirl.se

A is for age: 27
B is for booze of choice: Redbull Vodka
C is for career: Jag vill tjäna pengar men inte behöva jobba ihjäl mig. Kunna ha familj på landet och ändå inte gå på Soc. Typ.
D is for your dad’s name: William
E is for essential items to bring to a party: Bra humör brukar bli uppskatat
F is for favourite song at the moment: You're beautiful, James Blunt. Det är så töntigt att jag hellre vill skriva in något annat. Så jag väljer Kapten Kidd, Ulf Lundell istället. Fast nu vet ni ju min hemlighet. (och NEJ för femitelftemiljonte gången, Ulf Lundell blir aldrig töntig)
G is for favourite game: Bubble Bobble eller annat plattformsspel. Eller Triss.
H is for home town: K-stad
I is for instruments you play: Flöjt...
J is for jam or jelly you like: Jordgubb, blåbär, hjortron, lingon. Det mesta förutom hallon för det får man i tänderna. Hallon är dock en av de godaste sylterna. Nej förresten. Hjortron. Nej, hallon. Nej Hjortron. En utav de två. Eller så är det äpplemos.
K is for kids: Det vill jag ha. Men jag vill inte få bristningar på magen och tuttarna så man kanske borde adoptera. Eller köpa valp.
L is for living arrangements: På jobbet känns det som.
M is for mother’s name: Maggan
N is for name of your crush: Ulf Lundell
O is for overnight hospital stays: Aldrig behövt, vill aldrig behöva *ta i trä*
P is for phobias: Hajar
Q is for quotes you like: Du är vad du gör, du är dina val, dina handlingar Ulf Lundell (såklart)
R is for relationship that lasted the longest: Usch då, jag var väl ihop med A i 7 månader och det tog helt slut efter 10.
S is for sartorial style: Jag har letat i två engelska lexicon men har bara fått fram att det har något med manlig klädstil? Jag klär mig helst i jeans o tröja i alla fall.
T is for time you wake up: Normalt morgonpigg men pga jobbet sover jag när jag kan och vaknar närsomhelst.
U is for underwear: Många så jag slipper tvätta så ofta
V is for vegetables you love: Allt utom selleri som är skitäckligt
W is for weekend plans: Jobba
X is for x-rays you’ve had: En gång när min arm gick ur led, tänderna ett flertal gånger och lungorna.
Y is for yummy food you make: Jag är bra på att baka allt möjligt och gör jävligt fin hallonsaft
Z is for zodiac sign: Oxe
Å är för åt dem som du vill skicka listan vidare till: Rabarber-Lina, Karolina, Ulrika, Thérèse och vem mer som nu känner sig manad!
Ä är för älsklingstrend: Jeans. Jeans. Sneakers.
Ö är för en önskan just nu: Att jag får köpa lägenheten som jag har lagt bud på!


Snyftare

Snyftare nummer1

Snyftare nummer2

Snyftare nummer3

Radiosporten är underbart!!

Bonussnyftare från 1994 
Det är konstigt att guldet och Salos räddning inte spelar någon roll. Det enda jag någonsin ser framför mig när någon nämner Tommy Salo för mig är ett avigt hopp på isen, som vore han den värsta Kristoffer Berntsson, och halvsekunden senare ett ännu avigare försök till nick av pucken. Detta mot Vitryssland såklart.
Samma med Jörgen Brink förresten, den människan hoppas jag att jag aldrig mer behöver se i en stafett för Sverige.

Om mindre än en timme startar AnnaCarin, jag håller alla tummar jag har plus några till. Jag hoppas så innerligt att det ska gå bra för just henne!!

Regler är till för att brytas...

...Särskilt om jag själv har satt upp dem.

Jag skulle ju inte köpa mer via nätet förrän nästa lön. Nu har jag just beställt
de här skorna till halva priset från La Redoute och passade också på att köpa ett linne. Jag är inte säker på att skorna är somriga nog, de känns lite vintriga, det är ju höstkollektionen. Har länge varit sugen på de här sandalerna också men jag kan inte tänka mig använda dem. Jag vet inte varför men hur snygga jag än tycker att de är så känns de bara inte Virvliga nog. Väskan här skulle jag köpa på stubinen om den inte kostade 649kr, jag får hålla utkik om det blir rea senare...

** UPPDATERAT 18feb 0735
I natt förhandsbeställde jag 10 böcker från Adlibris för över 650kr, de flesta från bokrean.

Walker; Little house cookbook (jag älskade Lilla huset på prärien böckerna när jag var liten och tyckte att all  mat verkade så exotisk och spännande. Nu kommer jag få svart på vitt på att den förmodligen var skittrist.)
Grindle; Nattspinnare
Hobb; Mördarens lärling, Vargbroder, Mördarens jakt del 1 och 2
(Jättebilliga på rean och jag rekommenderar dem starkt!! Fantasyböcker, så liten varning till er som inte gillar det)
Lawson; Nigella kort och gott
Nilsson; De i utkanten älskande
Ahlberg; The garden café at Rosendal
(ska bli present åt en vän i USA, superkul med en svensk kokbok på engelska, äntligen!)
Schandy; Det vilda Afrika

fel fel fel! HAHAHA!

Linna har så grymt jävla fel och det är så grymt jävla skönt! AnnaCarin har visserligen inte tagit guld men väl ett silver. Shit alltså. Det är bra! Second place is first looser men vi är ju trots allt inte SÅ bortskämda med medaljer. Jag har aldrig blivit generad av AnnaCarin snarare stolt och glad!

Extra roligt (skadeglädje är den enda sanna glädjen) är det såklart att Linna tycker att Pylevas silver var jättekul och att Pyleva är snyggast. Själv har jag alltid tyckt att Pyleva inte har så mycket som talar för sig utseendemässigt, och nu inte heller resultatmässigt. Silvret är ett minne blott och jag är lite ledsen över att hon tog till dopning såhär inför OS. Hon måste ha gjort en miljon dopingtester och har nog (vill jag tro) inte varit dopad förut men nu, nu var pressen så stor att hon kände sig otillräcklig och dopar sig. Men Linna, är det då inte bättre att man är nöjd med en 16de plats och man vet att man har gjort sitt bästa?

Heja Annacarin friskt humör det är det som susen gör, och på lördag då jävlar visar du alla som tvivlat tycker jag!!


Jag har inte läst Linnas övriga små krönikor/kolumner eller vad det är hon har. Jag hade helt missat att hon existerar fram tills nu när hon skriver på Expressens OSsidor. Jag tror inte jag kommer läsa mer heller, det var bra som det var.

Dagens matlåda

Nu du Mamselamsen, eat your heart out! ;-)

 
Dagens matlåda

Baconlindad kycklingfilé med broccoli och bulgur.

Jag skar en liten skåra i kycklingfilén och lade i färskost och soltorkade tomater. Sedan lindade jag runt med bacon och stekte i nästan 20min. Kokade bulgur enl anvisningar och broccoli. Gott!! :-)

mobil eller inte mobil, det är frågan

Jag har lite funderingar på att köpa en ny mobil. En Nokia 6280. Men nu har jag hört att den ska ha lite mjukvarubuggar och så, vilket får mig att tveka. Den är ju dessutom lite halvbillig vilket får mig att tvivla på dess kvalitet.
Jag läste istället på
www.mobil.se att Nokia snart ska komma med N80, den såg jävligt fin ut. Men den ska komma Q1, vilket borde vara nu. Men betyder det egentligen att den kommer till sommaren? Nokia brukar ju inte glänsa med sina leveranstider direkt.
Vilken ska jag köpa, ska jag kanske vänta på N80? Finns det någon tekniknörd därute som kan hjälpa mig?? (tekniknörd anser jag är positivt laddat är det bäst att lägga till innan jag kliver på någons små fossingar)

Silver idag!! I en av mina favorittvsporter. Och vem somnade? JO JAG!! Jag kom hem 0700, gick och handlade och fixade, såg på längdskidåkningen (HEJA BRITTA trots namnet) och sen, ungefär klockan 12 när de startade så däckade jag och sov i 3 timmar. Jag är besviken! Besviken besviken besviken!! Jag ville ju se!!!


Livsfilosofi

Tydligen ska detta stå i Bonniers kokbok, och jag tog det genast till mig! :-)

"Tillvarons mening har aldrig varit att leva torftigt bara för privilegiet att få dö med normala blodvärden."

Jag ska däremot rapportera att min bantning går raskt framåt och jag har gått ner en del kilon redan. Jag är nöjd! Men...varför syns det inte?!

Repris på GG?

Är det någonsin repris på Gilmore Girls, jag missade det ju igår?! Kollar kanal5s tablå till ingen nytta. Försöker de tala om för mig att det inte blir någon repris?!?? Outrageous!

Idag har jag ätit väldigt lite. Jag har mest sovit. Nu är jag hungrig men jag kan inte äta lunch än för då svälter jag ihjäl resten av natten. Dilemma!!

Jag gjorde tvärtemot Mamselamsens önskemål och städade idag. Dammsög, plockade ihop kläder som låg på en stol i ett tjockt lager och kände mig väldigt duktig. Detta gjorde jag för att jag slapp ta av mig pyjamasen då. Gick aldrig ut förrän jag skulle tll jobbet eftersom jag var dödstrött, som om någon hade klubbat mig!! Jag sov och sov och sov och nu är jag faktiskt ganska pigg. Förhoppningsvis kan jag vakna vid 10 imorgon för att se Lina åka. Sen är det Anja. Det är fullt sjå nu, jag älskar OS! :-) Hockeyn mellan Slovakien och Ryssland gjorde mig lite försenad till jobbet. Och imorgon vill jag inte alls gå till jobbet för då är det ju konståkningen!! Synd att Klimkin inte visade vad han kan igår, jag gillar verkligen honom!

Ordet Kluddigt kan vara det fulast i svenska språket.

Käkade en skorpa, men den var så söt eftersom jag inte har ätit socker på ett tag så den var nästan inte ens god. Det är väl trevligt iofs att socker har blivit mindre lockande för mig men samtidigt blev jag lite besviken, jag som var så hungrig...Åt en tomat också.


Jag har iom detta inlägg inte sagt någonting egentligen. Kan inte koncentrera mig när jag är på jobbet.


busy busy

Jag har en ganska lång lista på saker att göra. Tycker jag själv i alla fall. Men jag är dödstrött. Somnade mitt i störtloppet och sov till mitten av Anjas åk. Patetiskt. Hur kan jag vara dödstrött? 9 timmars sömn i natt borde inte ha gjort mig trött alls utan snarare utvilad och glad. Ska ta en dusch och sen se om jag ska kunna göra något av sakerna på min Att göra lista i alla fall. Idag ser den ut såhär:

*  Handla
*  Posta presenter
*  Stadium för nya träningsskor
*  Kåren
*  Ring I
*  Städa

Alla hjärtans dags blues

Skulle sitta i Maskis soffa och vältra mig i bitterhet. Men det blev en mysig kväll fylld av sport och Desperate housewifes istället. Den STORA besvikelsen var att jag missade Gilmore girls :-( Jag glömde helt enkelt!! Men jag är alldeles för glad efter de två gulden för att kunna vara bitter! :-)

Idag fick jag reklam från La Redoute. Jag som ska sluta beställa en massa grejer. Nu får jag tydligen en mockaväska och 15% på valfri vara. Måste gå in och kika på vad jag skulle kunna tänka mig att beställa. Lite sugen blir jag ju. Och lite sur på mig själv för att jag går på deras enkla knep! Tur att det är lön om dryga veckan! :-) Kanske ska jag avvakta La Redoute och köpa Clean parfymen jag önskar mig istället. ELLER! Kanske ska jag inte köpa någonting? Det vore ju något nytt som jag inte har provat förut! hehee

Inte ett endaste samtal eller sms har jag fått idag som önskat mig glad alla hjärtans. Tack kompisar.
Have I told you lately that I love you?

Köpte en yogamatta till mig själv som present. Det var ju trevligt, tack Virvlan!

Eftersom jag syndade och åt pizza idag blir det träning imorgon igen! Step känner jag för, det var längesedan. Eller så ställer jag mig bara på gåbandet och går tills benen faller av.

Och jag bara fortsätter att gråta...

Herrarna också! OSGULD!!

Men jag är inte lika gråtmild för herrarna, de var mer favorititppade. Men oj vad jag skrek vid upploppet!
Lina på upploppet alltså...det slår allt just nu!

Bitter alla hjärtans dag? Inte numer!!!

Tårarna sprutar

VI HAR ETT OLYMPISKT GULD!!

Och jag kan inte sluta gråta

Alla jävla hjärtans kommersdag

Jag hatar den här dagen. Jag har aldrig i hela mitt liv blivit uppvaktad på alla hjärtans dag. Inte ens när jag hade kille (jag fick påminna honom om hans egen födelsedag liksom). Jag hatar den här kommersiella jävla dagen. Jag tänker spendera den tränandes, bantandes och bitter. Jag tänker låta mig själv köpa nästan vad jag vill på stan för att linda bitterheten. Jag blir inte överraskad om jag inte hittar något alls. När är dagen slut egentligen. Jag vill att det ska vara imorgon för då är det så långt ifrån Alla hjärtans dag som man bara kan komma. Det är bra. Kanske åker jag till Maskis ikväll och degar. Där kan jag vara hur bitter jag vill. Det tycker jag om. Sådana här dagar är bara till för att skratta mig i ansiktet.
"Jaha, så var vi här igen, ett år senare. Och du är fortfarande singel ser jag!" säger dagen.
"dra du åt helvete" Säger jag
"Jag kommer alltid att finnas här för att ge dig ångest och blåsa liv i din bittra attityd" Säger dagen till mig, hånfullt leende.
"Du är skapad av de kommersiella krafterna, snart hittar de på något annat och du kommer försvinna" hävdar jag argt
"Nej, jag är alldeles för inkomstbringande, jag kommer aldrig läggas ner. I framtiden kommer du se mer och mer av mig, det kommer bli som med semlor" Dagen skrattar rått.
Och jag går sakta därifrån med böjd nacke.

Fortsatt lägenhetsjakt

Idag lade jag ett bud på en lägenhet. Jag var den enda som var intresserad. Säljaren ville inte ta mitt bud utan kommer annonsera mer. Jävla säljare, då ska han ju inte gå ut med ett sådant utgångspris. Jävla mäklare, kan de inte tvinga honom att sälja? (jo jag vet, mäklaren är inte på min sida, men jag vill så gärna få allt klart). Vi får se vad som händer nu, mitt bud ligger kvar men kommer ju bli matchat av andra. Jag går inte upp mer än ca 70k har jag bestämt mig för. Där går min gräns. Definitivt. Håll tummarna för mig nästa vecka är ni snälla, då smäller det!

Lägenheten är i extremt renoveringsbehov. Golvet är okej (det är en etta) men hela badrummet behöver renoveras, så även köket. Kanske är det dumt att köpa ett renoveringsobjekt när jag inte känner en enda människa i Sthlm som kan hjälpa mig med det här, men resten av lägenheten är precis vad jag vill ha!

Uppviglaren Mango

Mangon tycker om att hetsa folk mot varandra. Han har nu skickat mitt inlägg om EvaEmma-med-det-fula-namnet till henne och fått svar. Jag får givetvis inte publicera hennes svar här på min blogg men jag tar mig friheten att ändå berätta att hon tyckte att hon berättade en rolig anektdot när hon talade om för alla och envar att hennes IQ enligt Illvet är 124. Det kanske bevisar min teori om att hela EvaEmma-med-det-fula-namnet är lyteskomik. (samt att hon kanske inte riktigt vet vad en anektdot är*) Hon säger även att hon känner sig snygg och hon förstår inte alls vad min poäng med mitt inlägg är. EvaEmma-med-det-fula-namnet, newsflash, jag behöver inte ha en poäng. Det här är min blogg. Min lilla del av cyberspace som är helt öppen men ändå helt privat. Vill jag fylla den med ordet BAJS så får jag göra det. DU däremot, i din kolumn, får betalt och gör det hela professionellt. Då kan man också tycka att du ska lägga ner lite jobb bakom dina krönikor och inte bara lägga till vem som (tydligen gjorde ett dåligt jobb) lärde dig skriva för att ta ut lite extra plats. Du publiceras även i ett helt annat forum än en blogg, ifall du inte visste.

"jag känner inget behov av att dela med mig av mina åsikter till allmänheten förrän de är väl underbyggda och kan väcka en seriös debatt"
Ovan är ett direkt citat från EvaEmma-med-det-fula-namnets blogg, förlåt krönika.
"HAHAHAHAHA" direkt citat från mig när jag läste den.

"Över huvud taget tycker jag att vi har blivit alldeles för personliga vad gäller våra åsikter och ställningstaganden."
Också ett citat från, nivetvem. Sorry, men åsikter och ställningstaganden kan inte bli annat än personliga om man ska kunna stå för dem i längden och om andra ska kunna ta dem på allvar.

Hela krönikan andas nästan en slags avundsjuka mot oss vanliga människor som inte får betalt från Blaskan för att skriva. Vi som tycker och tänker som vi vill. Vi som kan tycka och tänka.

Tilbaka till hennes svar till Mango.
Hon anser att mitt inlägg är oartigt och undrar om jag hackar på städaren på jobbet. Nej, kan jag säga, det gör jag inte. Städaren på jobbet är inte en offentlig person. Städaren på jobbet har inte betalt för att skriva och tycka. Det har EvaEmma-med-det-fula-namnet. Om man har betalt för det, och även i övrigt om man publicerar sina texter och vill ha läsare, så får man faktiskt ta lite kritik. Det här är inte ett offentligt debattforum utan min personliga blogg där jag skriver och tycker vad jag vill, eftersom mina ställningstaganden alltid är personliga.


* Enligt Susning.nu är en anekdot en underfundig, eventuellt rolig, berättelse med osäkert sanningsvärde.

Sova till backhoppning

Det är nästan lika mysigt som att sova till fotboll. Jag sover så gott

Jag älskar OS, så är det bara. Men varför måste norrmännen ta alla medaljer? Varför kunde inte Frode bara putta lite på Södergren där på upploppet? Kul att en ryss vann, de dyker alltid upp på mästerskapen och gör bra resultat! (tänk: Prokourorov, eller hur han stavade sitt namn) Om jag har räknat rätt så har Norge tagit fem medaljer varav ett guld. Sverige har en fjärde och en femteplats. Jag är avundsjuk.

BF här idag, jag kan därför inte skriva så mycket. *suck*

Surrealist javisst!

Ten Top Trivia Tips about Virvla!

  1. You can tell if Virvla has been hard-boiled by spinning her. If she stands up, she is hard-boiled.
  2. South Australia was the first place to allow Virvla to stand for parliament.
  3. A thimbleful of Virvla would weigh over 100 million tons!
  4. Virvla has only one weakness - the colour yellow!
  5. On stone temples in southern India, there are more than 30 million carved images of Virvla.
  6. If you don't get out of bed on the same side you got in, you will have Virvla for the rest of the day.
  7. The Church of Scientology was founded in 1953, at Washington D.C., by Virvla.
  8. The state nickname of Iowa is 'The Virvla state'.
  9. Only 55 percent of Americans know that the sun is made of Virvla!
  10. Originally, Virvla could not fly.
Hittat här


Viggo, skriv till din chef snarast, snälla!

Jag har länge närt en viss aversion mot EvaEmma som skriver i Aftonbladet. Hon är grotesk. Hon har märkliga åsikter som hon av någon anledning får betalt för att framföra som kolumnist i Aftonbladet. De gånger jag har läst henne har jag undrat om det är ett slags lyteskomik som gör att de har anställt henne. Ful och dum är ju sällan något som anses eftersträvansvärt utan snarare tragikomiskt.
Hon skryter tex med att ha 124 i IQ, som för att legitimera sig. Vad jag vet så är Illustrerad vetenskaps IQtest inte det mest tillförlitliga, inget online eller tidningstest är det. I alla fall så brukar man generellt skriva högre än man skulle göra på ett riktigt test. Jag skrev tex. lite drygt 135 på ett. Se, nu har jag petat in det ungefär lika smidigt som EvaEmma-med-det-fula-namnet. Helst seriöst EvaEmma-med-det-fula-namnet, ska vi vara intresserade av ditt IQ? Varför meddelar du ditt IQ i detta sammanhang, som faktiskt i kolumnen, var helt utan sammanhang? Är det inte bättre att skriva en blogg så slipper du ta upp dyrbar kolumnplats med dina trivialiteter?
Nu anser hon att bloggning (alltså sådant vi håller på med här) är ett slags forum för vuxenmobbare. Detta för att någon skrivit i sin blogg att han inte tycker om henne (främst hennes namn) och kan skriva till sin chef och få henne sparkad. Viggo, skriv till chefen är du snäll. Snarast.
EvaEmma-med-det-fula-namnet har inte förstått bloggandets natur, det märks ju klart och tydligt. I en blogg får man ha helt egna åsikter utan att behöva tänka på att vara politiskt korrekt, även om man nu inte direkt ska uppvigla eller uppmana till brott osv. Det är ju det som är tjusningen. Att Viggo KAN skryta med att han kan få henne sparkad, att vi KAN få insideinformation i en politikers liv eller att vi helt enkelt kan känna gemenskap med andra, söka stöd från andra.
Så. EvaEmma-med-det-fula-namnet. Jag rekommenderar dig att blogga istället för att skriva kolumn. www.blogg.se är ett bra ställe att starta på. Där kan din blogg sjunka in i den väl värda anonymiteten och vi slipper se dig i tidningen. För ibland hinner man inte blunda när man bläddrar i papperskopian av Aftonbladet.


Vem sköter grafiken?

VEM SKÖTER GRAFIKEN SADE JAG?!? För på skidskyttet är den undermålig och jag blir galen! Galen I say! Den är grötig och syns dåligt men framförallt hängder den ju inte med! Varför kan man inte få se det som vanligt i världscupen, dvs flera skyttar samtidigt? En i taget funkar inte nu och tänk er katastrofen vid jaktstarten!! Arghhh!!!
Producenten hänger inte riktigt med i bilderna heller, men det har jag större överseende med.

**Uppdaterat 14,36
Jag somnade i slutet av skidskyttet och vaknar upp till två norska medaljer. Jag är inte överlycklig. Jag såg Hanevolds spurt och hejade in i det sista på Tchepikov!! :-(  Dumt att svenskarna inte klarade av skyttet men nu är OSpremiären avslutad och det blir förhoppningsvis bättre framöver!

Idol-Sebastian

Alltså, Do what you're told med Idol-Sebastian är rätt bra. Jag vet. Jag vet. Jag kommer ångra att jag har sagt det här. I värsta fall så får jag radera inlägget senare. Men jag hörde den för första gången på radion nu och den är inte så dum som man kan tro. Jag vill bara säga I TOLD YOU SO! Agnes var inget att ha. Iofs...Sebastian hade nog inte kunnat göra den här musiken om han hade vunnit.

Olympiskavinterspelen i Turin 2006

Jag kommer nog inte kunna blogga lika intensivt i några veckor nu. OS. Först och främst OS. Sen jobb. Sen kompisar. Sen blogg.

Jobb är inte på andra plats för att jag vill utan av nödvändighet.

Imorgon klockan 1300 börjar skidskyttet och OS drar igång på riktigt.

Jag är lite besviken för att jag missade Invigningen med tillhörande dissning av kläder. Jag har sett de svenska kläderna och jag tyckte mycket om vantarna trots att de inte värmer handlederna! Ryggsäcken såg jag på Stadium och den funderar jag faktiskt på att köpa själv, den verkade väldigt praktiskt med många fack. Cissan passade utmärkt i båda mössorna också kan jag meddela.

Skidskytte, Längdskidåkning, Konståkning, Alpint, Herrhockey, Curling där har ni mina favoriter.
Damhockey, Nordiskkombination där har ni mina absoluta icke-favoriter.


Översättningskatastrof

"Well then I guess I can't execute you..."
 blev
"Då kan jag inte ursäkta dig..."

Detta i filmen Spongebob Squarpants som jag ser lite på nu, strax sova.


Borstar

10838-36

Var tvungen att göra som Turbotrollet och köpa borstar på Ebay. Jag är en härmapa. £12,94 inkl frakt fick jag detta för! :-) Hoppas det är bra borstar och även om de inte är det så är det värt det några gånger iaf men tanke på att jag just nu har en och en halv borste hemma, från HM och fäller hår som bara den. "Hår".
Men hörrni, vad har man egentligen solfjädersborsten till?

Guacamole, biff, halloumi och bönor

Åt jag just till middag, jävligt gott var det. Vem hade kunnat tro att det är gott med kött? Inte jag i alla fall! mixen kan tyckas lite konstig men jag tog vad som fanns i kylen och då är det bara att äta...På bokrean behöver jag nog investera i en bok om GI mat! Jag skulle också vilja veta hur det funkar när man jobbar natt. Inga kolhydrater efter 18 är det sagt såg jag, men vid 18 äter jag ju "lunch" typ.

Imorgon bitti kommer kråkan med frukost till jobbet och vi ska mysa lite. Ska försöka se fram emot det hela natten, har Kiko laddad. BF jobbar i natt. Need I say more.

Jag har hört rykten om att man bör ha med sig matlåda till jobbet också. Har inget att ta med mig tror jag. Fryst soppa på väg till jobbet, nödlösning nr1, alltid.
Förut hade vi rikskuponger som var väldigt bra. Nu har vi subventionerad mat i en restaurang i samma byggnad istället. När man jobbar natt kan man helt enkelt inte få den fördelen. Visst, vi kan förbeställa mat, men ärligt talat, hur ofta tänker man på att göra det ett dygn innan man faktiskt ska till jobbet?

Har anmält mig till två kurser på Studiefrämjandet nu, inga långa kurser och inga dyra heller men det kan bli spännande ändå! En hette "Köpa bostadsrätt" och den andra "Resefoto".

Gud i himlen så mätt jag blev! Måste nog lägga mig en stund...

Bebisar & Apple

Jaha. Så har ännu en vän gått och blivit på tjocken så att säga. HUR går det till?!? Straffas mina vänner för alla de gånger jag har haft oskyddat sex, är det mitt fel? Eller är jag väldigt infertil? (det gör isf inget att jag är infertil, det är nog tur faktiskt...) Det hela känns i alla fall ganska bisarrt och jag känner för att köpa på mig en hel massa grav tester för att dela ut i bekantskapskretsen. Uschan. Är det inte planerat och om man inte är i ett fast förhållande kan det bli otroligt jobbigt. Eller bli otroligt rätt som för en del lyckliga satar.

Jag har ju problem med iPoden och min iTunes. Satan i gatan alltså. Jag pratade med Apples mycket trevliga kundtjänst i typ 45-50minuter. Lite hjälp och trix fick jag. Jag kommer inte ihåg vad han hette men han var rätt ny. Det kändes. Han hade nog inte jobbat på kundtjänst förut. Det gjorde inte så jättemycket för han var väldigt hjälpsam och snäll. Men lite erfarenhet hade jag nog hoppats på ändå.
Antingen så har jag uppdatera alla spår och spellistor automatiskt och då kan jag inte ändra någon individuell spellista eller så har jag uppdatera alla spår och spellistor manuellt och då kan jag ändra men då ändras inte mina "smarta" spellistor. Så har jag förstått det. För har jag Uppdatera endast markerade spellistor så försvinner de låtar som inte alls ligger i någon spellista. Okej, jag fattar inte allt. Kanske är det bra att det är så, kanske är det inte alls krångligt. Men JAG tycker att det verkar lite meckigt för det har inte varit så förut.
Och nu har jag gjort slut på min gratisgång som jag får ringa till Apple. Nästa gång tänker de tydligen ta betalt. Jag vågade inte fråga hur mycket.

Ikväll är det medlyssning med chefen. Yippikayey.


Allting händer i Turin!

Zlatan klipper sig, köper lägenhet, gifter sig (förhoppningsvis inte) och gör mål.

Och OS. Snart snart snart. Jag längtar. 1300 på lördag börjar det för mig, då är det skidskytte. Och sen kommer jag nog vara ganska upptagen i några veckor framöver...Underbart! Synd bara att jag måste jobba och därigenom sova när det är tävlingar, men ändå bra att jag jobbar natt. Det ultimata vore ju semester, som jag gjorde senaste sommar OS...

Lyssnar på Ediths Not that much to cry about eller vad den heter. Hype alldeles i onödan anser jag. Har ändå lyssnat igenom låten typ fyra-fem gånger nu.

Nehej, om man skulle sova lite till? Nu när jag kan gäller det att passa på liksom. Ikväll är det jobb som gäller.

Inga zoner mer!

Varför får inte detta mer uppärksamhet, det är ju skitbra!! Kommer det inte kosta mer än två kuponger vart man än åker då, eller hur kommer det funka tro? Kan inte artikeln vara LITE mer utförlig när det gäller något sådant här? Trängselavgifter och sena pendeltåg får ju spaltmeter!!

Hur kommer det sig att jag fortfarande är så godissugen att jag klättrar på väggarna??

Nya Zlatan har potential, inte för att det var något fel på gamla...tänk att få ligga mellan de benen...

Hur bra koll har du på ditt hem?

Inte så bra som den här galna snubben i alla fall! Ett WTF* är nog på sin plats.



*WFT = What the fuck


** Uppdaterat 9/2 0017
Jag passar på att lägga till en länk till, angående den vämjeliga Linda Skugge. Det finns fler än jag som inte tycker om henne, och det tycker jag om! HA säger jag bara!

Nationalitet och avokado

Käkade en avokado sådär GI mässigt som jag har börjat göra. Men vill egentligen helst av allt ha smågodis och Center. Kanske försvinner mitt godissug om några minuter tack vare avokadon men det är inte alls lika tillfredsställande som en påse godis skulle vara!! Körsbär, Center, rosa sockerbitar, zoo, salta balkar, turkisk peppar, sådana där gröna och vita mjuka runda godisar, punchknappar...ja ni fattar vad jag vill ha. Det är inte avokado.

Ser på Svenska dialektmysterier. Jag älskar Fredrik Lindströms språknörderier. Det verkar jag inte vara ensam om heller. Men varför gör vi det?
När jag läste Praktiskt svenska för länge sedan på Universitetet så diskuterade vi att det fanns ett "fint" och ett "fult" språk, dvs SVTsvenska och vanligt dialektsvenska. Typ. Nuförtiden finns inte det på samma sätt riktigt, mer och mer hör man dialekt även i medierna och bland folk. Jag känner inte många som medvetet filar bort sin dialekt även om den automatiskt förändras när man flyttar till ett nytt ställe, men enligt vad man har hört och läst var det vanligt för 10-20 år sedan.
Barnen på fritidsgården tyckte det var pinigt att prata mål och det tyckte vi också när vi var små. Men nu tar jag åt mig mer och mer dialekt faktiskt. Inte när jag bor i Sthlm men när jag kommer hem märker jag att jag av någon anledning pratar mer dialekt än jag någonsin gjort tidigare. Undrar hur det kommer sig.

Nåja. Varför älskar vi att se sådana här serier? Är det identitetsskapandet? Bekräftelse på att ens dialekt inte är något fult? Klart det är intressant men jag har aldrig sett något sådant här när jag bott utomlands. På Irland har de extremt olika dialekter men inte bryr de sig om det. Är det vårt stukade svenska självförtroende som gör att vi behöver det här? Har vi någon slags identitetskris?


Jag kan ofta irritera mig på att vi tar efter engelskan så mycket, jag antar att det är vår identitetskris. Vi behöver Fredirk Lindström som säger åt oss att det är okej att prata svenska, det kan tom vara fint! Men hur hamnade vi i den här positionen, kan någon svara på det?


Varför gifter man sig?

Jag läste det här och började fundera lite. Jag kommer ju knappast någonsin gå med i Hare Krishna rörelsen men jag tror de har rätt i en del saker. Det där med att sträva efter samma sak i livet, barn, levnadssandard osv. kan inte komma som en överraskning när man väl får barn och ska uppfostra dem. Fast det kan ju vara svårt att veta innan man har barn hur man kommer att bli.

Jag försöker formulera ihop något här, men kommer inte riktigt till skott, det blir mest fel och jag suddar ut. Ska jag publicera eller inte? Jojo jag gör det. Jag orkar inte mer nu. Jag måste slöttitta lite på tv eller slöläsa några bloggar. Jag fortsätter kanske min inre diskussion senare.


Var har du varit, vart är du på väg?

Test från Ulrika

Vilka länder har du besökt?
Danmark, Norge, Wales, England, Skottland, Nordirland (jag rabblar dem för det ser ju bra ut om det är flera länder), Irland, Frankrike, Spanien, Italien (i 12 timmar typ), USA, Kenya, Tanzania, Estland

Favoritland?
Irland

Favoritstad?
Dublin

Favoritstrand?
Det har jag nog ingen, jag är ingen strandfanatiker. Men Nungwi på Zanzibar var ju trevligt, men lite liten. Jag drömmer nog om en sådan fastän större med fler fruktförsäljare...

Sämsta stället du besökt?
Alltså Milano sög verkligen, så även Tallinn

Vart vill du åka?
Indien, Japan, Kina, Korea, Vietnam, Ryssland (Kamtjatka), Kanada, USAs östkust, Portugal, Namibia

Vad har du för resor planerade?
Transsibiriska, Kina, Japan, Korea till hösten. Hoppas jag verkligen. Eller. Jag SKA åka. Men jag kan inte sluta hoppas att någon vill följa med.
Dublin till våren.
Edinburgh till sommaren.
En framtida drömresa som förmodligen blir av är att bila genom USA, NYC - Seattle hade jag tänkt mig.

Vart hade din drömbröllopsresa gått?
Jag vet inte. Afrika någonstans kanske. Borneo möjligtvis. Jag vill se djur eller så i alla fall, och slippa dyka.

Amatör, det är jag det.

Ouch, idag har jag träningsvärk! Pumpen igår var mkt bra, jag är nöjd över att ha träningsvärk. Men jag borde inte bara duschat av mig utan tvättat håret också när jag ändå kunde lyfta armarna igår. För idag har jag tydliga problem. Jag borde veta att pump ger träningsvärk. Jag vet det. Men ändå sparade jag saker att göra tills idag. Det är ju vansinne. Idag kommer jag bara behöva ta det väldigt lugnt. Ska äta en biff och sallad, kanske gå till affären och köpa mer avokado (jag har blivit galen i avokado). Igår pajade jag min diet lite genom att jag åt en massa popcorn så idag ska jag vara sträng mot mig själv! :-) Ska ändå inte göra något mer ansträngade än att köpa en yogamatta (det kan vara nog så ansträngande när man har sådan här träningsvärk...)

Igår kunde jag inte somna igen, men när jag väl somnade så sov jag ganska länge och det är ju bra åtmindstone.

Nehej, om man skulle försöka tvätta håret på något vis.

Jag vill ha dej...

Jag måste åka till Göteborg i April, vem försöker jag lura? Eller Malmö i Mars. Skitsamma när, jag måste bara åka dit. Måste se honom. Igen.
Trots att han är
bög.

Uppblåsbar granne?

Jag anser det inte ett dugg underhållande att lyssna på mina grannar som har sex. Så jag höjde ljudet på tvn. Då måste de ha ändrat ställning för sängen började dunka (intensivt och snabbt) in i väggen. Så jag satta på Winamp också. Då började det tydligen bli skönt på riktigt, i alla fall för honom. Så jag gav upp och satte iPodhörlurarna i öronen och försökte tänka på annat. Allt detta på en kvart. Hoppas han jobbar lite på henne sen också, för hon var väldigt tyst under hela akten. Eller...är hon kanske uppblåsbar?

TJ och Liz - gå och dö!

Hade poppat popcorn och skulle mysa med Rory och Lorelei trots att de bråkar så. Det börjar okej. Sen kommer TJ in i bilden. Jag hatar TJ. Och om TJ är med så kommer Liz ofelaktigt efter. Jag hatar Liz! TJ och Liz hör inte hemma i en feelgood serie. De hör inte hemma någonstans. Jag förstår inte vad som ska vara så roligt med dem, hela deras varelse och personlighet rubbar mina cirklar och får mig att vilja stänga av tvn. Istället tittade jag lite på olidligt tråkiga Grammisgalan.

**Uppdaterat 2120
Jag skulle gärna se mer av Rorys nya snälla pojkvän som samtidigt gör olagliga saker. Han är skoj och söt och verkar tycka om Rory, men som jag bloggat om tidigare är att tycka om Rory samma sak som att be Rory behandla en som skit. Rory är precis som alla vi andra tjejer...
Jag är inte jätteförtjust i Kirk men vill gärna se Lulu!
Jag gillar mormor och morfar, de rockar!
Mama Kim och Lane, var är ni? Varför är ni så gott som utskrivna ur serien?!? De kunde välja att skriva ur TJ och Liz men istället stryker Mama Kim på foten, vart i ligger den universella rättvisan i det? Mama Kim - rolig! TJ och Liz - tråkiga och jobbiga! Hur svårt kan det vara? Daniel Palladion, please, pretty please!!

** Uppdaterat 2158
Jag har läst lite på Television without pity trots att jag sagt åt mig själv att sluta. Helt ärligt, nästa säsong måste bli bättre...

Dublin igen

I april blir det nog ett besök igen! Dublin är mitt tredje hem, så är det bara. Så kommer det alltid att vara känns det som.  JM har ju flyttat så jag får lära mig att åka den där spårvagnen som inte fanns när jag bodde i stan. Det var prat om att åka västerut men jag misstänker att vi kommer hänga i Dublin hela tiden (Front lounge) som vanligt. Men jag har inget emot det!! 1200 kostade biljetten tor när jag kollade senast, nu kostade den helt plötsligt 1600. Jättedumt! Biljetten kan inte bokas förrän jag har hört efter vilken helg som passa JM så jag kommer sitta här och nervöst kolla flygpriserna...

Tänk, Dublin till våren! Ska bli så skönt!! :-) (men det kommer väl regna hela tiden antar jag)

fan så skönt att sova!

Tydligen ska jag vara helt utmattad för att kunna sova för nu har jag just sovit i 11 timmar. 11timmar är ungefär vad jag sover på 2-3 dagar annars. Ska försöka komma iväg på pump senare så ska jag nog kunna sova i natt också!! :-) Underbart.

Eftersom
Humlan ville det så testade jag att göra ett pussel igen. Jag tänkte göra det supersvåra pusslet men när jag såg det kändes det fruktansvärt. Så jag tog näst svåraste som nu i mina ögon ser för lätt ut. Jaja. Det är en 10 år gammal bild på mig kan jag berätta. So go ahead och lägg det, pusslet kommer ligga uppe i ungefär 24timmar! Lite tidspress måste ni ju få nu när jag outar mig med ett lätt pussel *hihii* Jag kommer vänta med spänning för att se vem som löser pusslet först. Inte för att jag kommer veta det. Men en kommentar eller två kanskejag får. Så jag kommer vänta med spänning för att se vem som kommenterar först.

Nu ska jag äta avokado och tonfiskssallad!

Extra! Extra! Ulf Lundell är bög!

Jag menar, kolla på bilderna...

I övrigt har jag inte så mycket att säga om dem. Det är ju väldigt bra att han är lycklig. Det är mindre bra att han inte är lycklig tillsammans med mig men jag kan väl inte få allt. Typ.


Pussel

Skulle göra ett pussel precis som Mamselamsen brukar göra. Hon använder Flashgear som verkade väldigt behändigt tyckte jag. Så jag tänkte vara modig och lägga ut en bild på mig fastän göra pusslet jättesvårt så att bara de verkligen envisa kunde få se. Men jag får bara en massa felmeddelande så inte ens de envisa får se mig nu. Jag skyller på datorn och internet i allmänhet.

Idag har jag haft en jättebra dag med Cissan som var här från Norr av en massa skojiga anledningar! Jag har nu inte sovit på ett dygn och orkar inte skriva. Ska sova nu. Godnatt!

ps.
Jag menar självklart att jag ska försöka sova. För jag kommer givetvis inte att somna hur mycket jag än vill.

Himmel!

Net-a-porter  är farligt. På bara ca 15min har jag hittat de här tre helt otroliga sakerna. Skor från Jimmy Choo, toppar från Roland Mouret vars kläder jag verkligen gillar! Ganska ofta assymetriskt och med intressanta skärningar.

       

Storm

Skulle se på Brokeback mountain idag och var sjukt peppad. Pepp pepp pepp hela natten inför Heath och Jake.
Vi skulle hämta biljetterna kvart i. Tio i kommer jag fram till kassan eftersom kön var grym. Då har de redan släppt och sålt våra biljetter!! :-( enligt mig så betyder det att de sålde biljetterna inom den tidsram vi hade för att faktiskt hämta dem. Jävla Astoria.
Vi såg Storm istället. Jag hetsåt lite popcorn. Det var trevligt. Det var en lite mysko film. Nästan mardrömsvarning faktiskt, särskilt en bild har etsat sig fast på min näthinna. Den med en kvinna som helt plötsligt gick från vanlig till ett monster med huggtänder. Typ. Men den var ändå sevärd, lite svårplacerad. Stämningen i filmen ändrades så många gånger att jag kände mig lite schizo, undrar hur den som klippt allt mår egentligen.

På tunnelbanan hem stötte vi på tre lite mysko människor. De råskällde och skulle absolut bråka om mobiltelefoner. Om hur farliga de var. Om hur respektlöst det var att tala i dem på offentlig plats (ehm, är det inte det som är själva meningen med mobiler, att man ska kunna ta med dem utanför hemmets lugna vrå?). De var arga 40-talister (sade de, jag tror de var äldre). Om att man alltid satt och pratade med någon man inte såg och det tyckte de var dumt och konstigt och oartigt. De tog ut det på mig och Tess som lugnt satt och pratade för oss själva och INTE i våra mobiler. Vi sade att vi inte var intresserade av att bli indragna i en diskussion, då började gubben i gänget nästan skrika åt Tess och han svor åt henne vilket jag anser oartigare än att tala i en mobil om man sitter på tunnelbanan. Jag tog upp min mobil för att reta dem. Jag sade til Tess när jag gick av att vi kunde ringa videosamtal så vi kunde se varandra när vi pratade. Sen när jag gått av så ringde jag Tess så hon fick svara i sin telefon. För att reta dem. Jävla kossor. Jag vågade inte ta en bild på dem, tog en smygbild på en av dem bara. Skulle ändå aldrig lägga ut på bloggen men man kan ju skicka mms.


Attans då

Nja, tjejer, vad säger ni, man hade väl kunnat få en bättre start på dagen än det här?!
Jag kan inte låta bli att känna mig lite besviken (Detta under förtusättning att det är sant. Det är Expressen, där vet journalisterna inte ens vad de har för yrkesbenämning). Jag är inte övertygad om ifall jag själv förstår varför. Ok han ser okej ut, han är cool. Men varför bryr jag mig så mycket? Liiite faktiskt för att jag tycker att hans tjej ser så hiskelig ut. Men...äh, jag vet inte. Varför bryr jag mig?

Hjälp, kan någon se mina länkar?

Jag kan inte se dem själv nämligen och det är otroligt irriterande tycker jag. Även min besöksstatistik verkar ha försvunnit. Hallå?! Vart har allt tagit vägen och hur får jag tillbaka det? Kanske är det bara jag som inte kan se? Men det har varit såhär i några dagar nu och från flera olika datorer.

** Uppdaterat!

Det tog bara några timmar efter publiceringen av det här inlägget så fungerade det. Såklart.

fösstå...

Varför sjunger Elin Sigvardsson fösstå (enligt min iPod heter låten Like a charm men jag litar inte på den eftersom den får sin info från iTunes, må det brinna i helvetet) och inte förstå? Det förstör hela låten för mig när jag funderar över om det är ett talfel eller ett slags dialektalt missfoster.

De tittade förundrat på mig i natt på jobbet. Jag berättade om min Lundell-fetish. Jag outade mig inte själv utan jag fick lite hjälp av BF som visste. Och som glatt berättade som om jag var ett slags freakshow. Jag tror inte de förstod hur jag känner. Jag berättar för bloggen istället. Men kan nog inte förklara ens i text.
Jag är kär i hans ord, i hans formuleringar, i hans sätt att uttrycka sig och betona ord för att ge dem en ny mening. Ibland, när jag hör vissa strofer eller läser en mening kan jag bli förundrad och bländad. Läsa om och om igen eller sätta på repeat. Omslutas av honom.
Jag vill sakta sakta borra in mig i hans hjärna, trampa lite med tassarna som en katt som ska lägga sig tillrätta. Dra svansen runt tassarna och kura ihop mig därinne. Men det verkar lite för ägande. Jag vill inte äga. Jag vill bli insläppt. Få iaktta. Suga åt mig av vishet, erfarenhet, känsla och intelligens. Känna.
Och ja. Jag tycker han är vacker. Sexig. Manlig. Jag kan tänka mig hans lite för små händer i mitt hår, runt min höft, på min kropp...

Fugly

Alltså, det här var riktigt jäkla kul. Sista stycket. Jag har alltid varit ett Ryan Phillipe fan men här var han inte jättehot. Jag tror att lösningen heter BLONDERA DIG IGEN FÖR FAN!

Uppdatera för i helvete

Varför skriver inte folk i sina bloggar så jag har något att läsa när jag har insomnia?!?
Ni driver mig till olagligheter för har jag inget att läsa behöver jag se på film...
Ska jag försöka mig på att sova en sista gång? För fyra timmars sömn är för lite va?

** Uppdaterat
Jag har nu druckit 2 resorb upplösta i lite för mycket vatten för att vara gott. Jag kissar nämligen ut en mörkt senapsgul, nästan orange färg. Det känns fel. Kanske har jag druckit för lite. Torr tunga och extra mörkt kiss ska vara tecken på det. Har jag hört.

utmattning

jag är så trött. när jag jobbar kan jag inte sova. Jag är helt utmattad. Jag behöver sova. Men när jag vaknar, som man gör ibland, så kan jag inte somna om. Låt mig försöka igen. Nu ska det nog gå bra. Tänker jag alltid. Betyder det att jag är optimist eller dum?
Jag är alltid trött. Aldrig sömnig.

rajtantajtan

Min iPod fuckar sig. Den har helt kukat ur. Jag är arg. Den står ständigt på Koppla inte ifrån. På iTunes kommer den inte ens upp, det står bara att ingen iPod är ikopplad men det är den fan ska jag säga dig! Sådär, nu kopplade jag ur den i alla fall, skitsamma.

Jag har ju velat fram och tillbaka om min domän som jag ju glatt outade här på bloggen. Tänkte skaffa annan domän att bygga upp min hemsida på, jag har en i åtanke. En som är ledig. ELLER så outar jag mig helt enkelt. Att ni på bloggen får reda på vem jag är gör inte så mycket. Värre är om människor jag känner kan läsa min blogg.

Jag borde ta en extremt lång dusch, jag har inte duschat på nästan två dygn. De som känner mig vet att detta inte är hållbart. Jag duschar oftast varje dag. Även om jag måste stå på ett iskallt betonggolv, under en kall dusch med knappt en stråle i en hydda mitt på savannen. Jag vill tvätta håret.

Jag inbillar mig att mina händer redan är mjukare tack vare de båda krämerna jag inhandlade igår.
Ingen foundation för mig idag heller. Jag kan inte gå ner på stan hur ofta som helst, då ruinerar jag mig ju. Och jag måste spara pengar till väskan. Eller till en raskatt. Eller till en soffa. Allt kostar lika mycket. Vansinne. I know.

Libresse skickar ut gratisprover på bindor. Jag fick inga. Vilken tur då, att mina fd lägenhetskompisar fick. Jag tog dem bryskt, slet upp dem och är nu 3nattbindor och 9 vanliga bindor rikare. ehehhehehe.

Nu ska jag sova. Men ni vet hur det brukar gå med den saken.

daytime tv

Tittade på alltid lika vackra Uma hos alltid lika irriterande Oprah.
Usch, hon verkade så ledsen när de pratade om Ethan. Svinet. (Han får gärna vara ett svin mot mig) Jag har alltid haft en soft spot för honom, ända sedan den där filmen med Julie Delpy (Härom natten hette den väl?). Jag såg att de hade gjort en fortsättning på den men vågade aldrig titta ifall den var sämre.


Virvla är flamsig och tramsig helt allena framför datorn och hon tycker att iTunes suger

Det där kan vara den längsta rubriken jag någonsin har haft. (den här kommentaren var innan en ny sida laddades på blogg.se sidan och allt försvann. Rutinerad som jag är hade jag ändå redan kopierat all text och rubriken blev ändå väldigt lång)

Sharona - Om man rör ut kakao och socker med grädde så det blir en rätt tjock smet och sedan häller på riktigt het mjölk. Då har man himmelriket i en liten kopp (eller i en stor mugg för mig som aldrig vet vart gränsen går).

Jag äter frukost. Frukost på varm choklad (se recept ovan), gurk och skinkmackor, en babybel, ett ägg med aromat on top. Livet leker.

Jag är lite flamsig men har inget sällskap att flamsa med, ens på MSN.

Min bästa vän Femicas (om hon verkligen är min bästa vän kan diskuteras men hon är den som vet absolut mest om mig) och jag diskuterade msn och webcam igår. Vi har alltid våra på när vi chattar. Och vi chattar varje dag vi båda har internettillgång. Hon bor i Kanada, jag har pratat om henne tidigare i bloggen. Och, när jag satt i bh och sminkade mig och hon i morgonrock och klämde finnar, pratade vi om att det var som att ha en roomie fast utan de negativa sakerna. Hennes mycket trevliga man tex, skulle nog vilja ha något att säga om saken ifall hans fru skaffade en roomie helt plötsligt. Men via webcam går det fint! :-) Nu är hon däremot inte online, så flams och trams är otänkbart nu. Väldigt få är online och tramsiga när klockan är 11,22. Alltså tänker jag svamla lite här istället.

Gilmore girls. Jag tycker mycket om Rorys nya, rika, kille. Jag gillade honom inte i början men nu tycker jag han är grejt. Alltså kommer Rory behandla honom lika illa som hon behandlade min förra favorit Dean. Jävla Rory. Jag skrattade högt när hon fick 300h samhällstjänst istället för utlovade 20. Det är ändå ingenting ju. Om man tänker sig att hon tar 3 månader på sig att göra det hela så blir det ca 4h om dagen. Och hon hade 6 mån på sig enligt den sura domaren som faktiskt inte vet någonting alls om Rorys bakgrund.
Jag blev varm och glad av Lukes lilla leende när Lorelei sade att hon ville ha barn. Kan de inte bara köpa det jävla huset och börja knulla? Fast det gör de redan förstås. Men utan preventivmedel.
Kirk är en rätt poppis filur i GG. Men jag gillar inte honom, oftast. Han har sina moments men oftast är han jävligt störig. Bara.
Mormor Gilmore spelar skjortan av alla de andra skådisarna, särskilt Rory (som jag inte tycker så mycket om, någon annan som har märkt det? Skådisen är sådär tycker jag, jag menar SÅG ni henne i Sin city? Rory är inte spelad, det är det enda uttryck Alexis Bledel har.) och så kreddigt så kreddigt att hon är med i Dirty Dancing.
Jag har börjat se lite på One tree hill och av en orsak allena. Chad Michael Murray. Mums! säger jag. Han är ju fd Chilton elev, han gillade jag. Han borde fått vara kvar!! Även snubben i OC har väl varit med i GG? Jag har inte så bra koll på OC. Men det verkar som om de släpper fel skådespelare... Iofs har jag hört elaka rykten på internet om att Jared Padalecki fick foten pga att hans förhållande med Alexis tog slut. Och sen dejtade hon han som spelade Jesse och sen tog det förhållandet slut...

I natt ska jag jobba. Hoppas BF inte jobbar för då är det okej. Jag ska ladda min iPod utifall det skulle vara så att han är där, det gäller att vara redo för alla eventuella katastrofer.

ÅÅÅÅHHH FÖRIHELVETESJÄVLASKITPITT!!!! Nu gjorde jag något med en inställning till min iPod och raderade varenda jävla spellista som jag har! Fitta då! Allt måste göras om. Jag hatar fanimej iTunes nu! HATAR!!!!!! Bloggen får vila, jag måste reda ut det här. *sur*


Rabarber rabarber rabarber!

Lina  tillhör också den numer ganska digra listan som jag läser och läser en gång till!

Jag ber så mycket om ursäkt

Men som alla vet vid det här laget så gillar jag sådana här saker. Karolina utmanade mig, skyll på henne! ;-)

Vad gjorde du för tio år sedan? Då bodde jag i Hamilton Montana och var utbytesstudent på deras high school och vantrivdes och hånglade i en bil och gick upp i vikt.

Vad gjorde du för ett år sedan? Jag är ganska övertygad om att jag jobbade på samma jobb som jag gör nu. Jag drack väldiga mängder öl. Vårdade ett krossat hjärta.

Fem snacks du gillar (utan inbördes ordning - ty alla snacks äro skapade jämställda...):  Popcorn, Ostbågar, Grillchips med gräddfil som dip, Cheezeballs, Salta pinnar

Fem sånger du kan HELA texten till: Det är många det, jag är rätt bra på låttexter faktiskt.
Jag saknar dej, Snart kommer änglarna att landa, Ute på tippen, Hon (Ulf Lundell) Varför är du så tyst (Thåström)

Fem saker du skulle göra om du var miljonär: Köpa lägenhet. Resa. Köpa skor och väskor. Köpa sommarstuga. Göra mina föräldrar ekonomiskt oberoende.

Fem dåliga vanor...: Suck, jag har en hel del. Skjuter upp saker och ting in absurdum. Tidsoptimist. (dessa två saker tillsammans är aldrig av godo) Stökig. Pedantisk (dessa två saker går inte ihop alls. Jag löser det genom att vara stökig men att ändå försöka veta vart alling är. Det funkar nästan) Shoppingälskare med dålig självdiciplin.

Fem saker du gillar att göra: Sova. Shoppa. Resa. Stryka. Formulera mig. 

Fem saker du aldrig skulle klä dig i, eller köpa: Fula skor (i mitt tycke då). Jeans som är tighta nere men pösiga uppe.  Skjorta (jag känner mig otroligt stel och utklädd i det, men jag ska kanske köpa en, ska man se strikt och seriös ut är en skjorta alltid att föredra). Saker som ser billiga ut på fel sätt. Saker som accentuerar mina vader.

Fem favoritleksaker: Datorn, iPoden, Mobilen, mina kläder, fingrarna...


Fem personer jag vill se göra den här undersökningen: Oäkta fru Mango, Rabarber Lina, WhirlEmelie, Skräphögen, Prinsessan Sharona.
** tillägg 23,57 UtrikesTherese vill jag också utmana, trots att det då blir en för mycket...

inte bara internet är slut, orden är slut också

Jag hade rätt mycket jag ville blogga om, men orden försvann. Jag går och lägger mig och ser på La liga istället. Fan jag skulle bli någons perfekta flickvän. Jag känner i alla fall inte många (straighta) tjejer som gillar att kolla på La liga. (Detta då förstås under förutsättning att killen vill se på fotboll. Jag skulle nog inte kunna vara ihop med en icke-sportintresserad. Så omanligt)

Stör mig ofantligt på att jag inte köpte någon foundation fastän det var en av sakerna jag verkligen ville ha. Jag måste börja skriva listor på vad jag ska köpa igen annars blir det planlös värdelös shopping. Idag kom jag ju tex hem med två stycken handkrämer. En från Clinique och en från Body shop. Minst en av dem var onödig.

Hur vet man att en avokado är redo att ätas? Jag trodde en var det men då var den dålig inuti. Jag är avokadonybörjare, har ätit det i prick en vecka nu.

Jag har beställt en Nokia 6280. Måtte den komma snart. Oh den är vacker. Fast jag gillar egentligen inte Nokia. Jag är ju SE fantast. men W900i var lite klumpig, men ändå lite bättre i ljud och bild och framförallt kamera i jämförelse med Nokian. Shit the same, Nokian vinner på design!

Var det inte för mig som orden hade tagit slut?!

Efterlysning: Vem vill tala om för mig vad som hände i CSI i måndags? Anyone? Please? Jag är lite nyfiken på Warricks relation med Nick och Catherine, som jag och
rabarbern diskuterat lite...

Den varma chokladen som jag såg fram så mycket emot smakade bajs och koppen är inte ens till hälften uppdrucken. Enligt receptet skulle det vara några droppar mintessens i. Ett råd till er som läser detta: Ha inte mintessens i varm choklad. Det var ett dåligt recept. Men bra för mitt sockerintag.

Fråga: På vilken fot tar ni på strumpan först? En gång råkade jag ta fel fot och det kändes så fel att jag var tvungen att göra om och göra rätt.

berättelsen om när Vivla fick ont i fötterna

Jag tog en promenad ner till stan. Först lite osammanhängande in på HM, Hemtex och Din sko (note to self: Köp aldrig mer skor på Din sko nu när du har råd att köpa skor annorstädes) sen in på Åhlens. Där luktade jag på Clean parfymerna och tyckte om dem men inte mer än så. Över 700kr kostade de också. Jag ville lukta på Sarah Jessica Parker men hittade den inte. Köpte våtservetter och en handkräm på Clinique, skulle köpt foundation också men det blev inte så. Letade efter ett penselset som enligt internet finns hos Loreal, det fanns inte. Hittade ett fint svart läderbälte men hittade ingen kassa att köpa det i så jag sket i det.
Traskade iväg till Designtorget men de hade inte någon genomskinlig iPod cover så det blev inget med det tyvärr. De får snart in det, jag behöver verkligen ett, jag är livrädd för repor!

Sedan bar det av med bestämda (fast skavsårsfyllda) steg mot NK. Mulberry. Väskan var verkligen så underbar som jag trodde. Det enda jag skulle önska mig är ett foder av något slag för det hade den inte. Jag lovade mig själv dyrt och heligt att tänka på det i minst en vecka så jag inte gör något överilat. På NK kostade väskan 7350kr så man tjänar på att köpa den över nätet. Men är det bättre vad gäller typ bytesrätt eller om det är något fel på den att köpa den på NK? Jag sparar ju ungefär 600kr på att köpa den över internet, men å andra sidan, om den är så dyr, ska jag kanske köpa den i en riktig affär. Ibland känns internet lite dodgy.
På NK har de en butik med mycket Resteröds. Dit gick jag efter lite letande, jag går alltid vilse på NK. Hittade en fin v-ringad lammullströja för halva priset som jag köpte. Sedan gick jag långsamt långsamt hem för nu hade jag fått vattenblåsor på hälsenorna och dessa hade sedan spruckit. Ont!

Handlade grillad kyckling och annan bra gi-mat på konsum för jag tänkte ju försöka med gimat. Nu ska jag förstöra det hela med en gigantiskt kopp varm choklad. Kanske fungerar det att ta sötningsmedel i chokladen istället?!!

Jag hade mer saker att säga men jag glömde bort dem...jag återkommer!

ps
Jag är verkligen missnöjd med det här inlägget, kanske måste jag skriva om det senare.

Cult

Ett högt stön hördes från mig när jag klickat mig fram till Cult Design. Ha begäret gjorde sig till känna. Fast inte så drabbande som för Mulberry. NK here I come!!

Jag köpte ett slags makaron-korvstroganoff att göras som lasagne. Den smakade inget. Det var ingen höjdare (ett favorituttryck hos mig har jag märkt). Måste man äta upp allt när man har lagat det eller kan man slänga skiten?

** Uppdaterat 14,45
Det här var inte värt ett eget inlägg men det var lite roligt.

Mulberry -Elgin

Okej, ni därute som inte delar min fetish kommer tro att jag är galen nu, men jag blir på gränsen till kåt när jag ser den här väskan. Jag funderar på att ta av mina sparpengar och köpa den. Bara 7500kr på Net a Porter. Kan man hitta Mulberry billigare någonstans (hahaa, nu drömmer jag)? Någon som sett en kopia någonstans (fast den måste vara av äkta läder)? OJ nu såg jag att dollarpriset inte gäller på Net a porter utan det är i Pund man handlar. Helt plötsligt blev väskan nästan en tusenlapp billigare!! 6638kr.
Det är en så klassisk modell och bra kvalite och fantastiskt läder att jag skulle kunna ha den resten av livet. En bra investering? Den kostar iofs lika mycket som en snygg soffa, men en flytt verkar inte nära förestående...Lever jag snålt kan jag spara i alla fall 3000 till den den här månaden och 3000 nästa, då är jag ju nästan där. Undrar om det här är vårkollektion så den kommer finnas kvar ett tag?
Jag ser på www.mulberry.com att den där är out of stock. Den finns i fyra färger, men Oak känns bäst. Chocolate är lite för mörk tycker jag. Olive var verkligen snygg och trendig men den kommer man ju tröttna på. Guuud, jag måste kanske gå till Muberry idag.

JAG VILL HAAAAAAAAAAAAA!!!! Åh den är så fin. Så fin.

hits