mailväntan

Jag har mailat med en snubbe ett tag. Det är lite kul att det droppar in mail med hyfsat regelbundenhet på dagarna, ingen annan mailar mig sådär (allmän klagan, vilken som helst av mina vänner får ta åt sig och maila mig oftare hädanefter). Det känns lite spännande, osäker mark. Men vad mailar vi för liksom. Är vi kompisar? Brevvänner? Skulle vi kunna bli intresserade av varandra? Det är som om vi har känt oss fram lite grann tills nu. Men hur länge ska man känna sig fram? Jag har inte gjort sådanthär förut. Jag vet inte hur han ser ut och kan inte ens säga att jag känner honom särskilt väl, kanske är det det som gör honom så spännande. Jag kanske inte ens vill lära känna honom bättre än så här? Ibland blir jag så jävla sur på mig själv, jag är så förbannat tjejig! Kan jag inte bara fråga; vad ska vi göra nu? Ska det vara såhär jämt? Is this it liksom?

Sexigt inlägg

Ja alltså det blev så. Några stycken länkar som liksom är sexrelaterade som jag ville dela med mig av.

Först och främst.
Det här känns som att spotta på oss singlar...tack för den liksom, jag kan inte ens få en riktig orgasm själv. Jag kan lika gärna gå och hänga mig då.  Det var bara inget jag ville läsa just precis nu. Men kan det verkligen stämma? Jag är då bra mycket bekvämare och kommer lättare och bättre ensam än med ett ONS. Man slipper ju allt ojfan kommer han redan, oj jag borde och vill komma precis nu, oj tänk om han inte kommer, oj hur ser jag ut nu, oj det blev fel när man är med sig själv.
För om jag förstod det hela rätt är detta inte uppmätt med folk som har haft sex med långvarig partner?

För killar 
För tjejer
Ja jag skrattade i alla fall. Och upptäckte genast att jag hade vansinnigt mycket lättare att fixa den för tjejer. Konstigt hur det kan vara, trodde inte det skulle vara så stor skillnad men det man är van att se ser man lättare olikheter i antar jag. (Tack B för länkarna)


Ps:
Kom ihåg att inte gifta er. Då kan det gå såhär.

Äntligen foton!

Japp, har tagit en del bilder på mina nya kläder nu, jag har säkert glömt något. De två topparna från Asos tog jag inga foton på för de ligger redan i tvättkorgen...
Leejeansen har blivit mina favoriter medans Acnejeansen är lite för små än...Klänningen hittade jag på Zara idag och den behöver sys om lite. Den passar i midjan o så men har lite för långa axelband. Måste ragga upp en symaskin...

       

Jag ser nu att jag borde ha vridit på en del av bilderna men jag orkar inte göra om. Ni får vicka lite på huvudet istället!

Från vänster till höger:
Lee skjorta, Lee101rider, väska från Åhléns, väst från Haléns, Acne Hep pure, klänning från Zara (fyndade idag)

Phish food

Äntligen fick jag tag på Ben&Jerrys Phish food. Shit vad gott det är! Liiite för många fiskar kanske men det är ju petitesser! Dyrt dock, och helt i strid med vad jag ska äta men det var det enda onyttiga jag köpte faktiskt så jag är nöjd ändå.

Jag har planterat om blommorna och handlat. Jag ska nog försöka läsa ut boken också innan jag ska in till stan för att träffa A.

Jag är ganska pank, vart tog pengarna vägen? Det är ju inte ens April!! Jag lade visserligen undan några extra tusen men borde ändå ha mer pengar än såhär kvar. Ännu en orsak till att inte vara ute o festa, den vita månaden står fast.

Min hud i ansiktet verkar bara bli sämre, har ju eksem i hårbotten och ibland även i hårfästet. Nu är jag jättetorr på hakan, näsvingarna och mellan ögonbrynen och jag misstänker mitt eksen för att ligga bakom problemen. Hydrokortisonsalva antar jag, måste komma ihåg att köpa det på apoteket. Om det inte hjälper vet jag inte vad jag ska göra.


Utmaningar är trevligt när man är sysslolös, och annars också

Din mammas mellannamn: Anita

Vilken maträtt är du? Mandelkubb (okej, det är ett bakverk, jag vet)

Namn på dina framtida barn? Jag har fått frågan förut på bloggen och vägrar avslöja mina riktiga favoriter ifall de skulle bli snodda. Malva och Leia samt Nero och Folke.

Vad är du rädd för? Att misslyckas, att tappa kontrollen, att stava fel, att någon närstående ska dö osv osv men framförallt är jag rädd för hajar.

Favvohundras? Jag gjorde ett test på svt.se där de utsåg mig till en Jack Russel

Krigsskador? Ärr under foten sen jag trampade på en kratta

När jag var liten ville jag bli: Bibliotikarie

Detta vill jag äta på min födelsedag: Smörgåstårta

Jag utmanar i min tur Mangon, Argaste, RabarberLina och FridaKarolina.
Ni ska veta att det är
Städtantens fel!! (jag är för lat för att länka till någon just nu)

Enligt reglerna verkar det som om jag ska få frågor tillbaka från de jag utmanar. Nu ska jag sätta mig ner och klura ut några svåra till Städis!!


Att göra....(uppdaterat!)

Att göra listan växer sig längre.

* Städa förihelvete nu Virvla, det är vår!
* Sätt om blommorna check
* Gå till kåren, ta med dig ickesålda böcker hem för du kommer aldrig orka dig dit igen
* Tvätta!!!
* Handla mat, det ekar i kylskåpet och du rotar alltid runt på jakt efter något att äta. Handla och du slipper bli så sur och besviken check
* Läs ut den skittrista deckaren så du slipper fundera på vem som mördade. check
* TRÄNA överdrivet plufs ska bort
* Se dig omkring. Släng skiten du inte använder.
* Lägg ut foton på senaste inköpen, du lovade
Trollet check
* Betala RosaBussarna

Vakna!!!

Hallå, är det bara jag i hela bloggosfären som har en släng av insomnia?! Jag vaknade vid 4 och är fortfarande vaken.

Man blir grymt hungrig av att titta på Lättlagat på 4+ och de sänder det alltid mitt i natten så man inte kan rusa iväg och laga det där man blev så sugen på....

Idag ska jag handla ingredienser till Cissans jordnötsbiffar, träffa S för lunch och A lite senare. Jag ska också hinna med att sätta om blommorna och åka till kåren och kvittera ut mina pengar för de böcker jag har fått sålt. Kan tänka mig att jag har fått typ 350spänn men att alla mina böcker som jag lämnade in har "försvunnit" och inte tänkte jag på att skriva ner vilka böcker jag lämnade in heller. Jag är så godtrogen och kommer alltid på i efterhand vad jag borde ha gjort.

Idag är det nog dags att inviga min nya fina väst från Haléns som jag köpte för ett tag sedan :-)

Jag fick min skattsedel. Jag får inte alls tillbaka så mycket som jag nog hade tänkt mig, men det är väl bättre än restskatt i alla fall.
En kompis berättade för mig att hon inte skulle ha några problem att fuska med skatten. Det skulle jag! Varför ska man fuska med skatten? För att sko sig på alla oss andra? För att kunna leva i ett samhälle uppbyggt av skattepengar utan att behöva betala för det själv? För att se till att de som redan har det dåligt får det ännu sämre? Jag tycker det är lågt och oansvarigt. Tycker man inte om att skatta bor man i fel land och då får man väl lov att flytta på sig då. Vi lever i en demokrati här och till hösten får vi kanske ett regeringsskifte, men den som tror att det i så fall kommer ske skattelättnader för oss som ligger en bra bit från höginkomst är jävligt lurad.
Samma kompis som vill fuska med skatten kan jag tänka mig skulle skrika och gorma om hon behövde in till sjukhuset och skulle få betala en större summa för det, hon vägrar även att gå till tandläkaren för att det är för dyrt. Då vill man leva i ett samhälle uppbyggt för de rika och lyckade. De som redan har det väl förspänt och det skulle bli så mycket svårare att ta sig upp till den nivån. Jag har bott i USA och blivit nekad sjukvård för att mina papper "såg fel ut" trots att de var helt korrekta. Jag har levt där och sett mina nära betala större delen av sin inkomst på en massa försäkringar. Det är inte att skatta, försäkringar är "frivilliga", men det går till samma sak och man betalar nästan mer än vi gör här. Och om man inte har försäkring och råkar ut för något, ja då får man ingen sjukvård eller så får man betala horribla summor för det hela och går med stor sannolikhet i personlig konkurs.
För mig har det med generositet att göra. Varför ska jag, som ändå har det rätt bra, INTE dela med mig till de som har det sämre?
Vi har det bra i Sverige, vi är bortskämda.

Skämmas? Inte jag i alla fall!

Sen jag började tjäna bättre med pengar och därmed också spendera därefter så har jag börjat märka att folk tar sig friheten att kommentera detta lite titt som tätt. De menar säkert inget illa osv osv men de får mig ofta att känna att jag borde skämmas för att jag spenderar som jag gör. Som om jag, bara för att jag tjänar någorlunda bra (jag är ju inte direkt höginkomsttagare), också borde spara därefter. Det gör jag. Men det som är över låter jag mig slösa på vad jag vill, det är ju mina pengar!
Det är nästan bara de som tjänar mindre än jag som kommenterar, ren avundsjuka alltså. De kan säga "Jag skulle aldrig lägga ner så mycket pengar på ett par jeans" eller "fy fan vad mycket kläder du köper, slutar du aldrig" eller "jag kan bjuda på det här fikat, du har ju så lite pengar".

Jag vill bara säga att jag jobbar natt och sliter arschlet av mig, inte alla skulle klara av att jobba som jag gör och jag är bra på det jag gör också!
Jag bor billigt, inneboende för jag har hittills prioriterat bort mitt boende utan lägger hellre pengar på annat.
Jag sparar regelbundet och ganska mycket och anser därmed att jag får göra av med resterande pengar på vad jag känner för.

Vad har folk för rätt att överhuvudtaget diskutera min inkomst och vad jag väljer att lägga pengarna på?  Inte säger jag till dem att de ska röra på rumpan och söka nytt jobb när de lever fattigt? Det är ju deras eget val. Att lönen för vissa yrkesgrupper är tunn är ju ingen överraskning när man går in i det yrket. Jag har ingen jättelön men får ob eftersom jag jobbar de tider som jag gör, det är MITT val eftersom jag vill få mer pengar.
Nej, folk är bara jävligt fräcka och jag ska börja säga det till dem!

Ont, det gör ont det gör ont

Killar kan sluta läsa nu. Ni brukar vara så vämmelmagade.


MENSVÄRK.
Alltså....aaaaaaaaaajjjj!! Det gör ont! Den är dessutom försenad så jag hade hunnit börja hoppas att den skulle hoppa över den här månaden. Icke så. Istället kom det extra mycket och det gör extra ont, som om det liksom bara samlade kraft och sen kom med dubbelelakhet. Blöder som en stucken gris gör jag också, det såg ut som ett slakteri när jag duschade. Tur att jag är så närsynt. Nu ska jag proppa i mig en Ipren och sen gå på tårtkalas. Hoppas magvärken har släppt då för annars blir det nog ingen tårta, det känns som om jag har blivit hårt sparkad i magen och korsryggen.

Virvla...
Ja, det är jag?
Glöm inte att köpa tamponger!
Nej, jag ska inte (men du vet jag kommer glömma ändå)
(ja okej, jag vet, men försök är du snäll)
(mmm)

Varför är nattbindor så jävla korta?

Solidaritet

"Välkommen till Solidaritetsbloggen. Vi är ett gäng bloggare som regelbundet skänker en hundralapp (eller mer) till ett välgörande ändamål som vi gemensamt väljer ut. Oavsett övriga politiska värderingar vill vi naturligtvis att även DU blir en i gänget!"

Jag har gett en hundralapp denna månaden, ge du också!!

Diet

Jag skulle ju börja min diet igen, det går inte så bra. Ikväll är det tårtkalas och det är egentligen inte förrän efter det som min diet börjar. Men...jag smög igång lite i måndags och idag sitter jag ändå här o käkar en Veg sub från Sandys. Självdiciplinen vart tog du vägen?! Hallå?? Jag saknar dig! Jag är spymätt. Jag skyller på att jag iprincip inte åt något igår och att jag bara behöver gå och handla och fixa så jag har mat hemma när jag blir akuthungrig.

Nu blev jag aktutrött istället. Fan, jag som äntligen tänkte skriva något vettigt. Jag sover istället. Godnatt!

Bloggkartan

Okay, så jag placerar min blogg på Bloggkartan, Stockholm närmare bestämt!

What can I say, I'm a picky girl...

Tog det något deprimerande testet "Why dont' you have a boyfriend" och fick till svar att jag är för picky. Vet inte om det stämmer. Förmodligen gör det det, men....så jävla petig är jag väl ändå inte. Det råkar bara vara så att i min ålder så är det leftovers som är kvar och bland oss är det lite svårt att hitta en schysst partner.
Snart börjar folk bryta upp förlovningar o sånt, antar att det är bäst att hålla sig framme då? Äh skit samma, jag ska ändå bo själv med arton katter i en liten röd stuga på landet när jag blir stor.

You Don't Have a Boyfriend Because You are Too Picky
You have no problem attracting guys - and even dating a little
It's just around second or third date time where you start to see faults
If a guy isn't near perfect, you're not into him.
It's good to have standards - but yours rule almost everyone out.
Why Don't You Have a Boyfriend?

shampoo och eyeko

För att försöka få ett slut på mina hårbottensproblem så har jag köpt det här och när jag ändå var igång så köpte jag den här också...

Vem var det som skulle dra ner på sin shopping?!

men herregud vad jag ligger efter

Jag hinner aldrig uppdatera mig här på bloggen känner jag. Jag jobbar, sover, och är annars också väldigt busy, vart hittade jag tidigare tiden att sitta och blogga? Jag vill verkligen skriva men när jag vill skriva har jag inte tid och när jag har tid har jag ingen inspriation. Jag ska bättra mig. Jag ska bara sova lite först.

Har tagit lite bilder på mina kläder som utlovat, däremot har jag inte fört över dem till datorn än. Dessutom börjar min blogg bli oroväcknade full vilket för tankarna till nästa grej på min Att göra lista: Hemsidan. Den är otroligt okodad. Vad använder ni för program när ni pillar ihop er sida? Jag är van att använda photoshop och dreamweaver men jag har inget av de programmen hemma. Funderar lite på att använda mig av de rätt dåliga mallar som finns på Surftown, men är då rädd att jag aldrig kommer ta mig tiden att bygga upp min sida från grunden.

Nu ska jag dricka fanta och sen borsta tänderna och sen hoppa bums i säng, jag har en dag kvar att jobba o är ledig några dagar sedan, kanske hinner jag med några av de bloggidéer som flyter omkring...

Favoritlistan

Jag funderade på ett inlägg jag ville skriva tidigare. Om min ungdoms svunna idealism som ersatts med total likgiltighet (nästan, jag är medlem i röda korset och wwf). Men istället väljer jag att göra Lipgloss bitchlistan. Bra, ytligt, val där Virvla. I like.

Rengöring: Dior Rinse-off cleansing gel 
Ansiktsvatten: Dior Matifying toner
Ansiktsskrubb: Clinique 7day scrub (tror jag den heter)
Ögonmakeup remover: Clinique Naturally gentle eye-makeup remover
Dagkräm: Vichy Thermal fix1, men jag tror att jag ska gå tillbaka till min favorit Philosopy igen
Färgad dagkräm:
Ögonkräm: Dior Capture first action Eye serum
Allroundkräm: Förvarets möjligtvis, men jag har eg ingen

Foundation: Biotherm Matte Soufflé
Concealer: Makeupstore och Stila
Löst puder:
Fast puder: L'oreal True match (har en Dior också som är bättre men den luktar kärring)
Rouge:
Bronzing: IsaDora

Mascara:
Eyeliner:
Kajal: L'Oreal Contour resist
Ögonskugga: Urban Decay

Läppglans: Clinique Glosswear Black lilac
Läppbalsam: Försvarets
Läppstift: Lipfinity från Max Factor 210 tror jag det står på den
Läppenna:
"Plumper":

Hudkräm: Clinique bodybutter
Kroppsskrubb: Jag brukar använda en loafa
Shampo/balsam: Sunsilk Antiitch OBS om någon vet om ett bra shampoo med samma funktion som detta kan ni vara snälla och tipsa mig? Det kliar i min hårbotten och Sunsilk hjälper väldigt bra mot det men är inte så bra för resten av mitt hår.
Hårstyling:
Doft: Stella McCartney Absolute rose
Nagellack: T'estimo

bakfulledrulle

jag är grymt jävla bakis, fast ändå inte. konstigt det är. finurligt som en vän till mig skulle säga...
jag mår illa och har kräkts. jag har huvudvärk. min kropp är seg som en kolarem. men ändå så känner jag mig helt med i skallen, riktigt pigg faktiskt. det är bara det att kroppen inte vill vara med på hjärnans ideer om att jag inte alls är sjuk och bakis. de kommer liksom inte överens just nu.

jag har ju en del att blogga om men inte fan orkar jag det nu. tänkte lägga ut en lite bilder på mina nya kläder tex. berätta om gårdagen. babbla lite. men jag gör det senare, okej? ska se på skidskyttet och sen funderar jag på om jag ska gå ut och handla mat eller kanske koka makaroner. och om jag ska handla mat blir det pizza eller hamburgare. och om det blir hamburgare blir det bk eller donken. eller vilket pizzeria ska jag gå till. den nära som är okej eller den längre bort som är riktigt bra. svåra beslut det där.

jag ska ha en vit månad nu.

igår när jag var riktigt jävla packad så handlade jag 1½l fanta och en trisslott innan jag gick hem och sen ställde jag om klockan. konstigt hur man funkar när man är fuller.
jag vann inget på trisslotten. synd, det hade jag behövt. det blev dyrt igår.

hur mycket töjer sig Hep?

Alright, mina jeans är nu i lagom längd. Men...nu har jag fått för mig att de är för tighta!! De måste töja sig rejält för att passa. Hur mycket töjer sig ett par Hep egentligen?  Jag har ett par svarta sen tidigare, men de var i ett lite annat, tunnare material liksom och är jättestora fast de är bara en storlek större än de jag har köpt.

Jag bytte den gulrutiga skjortan jag var så nöjd med förra veckan också. Den är fortfarande apsnygg men för tight i ärmarna tyvärr, jag önskar att jag kunde ha den. Istället har jag köpt en Adidasjacka, kornblå med Japans flagga på bröstet och Nippon stort på ryggen. WCT minsann...(neej, fan då. Precis när jag skulle bli friad till för att jag hade en WCT overallsjacka så talade en snäll jobbkompis om för mig att det inte alls är wct utan något annat, den är inte sådär fint blank så det borde jag kanske insett själv)


De senaste dagarna har jag varit lite blogoff faktiskt jag vet inte varför. Därför sprutar jag ur mig en massa shopping istället, det kan jag alltid prata om! :-D


nej mina höfter är inte sneda

De där jeansen på Åhlens som jag lade undan, kommer ni ihåg? Acne hep - pure. Jag glömde ju bort att gå och betala dem och idag när jag kom så var de helt helt slut. Jag rände runt som en skållad råtta på stan och letade Hep och hittade tillslut ett par på Denim for girls, där lägger de dessutom upp gratis, superduper!! :-) När hon vek upp dem kändes det lite långt men jag litade på henne. FEEEEL Virvla, lita inte på folk. Du borde ha lärt dig! Nu när jag är hemma med de upplagda jeansen är de såklart för långa. Särskilt vänstra benet känns för långt.
Jag ska använda dem hela kvällen och se, för de veckar sig ju lite i ljumskarna och knäna, de är jävligt tighta men ändå sköna. Och grymt snygga! :-)  Annars får jag väl gå tillbka och krångla imorgon *suckar*


Trollet, vart har du köpt klänningen?

Turbotrollet, vart har du köpt den fina klänningen du har lagt ut bild på? Jag vill också ha!! De går inte att lämna kommentarer hos dig just nu....

Slutet på mitt förhållande med Winnerbäck

Tydligen har Winnerbäck släppt någon slags samling. Jaha. Jag håller med Jonna Sima jag.

Jag sticker ut hakan här och kommer nog trampa på fler ömma tår än jag gjorde när jag kallade Carola för ett blått fiasko, men Winnerbäck. Alltså han säger inte mig någonting direkt. Han är en lättviktsLundell som snor intron från dito artist. Som försöker vara lite lättviktsradikal samtidigt som han är politiskt korrekt. Svårtillgänglig men ändå lättillgänglig. Han sitter på alla stolar samtidigt under hela havet stormar för ju fler stolar han kan lägga beslag på desto mindre chans är det att förlora. Han är helt enkelt light.

Min Winnerbäckkärlek, som jag faktiskt har hyst, dog när han släppte Hum hum från humlegården. Helt plötsligt var det som om jag såg honom för vad han var och sen dess har han bara inte kunnat övertyga mig igen. Det kändes pretto och heltrendigt samtidigt som det lyckades ge sken av att vara lite "svårt" och jättespontant och mysigt. Och alla jävlar gick på det.

Jag har varit på fyra konserter, har alla skivor fram till och med Söndermarken och jag kan min tidiga Winnerbäck och önskar lite att jag kunde hitta tillbaka till honom. Jag har försökt faktiskt, det har jag, men det finns liksom inget kvar längre. Vårt förhållande är slut. Det var fint så länge det varade.

Önskar nu att fler kunde göra slut med honom så man slapp höra tjatet om honom och dessutom slapp höra honom överallt.
Women and men of my generation, wake up and smell the coffee!!

Resor jag vill göra

* Jag vill åka transsibiriska järnvägen
* Jag vill bila genom Kanada/USA (Toronto-Seattle, Toronto-Miami)
* Jag vill resa tillbaka till Tanzania
* Jag vill se Namibia (Etosha)
* Jag vill vandra i alperna och Provence
* Jag vill vandra i svenska fjällen
* Jag vill åka på hysterisk shoppingresa till NYC eller någonstans i Asien (men inte för att handla kopior)

Det finns så många spännande platser i världen och jag vill se och uppleva så mycket. Hur ska det gå till, hur ska jag få tid och råd? Snälla Lottoguden, behandla mig väl...

Asos rocks!

Jag har redan fått mitt paket från asos!! :-)  Shit vilken snabb leverans!  In your face La Redoute och Rowells!!

De båda topparna passade, (girafftoppen var något för stor kanske) men bältet var för stort så det ska jag skicka tillbaka. Jag kan inte bestämma mig för om jag ska byta det eller bara returnera det men jag måste bestämma mig ganska snart, jag vill ju skicka iväg returen. Jag kommer nog returnera det faktiskt.

Min kusin har fått barn, kan inte folk sluta yngla av sig?!

De röda bitarna i gott och blandat är de minst goda. Godast är de gula. Man borde vara ihop med en kille som kan äta upp de röda åt en. Och de rosa bilarna som jag tycker smakar tvål.

pmsig eller nåt

Fan jag blir så jävla irriterad på folk, jag undrar om jag kanske är något pmsig eller om folk bara är allmänt överjävliga idag.

Min kollega tex som sitter o säger att hon ska kräva 3000kr ökning vid löneförhandlingarna, inte fan känner jag för o sitta o hålla med henne o säga att det går säkert bra när det inte kommer gå att höja lönen så mycket och när jag själv dessutom INTE FICK ETT SKIT förra året. Jag är så jävla bitter och ledsen över det fortfarande. Jag fick ju inget för att jag hade en jävla turkfitta till chef, det vet ju jag också, men det gör mig knappast mindre bitter. Han gav de han tyckte om mycket i ökning och de han inte tyckte om ingenting. Jaja, man kan gå tillbaka i tiden på min blogg o läsa om det där.

Folk är fula och dumma och fan och hans moster och jag tog illa upp av en grej som hände med en annan kollega tidigare och normalt sett bryr jagm ig inte om sånt. Faaan jag behöver nog en kexchoklad.

jag är så jävla glömsk!

Igår glömde jag helt bort att gå till Åhlens för att betala mina jeans som jag hade fått lägga undan. Det är så himla dumt jag fattar inte att jag bara glömde sådär men jag sov en stor del utav dagen, jag var väldigt trött och är det än. Idag tänkte jag att jag kanske kunde gå till Åhlens direkt när de öppnar, för jag trodde de öppnar nio men de öppnar tio enligt internet och jag orkar verkligneinte hålla mig vaken i över två timmar till. Fan!! Ska gå dit ikväll och köpa exakt samma jeans, håll tummarna för mig att de inte har blivit sålda!!

Hej Spej på Barnkanalen känner verkligen som ett helt meningslöst barnprogram, tycker ungar verkligen om sånt där?

Nya Prison Break har ju släppts nu. Jag ser fram emot att se det ikväll eller imorgon! :-)

Godnatt!!

Märkliga avocado

Jag har en favoritsallad som jag gör väldigt ofta. Den består i all enkelhet av:

Finhackad lök
Grovt hackad tomat
Grovt hackad avocado
Bulgur
(uppdaterat!  Det är otroligt viktigt att salta noga!!)

Det är supergott att bara röra ihop allt detta, bulguren ska vara varm så salladen blir lite ljummen.

Men när jag var på affären senast för ett ganska långt tag sedan så köpte jag två avocados som var omogna för att jag ändå inte ville använda dem på en gång. De har legat i mitt fönster tills idag för att mogna, en vecka ungefär skulle jag tippa. Ändå så kändes de lite omogna! Jag öppnade i alla fall ena och då var den alldeles brun och dålig. Öppnade den andra och det var samma sak med den. Varför blir en del såhär medans andra blir perfekt mogna och fina? Jag förstår inte, finns det något knep när man väljer ut dem?! Snälla hjälp en avocadonovis!

Det är sant, de kan verkligen inte vinna!

Edsbyn - Hammarby på Studenternas kan bara gå på ett sätt och det är inte till Bajens fördel. Ojoj de blev utklassade igår och hängde egentligen aldrig riktigt med trots sitt tidiga ledningsmål.
Man kan, som Bajenfansen, hävda att de blev bortdömda pga av bortdömda mål men å andra sidan ska de ju inte kunna räkna med mål när den som tar emot bollen är klockrent offside. Det andra bortdömda målet var kanske lite tveksamt, men inte de andra. Och jag tror helt ärligt inte att de hade kunnat vinna ändå, Edsbyn var ett nummer för stora.

Varför är då Edsbyn så inihelvete bra? Tja de har ju värvat smart, de lever för sin bandy i "byn" så återväxten bör väl vara bra (nu är jag ute på lite svag is) och de har nu fått en tradition att vinna vilket hjälper hur mycket som helst. MEN jag tycker att så väldigt mycket stammar från "kyrkbygget" alltså deras inomhushall. Det är den enda fullskaliga inomhushallen för bandy i Sverige men jag tror att om resten av bandysverige ska börja hänga med Edsbyn samt locka fler bandyspelare så behövs det byggas fler hallar!!
Personligen tycker jag att det är lite charmigt att gå och titta på bandy, frysa lite om fötterna och dricka glögg ur termos. Men hur kul kan det vara att träna ute dag ut och dag in, nog fan väljer barn/ungdomar hellre en lite bekvämare sport? (hmm, här kom jag osökt att tänka på längdskidåkning, där vet jag inte hur det är med juniorer och antal utövare o sånt faktiskt)

Så fram för fler inomhushallar, helst en i Karlstad, helst ska den börja byggas idag!

BolticGöta, mitt lag, det här är ett löfte: Om ni tar in Daniel Svedberg i laget igen kommer jag inte gå på Tingvalla en enda gång förrän han har gett upp mitt i säsongen och gått till ett annat lag som vanligt. Jag vill inte se honom i BolticGötas dräkt. Jag kommer inte gå med i Tusenklubben förrän alla värvningar o sånt är klart för jag tänker inte hjälpa till att betala hans alldeles för höga lön så att han kan åka omkring och lata sig på plan igen. Basta.


FAN TA ER!!!

Ja just det!! Er!!! Era jävla dumma svenskar som antingen inte röstade eller röstade på det där jävla blåa fiaskot som jag hoppades skulle fastna i fläkten och långsamt strypas! Jag är upprörd och arg och ledsen och desillusionerad! Hennes låt (ja, det är en MELODIfestival) är inte ens särskilt catchy eller bra men nu kommer vi behöva dras med skiten hela jävla sommaren.

Själv försökte jag dra mitt lilla strå till stacken och röstade typ 15ggr på BWO. Det hjälpte inte tyvärr. Jag är så besviken!

SKÄMS PÅ ER!

Bara flator har baggyjeans och jag är bankrutt

Blev inget hamilande igår. En något dragen vän hävdade att det var för att bara flator har baggyjeans vilket jag hade på mig igår. Hm. Inga tjejer raggade på mig heller. Alla andra utom jag (och en till) fick till det och livet är orättvist.

Idag har jag, som tröst för min bakfylla och bara därföratt, köpt en Lee jeansskjorta, en Gstarskjorta och en handväska. Jag har ju letat efter skjortor med ok, en rutig helst och Gstar var gulrutig och fin m ok och kort ärm. Lee hade ok, långärm och jävligt snygga muddar vid ärmen. Jag är ruinerad. Egentligen skulle jag bara in till stan för att käka lunch med en likaledes bakis Maskis men det blev lite extra kan man säga. Leeskjortan är jävligt grym jag är skitnöjd med den.

Nu måste jag tupplura lite innan jag ska göra mig i ordning inför nästa fest.
Jag känner inte för att gå ut, jag vill ligga hemma och mysa under täcket o käka lite chips och titta på melodifestivalen (HEJA BWO). Man får inte alltid som man vill.

Evil evil evil

Inte jätteevil men lite mer än Mangon iaf :-p


You Are 60% Evil

You are evil, but you haven't yet mastered the dark side.
Fear not though - you are on your way to world domination.
How Evil Are You?

Argaste förlåt!

Argaste lilla du, det var inte meningen att missa dig bland mina favoritbloggar, lägger till dig nu!

(Mangon skällde på mig :-( det var just ett fint uppvaknande från fyllan igår. TACK MANGON)


Jag passar på att lägga till Turbotrollet, Whirl och Théresè också

finnar och le

Alltså, jag har köpt ett par Acne hep i färgen pure och ett par Lee 101 rider.
Acne är astighta och finns kvar på Åhlens för uppläggning.
Lee sitter på mig nu. De är baggy och smutsiga och trasiga och jag har köpt dem förut men lämnat tillbaka dem. Nu däremot var det halva reapriset på dem så jag var tvungen. Jag orkar inte ta ett kort på dem nu men jag kanske petar in ett lite senare.

OK det blir öl ikväll trots allt.

Tittade på väskan som Turbotrollet hade köpt men bestämde mig för att den hade en för liten öppning, är väldigt nöjd med min beiga från HM i alla fall.

Att göra lista för dagen:
* Duscha
* Vaxa benen
(jädrar, jag glömde köpa nytt bodybutter)
* rensa upp alla kläder som ligger på en stol
* posta paketet till John
* Dricka massa öl
* Gå hem i tid

Jeans

Jag har shopping att göra. Har sovit fyra timmar faktiskt, var dödstrött när jag kom hem och är fortfarande trött. Acne Hep jeans har jag hittat jättesnygga på Åhléns men de fanns inte i min storlek. Varför passar inte alla Hep jeans, är det inte samma modell? Jag har nog inte förstått det riktigt. Jag har ett par Hep i en storlek och de är lite för stora. Inte ens lite, de är en storlek för stora helt enkelt. Men när jag provar samma storlek i affären brukar det vara på gränsen till litet och jag tycker även de verkar smalare i benen längst ner? Kanske köper jag ett par Lee istället, har hittat ett par snygga sådana också.

Har jag pengar? Tja, det måste jag ha. Jag har suktat efter ett par nya jeans så himla länge!

Snälla Hallmark channel, sluta visa Touched by an angel, jag hatar fan den showen! Och McLeods daughters har blivit rätt trist också, det är ju bara en dotter kvar och Stevie går mig på nerverna. Och den där filmen med den där lille påfrestande svarta killen har ni visat ungefär 67 245ggr och jag har inte tittat på den en enda. Jag kommer heller inte göra det så sluta!! Samma med filmen om den påfrestande, lite rundare än vanligt och fula vita killen i highschool miljö.

Jag diggar
Peter Swartling! Själv hade jag nog varit liiiite elakare mot Carola som jag inte tycker hade en bra låt alls. BWO vill jag se som vinnare! Jag håller å andra sidan absolut inte med om Bengtzing, låten är okej, jag kan redan en del av refrängen trots att jag hört den två gånger (= jag kommer snart hata den) men artisten får mig att vilja tugga upp min egen kroppspulsåder. Jag tycker att RedNex förlorar lite på Annica för hon har en ganska jobbig utstrålning och hennes kroppsspråk på scenen utstrålar liksom..."hej jag är här och leker cowboy, har jag inte fina nya tuttar, helst vill jag inte vara här men jag får ju kosing till ännu större boobies".

Nej just det, mer terapishopping var det. Snart ska jag nog kunna vara tillbaka till mitt vanliga vassa(?) jag.

Shopping = terapi

och terapi är precis vad jag behöver!!
www.asos.com fick sig ett besök och jag hittade lite små pryttlar att köpa, dock inget världsomvälvande.

Girafftopp
Zebratopp
Bälte
Där är mina kap för dagen.


Magen säger pizza pizza pizza men helt seriöst, på senaste tiden har jag inte tyckt så mycket om pizza. Kan detta vara slutet på en lång kärlekshistoria eller är det hela bara en liten fnurra på tråden? Pizza Hut pizza går fortfarande bra såklart. Gud så gott.


Hmm, jag funderar lite på att hoppa ölen imorgon eftersom jag även ska ut på lördag. Min skönhetssömn har blivit negligerad på senaste tiden och den straffar mig.
Tack för ert stöd i alla fall, jag blir så glad!! :-) Hon kommer inte stämmas, jag orkar inte bråka SÅ mycket. Men ett samtal och några fler mail kommer det nog komma hennes väg. Hon kommer vägra svara som vanligt men kanske kanske får hon sig en liten tankeställare i alla fall. Och hon kan heller inte slappna av, man vet aldrig när Virvlan ringer! ;-)

aptitretare

Jag har fortfarande ingen vidare aptit. Småäter lite grann istället men när jag väl ska äta mat sitter jag mest o petar. Stressad. Sover illa gör jag också. Måste lära mig att lägga saker bakom mig, men jag hatar saker som inte får ett ordentligt avslut!
Förstår inte varför jag stressar upp mig. Jag borde väl vara arg, såklart, men varför ska det här egentligen stressa mig så till den grad att jag inte kan äta? Kontrollen igen kanske. Jag vet inte. Frustration?

Jag mailade min hyresgäst, vi kan kalla henne Sandra (ni kan maila mig så får ni hennes telefonnummer och emailadress), igen. Svarade på hennes ganska märkliga mail där hon anklagade mig för att vara otrevlig och att hon minsann haft en egen städfirma i lägenheten. Jag antar att städfirman var där på fest och inte för att jobba. Mitt svar var hövligt men jag bad inte om ursäkt för mitt tidigare mail, såg ingen anledning till det. Jag talade om för henne att jag ansåg att hon skulle reklamera städningen, berättade att jag har bilder som bevis om hon vill ha samt att hon bör få pengarna tillbaka från städningen (en fin vink om att de pengarna istället borde ges till mig). Okej, de som blir överraskade över att hon inte svarat på mitt mail, räck upp en hand! Oj, titta, en skog av händer.

I morse vaknade jag av kramp i vaden. Nu gör det ont när jag går.

Är trött så trött. Imorgon ska jag egentligen ut och dricka öl med tjejerna men jag tror fan jag kommer banga. De kommer hata mig. Men allt jag vill är att sova.

GB har tagit sitt förnuft till fånga

Såg reklam för en av mina gamla favoritglassar (nej, inte Alexandra, jag tror jag var ensam om att äta den) Vaniljpuck!!! Woohoo jädrar i gatan vad här ska käkas vaniljpuck i sommar! Mmmm

Dumma kunder som fan!

Hihii denna hittade jag!  Dumma kunder heter bloggen och tror ni jag känner igen mig liiiiiite eller? Välkommen till mitt yrke säger jag bara.

ugnen

ugnen

Slänger in en snabb bild på hur ugnen såg ut när jag kom till lägenheten. Hoppas det syns på miniatyrbilden.

Ugnen sade hon att de hade glömt att städa...ehrm, talar inte det emot att de faktiskt hade en städfirma där? Jag tror knappast en städfirma glömmer något sådant här.

det är jobbigt just nu

Jag har svårt att äta och sova. Jag har stressat upp mig mer över lägenheten än jag trodde att jag egentligen hade gjort.

Jag mailade hyresgästen igår, ett någorlunda sakligt mail med info om vad jag ansåg henne skyldig (1500kr inklusive städ, tapeter, klister, spackel och arbete med att byta ut våder), en lista på vad som inte var städat (hon hävdade ju att det var välstädat) som såg ut som följer:
* Kylskåpet var inte urtorkad
* Frysen inte urfrostad (om jag förstod dig rätt skulle elen stängas av, vad hade du då tänkt dig skulle hända med frysen?)
* Inga lådor eller skåp var urtorkade
* Det hängde kvar serpentiner i gardinstången som dessutom såg ut att vara hängd i eftersom den hade lossnat från väggen
* Det låg spagetti på golvet i köket så ni kan inte ha dammsugit
Samt info om att ingen (hon) hade ringt elbolaget för att stänga av/ändra abonnemanget så det gjorde jag och det kommer ändras så snart som möjligt, men det behöver ske skriftligen.

Mailet jag fick tillbaka var ganska fräckt tycker jag. Citat "Ganska onödigt att bråka om något sånt här tycker jag."  "Du kan klaga och vara så otrevlig du bara orkar.." samt "jag kan säga att den var välstädad eftersom att vi hade en egen flyttstädningsfirma som var där och gjorde det åt oss"


Jag har inte svarat henne än men det ska jag.
Jag tycker INTE det är onödigt att "bråka" om det här eftersom jag och mina föräldrar nu får jobba med att städa i ordning lägenheten alldeles i onödan. Vi hade ett muntligt avtal som faktiskt ska hållas.
Jag anser inte att mitt mail var otrevligt.
Om hon har haft en städfirma där behöver hon reklamera snarast och jag vill gärna få telefonnummer samt kvitto.
Det är svaret i korthet som jag kommer maila tillbaka, fast jag kommer nog inte ta med det där om att mitt mail inte var otrevligt. Om hon uppfattade det så så kan jag ju inte säga emot.


I alla fall så har det här stressat upp mig rätt mycket, jag vet att det är i onödan men jag är så här. Jag måste ha det perfekt. Jag mår dåligt om sådana här saker händer och jag tycker faktiskt inte om att bli uppfattad som otrevlig även om jag vet att jag har rätten på min sida samt att jag var hövlig i mailet. Jag mår helt enkelt dåligt och har gjort de senaste dagarna. Jag hatar henne för att hon får mig att må såhär. Jag är frestad att bara ge upp, men varför ska jag göra det egentligen? Jag tänker svara på hennes mail och stå på mig, det är jag värd!
Ibland när personer med tex ätstörningar pratar känner jag igen mig. Man måste ha allt perfekt och ordnat och ha kontroll.
Jag har inga direkta ätstörningar men jag har ändå ett extremt kontrollbehov över mitt liv. Jag hatar att känna mig maktlöst. Jag tror det är lite därför som jag har "krympt" mitt liv och ibland inte vågat hoppa på saker som jag har känt att jag har velat göra. Vissa saker har jag gjort, jag tycker trots allt att jag har hunnit med ganska mycket, men nu tex. jobbar jag på ett jobb som jag är mer än kvalificerad för utan att söka något nytt och jag bor i ett rum. Säkert. Tryggt. Kontrollerat. Litet. Krympt. Klaustrofobiskt.
De som har följt min lägenhets jakt kanske förstår lite mer nu? Att ta steget fullt ut för att köpa lägenhet blir så stort för mig att jag får panik när jag kommer nära och helt enkelt backar ur av total skräck över förändringen och utvecklingen. Därför har jag låtit mitt liv vara i stå det senaste året. Jag ska ändra på det. Jag kan vara ganska modig. Ibland.

Tess, finlandsfärjan igen!

Alltså, jag har aldrig varit på kryssning om man bortser från Tallinkryssning med min fd där vi faktiskt bara var intresserade av att åka till just Tallinn inget annat.

I natt drömde jag, igen, om att jag och Tess var på kryssning. Först var vi på en och för att komma ner från båten var vi tvugna att repellera. Det gick fort som tusan och var jättekul! Den kryssningen kommer jag inte ihåg så mycket från, men direkt efter skulle vi åka på ännu en, denna gången med Ellie också. Jag letade reda på min hytt efter lite problem, såg att det var en stor hytt och att flera skulle bo i den. Smyger in sådär som man gör på vandrarhem och försökte tända lampan i taket men den fungerade inte. Blev utskälld av en arg amerikanska som vrålade åt mig att släcka i taket. Fick ett samtal på en slags telefon (?) från Tess och Ellie som sade att de råkat gå på fel färja och nu var på väg mot ett helt annat land! Tallinn, som jag var på väg mot, fick jag besöka själv. Jag och en annan tjej gick länge genom ett bostadsområde och genade även genom några bostadshus för att komma in till stan men vi kom aldrig så långt innan drömmen var slut.

Man kan säga att jag hade en hemsk helg

Efter att jag hade börjat frosta ur frysen i panik gick jag en trappa upp till ordföranden i brf. Tänkte bara fråga henne om de kunde sätta mitt namn på dörren osv. Inga konstigheter. Eftersom jag vet att hon är långrandig förberedde jag mig själv mentalt och sade också när jag kom innanför dörren att jag inte kan stanna.

Hon börjar med att fösa in mig i vardagsrummet och ber mig att sitta för hennes hundar skäller så.

Direkt när jag satte mig började klagomålen hagla. Förrförra hyresgästen betedde sig så illa, hur kunde jag godkänna honom som hyresgäst? Och den jag hade nu, så stökig hon har varit! När jag sade att jag faktiskt inget visste utan att jag har bett henne att kontakta mig vid problem sade hon "Jaa, jag har ju ringt till dig" Men då blev jag jättearg för hon ringde aldrig till mig när jag hade problem sist och hon ringde aldrig den här gången heller. Jag sade det också. Då sade hon att hon både ringt och skickat brev! Gamla tanten sitter där och ljuger mig rätt upp i ansiktet! Jag blev förbannad och sade att vi nog inte hade mer att diskutera och reste mig. Då blev hon arg och stött över att jag skulle gå redan. "Du är ingen bra förhandlare" säger hon åt mig. Jag sade att vi inte är i en förhandlingssituation utan att det är trist att mina hyresgäster inte har skött sig men nu är det försent att kunna göra något åt saken. Då HOTAR kärringen mig. Hon säger "du ska veta att det är jag som ordförande i föreningen som är den som ska godkänna eventuell köpare av din lägenhet"  Jag sade bara att jag vet vad det är som gäller och att hon inte bara kan neka köpare sådär. "Vi får väl se" säger hon då. Jag tog på mig skorna och gick därifrån, då skällde hon fortfarande på mig. Det sista jag hörde var "Vi får väl se om du vet hu rman säljer en lägenhet, du kan i alla fall inte hyra ut en"

Jag var otroligt arg när jag gick därifrån och jag blir fortfarande det när jag tänker på hennes rynkiga fula ansikte och elaka ogina ögon som bara vill mig illa. Jag är så glad över att jag äntligen ska sälja lägenheten. Hoppas bara jag får ut ett okej pris, men efter det här bryr jag mig nästan inte ens.

Hyresvärdens rättigheter obefintliga?

Håhåjaja. Jag var i Kd i helgen för att fixa med lägenheten, få nycklarna och sådär. Det blev en jävla mardröm som gav mig en finfin magkatarrsattack.

Min fd hyresgäst hade inte städat ur. Alltså hon kan inte ens ha dammsugit! Det satt kvar serptentiner i gardinstången, det var nachos kvar i ugnen, inget var avtorkat och det låg dammtussar i vardagsrummet. "vi och flera andra anser att resten av lägenheten var väl städad" säger hon i ett mail till mig, skämtar hon?! Nå, jag var förberedd och hade kameran med mig.
Kylskåpet var inte urtorkat och stod fortfarande på. Frysen var inte urfrostad, vilket var märkligt eftersom hon påstod att elen skulle stängas av. Vad hade hon tänkt skulle hända med all is då? Inga lådor eller skåp var urtorkade och det låg spagetti på golvet i köket.
Jag vill debitera henne för städningen fastän hon hävdar att bara spisen och möjligtvis fläkten var ostädad när hon flyttade ur.
Hon hade i ett tidigare mail berättat att tapeten blivit lite förstörd när de flyttade ur sakerna. Den är förstörd på två ställen kan jag tala om, jag behöver byta ut 2-3 våder och det ser ut att ha blivit gjort av ett djur, förmodligen en hund. Detta fastän det står tydligt på kontraktet att inga djur är tillåtna.
Mina frågor till er mina kära bloggläsare och hjälpredor (ser ni, jag har lärt mig av Skugge): KAN jag debitera henne? VAD ska jag debitera? VARFÖR har jag som hyr ut inga rättigheter, ingenstans att anmäla henne?

"Inte besviken"...dagens lögn.

Här bevisar Anna Book att hon kanske inte är den mest ödmuka förloraren någonsin. Hon hade nog därmed heller inte varit en särskilt ödmjuk vinnare.
Själv tycker jag att det var rätt att Måns vann. Jag har inte följt Let's Dance alls, men jag har inte kunnat undgå hela farsen i tidningarna och jag måste säga att Anna Book ger mig ett lite falskt och oljigt intryck på något vis men jag kan inte sätta fingret på det. Måns dansade väldigt bra i alla fall tyckte jag :-) Heja!

Till helgen ska jag hem och titta på sport, kanske bandy, ta emot nycklar till lägenheten och fixa lite.

Nu ska jag sova gott!! Jag har ätit lite kycklingsoppa som jag lagade själv, vitt bröd (lättsmält) och druckit apelsinjuice.

Hammarby kan inte vinna?

Det som verkligen satte eld på mitt bandyintresse var finalen för några år sedan mellan Bajen och Edsbyn. Bajen såg ut att gå mot en säker seger men tappade ALLT i andra och Edsbyn tog in fem (tror jag) mål och vann. Jag hoppas på en repris på den finalen i år och (sorry Mangon och Bionda) en repris av Edsbyns vinst.

Boltic *suck* Boltic Boltic Boltic. Vad ska jag göra? Vad ska jag säga? Vad har hänt med mitt lag?! På papperet INTE såhär dåliga men...satan också.

sunkVirvla

Jag känner mig otillåtet sunkig, jag ska strax ta en dusch, vädra och piffa till mig lite. Mår bättre!! :-) Jag kan fortfarande inte bestämma mig för om jag ska jobba i natt eller inte.

Som ett tillägg till mitt tidigare inlägg kan jag säga att jag faktiskt också brukar gilla Sofi, men gårdagens program var jag inte särskilt förtjust i. Det är inte lätt att gå från editorial (vad heter det på svenska?) till tv och det hörs tyvärr. Annars brukar hon vara duktig och inte alls som Ebbaslebba. Hon kommer bli mycket bättre så kanske borde jag vänta lite med att titta till de sista programmen och sen blir det förhoppningsvis en säsong 2! 
Jag tycker om att hon håller sig till just bara mode och inte flamsar ut i en massa glamour och tjafs som Emma (ett annat av mina hatobjekt, jag har sett henne irl, hon var inte vacker, spacklet stod ut nästan mer än tuttarna så tjockt var det). Jag antar att det kan vara lätt att göra det i ett sådant här program. 
Jag drömmer våta drömmar om att kunna åka till NYC och ha en shoppingbudget på ca 20000. Jag skulle inte festa, gå ut och äta kanske (ja, lite roomservice också om jag har råd med lite finare hotell) men framförallt bara shoppa. Outlets, Saks, Bloomingdales, Dollarstores...allt! 
Miss Pink - en halvtimme räcker tycker jag nog men kanske borde de försöka klämma in lite mindre saker i dem?
Trollet - jag har också fnissat lite åt det där!

Sitter här och dricker buljong, gott som tusan!

Stefan Olsson på Eurosport är så jävla bra som kommentator! Hurra för FriidrottsVM på Eurosport!! :-)  Anders Borgström hjälper såklart till!
Nu ska jag gå o titta på kvalen!

HeroinHarry eller Lika som bär

Är inte Pete Doherty galet lik Harry Potter här? Hihii


Om jag sätter upp håret i flätor sådär som Sofi Fahrman hade gjort i Sofis mode ikväll och som hon har haft det på flera bilder i Aftonbladet, är jag töntig och härmig då? Jag tycker det var fint!
Själva programmet var dock lite intetsägande och nästan hafsigt. Vad fick vi reda på för nytt från Manolo Blahnik chefen liksom? Eller någon av de där två smyckesdesignerserna (vad heter designers i bestämd form?!)?


Jag är sjuuuukt hungrig nu när min maginfluensa börjar gå över men jag vågar inte äta riktigt än. Så jag sitter här med tom mage, dålig fastande-mage-andedräkt, risigt hår och trötta ögon. Ska nog helt enkelt lägga mig hungrig.


Imorgon ska jag packa och fixa och trixa och leta efter ett brev jag fick en gång men som jag inte kan hitta. Det borde ligga i ett bankfack.


Vad är bästa maten för en mage som faktiskt inte har fått något direkt i sig på mer än tre dygn?

Undrar om jag ska jobba imorgon.

Martha och Oprah, två självgoda kärringar

Har spenderat några dagar i sjuksängen som ingen som läst bloggen kan ha missat. Iom detta har jag också sett ovanligt mycket på tv.

Oprah tittade jag på idag. Hon har blivit om möjligt ännu mer självgod och moraliserande och botoxad än när jag såg henne senast.
Idag hade hon sällskap av någon slags författare som verkade halvkänd. Halvkänd och hög. Författaren var asföbannad på sitt ex för att han kom på att han var bög efter att de hade varit gifta i några år. Seriöst (Terry tror jag hon hette) Terry, nog fan skulle man bli bög om man var gift med dig din respektlösa ragata. Sitta och rulla med ögonen och sucka och bete sig när han försöker tala. Hon verkade i alla fall ovanligt osympatisk. Hennes bögman verkade rätt okej men det vet man ju aldrig.
I alla fall hävdade Terry att hon förmodligen fått hiv bara för att hennes man haft sex med andra män. Hallå? Är det bara bögar som kan få hiv? Vilket jävla årtionde lever vi i? Oprah satt och nickade förnumstigt och höll med. Frågan om safe sex kom inte upp. Bögar har kanske inte det.
Det som irriterade mig var att trots att snubben (Jerry? Jesse?) fick komma till tals så var det hela mycket tydligt vinklat åt kvinnans fördel. Jämställdhet skulle jag vilja säga är opartiskhet mer än att ta kvinnans sida vad som än har hänt. Det irriterade också att Oprah helt fräckt avbröt terapeuten som hon själv fem sekunder tidigare rådfrågat!
Båda parter hade både fel och rätt i själva sakfrågan tyckte jag men jag fann mig automatiskt ta bögens (fd äkta makens) parti bara för att Terri verkade så respektlös (och hög som ett hus).


Martha stör mig med sin rättrådighet och hemmafrumentalitet. Vem  ska hinna göra alla de där konstiga sakerna hon gör i sitt program? Vem fan hinner stå och röra i en gryta i 45minuter dessa dagar?
Och varför, VARFÖR avbryter hon alltid sina gäster?!

Oscarsgalan som uteblev...

Ja, den uteblev ur mitt liv i alla fall eftersom jag var bortrest och faktiskt inte orkade stanna uppe ändå. Timern på min video har ju slutat funka också så jag kunde inte spela in FAN I HELVETE vad orättvist.

Har varit sjuk sen dess och inte riktigt orkat kolla in bilder och grejer och jag vill se den i REPRIS NUUUUUUUUUUUUUU!!!!

Michelle Williams alltså jag gillar henne bara mer och mer. Jag är inte ett övertygat fan av den plisserade volangen runt urringningen men allt annat känns så jävla rätt med den klänningen och de läpparna. Samma gamla frisyr som hon brukar ha men den funkar här och färgen på klänningen och åååååååh! Och accesoarerna hon håller i händerna är inte fel heller (karln och kuvertväskan).
HA säger jag till alla som inte trodde på mig när jag sade att hon skulle bli den som kom ut ur Dawsons träsk helskinnad.

Nu ska jag gå in på Fugly och kolla in vilka som var fulast. Sen ska jag kräkas upp nyponsoppan och sova lite.

UPPDATERAT 17,01
Lauren Hutton var fulast klädd. Ingen konkurrens ens. Fult fult fult!


drömmen som sade hejdå eller jag saknar dig.

Jag drömde om Bo. Jag åkte tillbaka för hans skull, till samma hus och skulle bo i samma rum. Jag irrade omkring på gatorna när Bo av någon anledning dök upp. Vi gick på Pearce st tillsammans, sen snodde vi en röd liten bil som han skjutsade hem mig i. Väl hemma så bodde någon i mitt rum o G sade att jag skulle bo i vardagsrummet på soffan på obestämd tid. S stöttade mig och tyckte vi skulle slänga ut snubben i mitt rum. Det blev lite dividerande med dem. Jag gick omrking och kände mig bortkommen, inte alls hemma som jag hade förväntat mig.
Jag o Bo pratade lite i hallen. Jag kommer inte ihåg vad som sades riktigt, men han skulle åka hem. När han gick stod jag på trappen och tittade på hans rygg, då sade jag åt honom att han inte skulle bry sig om att ringa mig. Svarade han? Jag vet inte. Sen satt jag länge på trappen och väntade på att han skulle komma tillbaka, att jag skulle få se bilen åka och jag skulle få se honom en sista gång. Det hände aldrig, bilen måste ha åkt en annan väg och jag såg honom aldrig mer. Jag kunde inte sova, kände mig främmande. Så jag bara satt där hela natten och väntade på honom.

Drömtydning någon?

Antingen var det här mitt hejdå till honom, till den tiden som jag har haft så svårt att släppa (alltså, jag har släppt det, men kanske har jag vårdat minnet lite väl ömt).
Eller så talar det bara om för mig att jag fortfarande sitter där på trappen o väntar och skulle jag kunna ta mig därifrån nu kanske.
Eller både och. Jag vet inte.En gång såg jag honom igen. Har jag berättat om det? Förmodligen.
Jag vände mig om på gatan, han vände sig om. Båda lika överraskade. Ingen stannade och sade något även om det var nära. Vi vände oss om efter den andra hela tiden tills allt jag kunde se var en liten prick av honom långt borta. När vi var som minst och knappt kunde urskilja varandra längre stod vi o tittade på varandra länge länge. Sen vände jag mig om och gick. Han var på väg till ett uteställe, jag till ett annat. Efteråt grät jag på toaletten och saknade honom, ville gå till honom men gjorde det aldrig. Jag visste att han hade ny tjej, and you can't fight that. Det var försent.
Det är längesedan nu. Flera pojkvänner sedan,  men han är sommarkatten jag inte kan släppa.

Mitt hjärta är öppet
men det är få
som tar sej över vindbryggan
utan att vakterna slår ner sina hillebarder
men du gick in
sm om du bara ville
ge mej en korg med äpplen

- Tårpilen, Ulf Lundell

Rapport från en sjuksäng

Jag har ätit lite lite potatismos och har suttit upp i ca en halvtimme och försökt läsa ikapp en handfull bloggar. Nu är jag redo att kräkas upp potatismoset. Jag mår vansinnigt illa. Febern håller jag nere med Alindrin (billighetsversion av Ipren). Jag önskar mig Pepsi max lemon men dricker vatten. Har fått kläderna från Halens samt Lundell booten men orkar inte gå så långt som till posten. Ska försöka göra det imorgon.
Nu ska jag gå och lägga mig igen.


Enligt önskemål (från Trollet) kommer här en bild på min nya vårjacka 499kr på Vero Moda!Rapport från en sjuksänguuuh :-(

Det var inte magkatarr igår utan någon annan slags sjuka. Jag har kräkts och har hög feber (39) och ont i hela kroppen och är så macho att jag gnäller om att det är synd om mig och jag vill bara dö. Typ. Har haft en hemsk natt faktiskt och har legat o yrat om jag inte missminner mig.

Det blir inget mer bloggande förrän jag mår bättre o kan sitta upp.

Så trött att jag vill kräkas

Näe, jag är nog inte så trött, jag vill nog faktiskt kräkas pga magkatarr. Men jag är trött också så jag skyller på det eftersom jag vill inbilla mig att min magkatarr är mycket bättre nuförtiden.

Nybban news får vänta lite men en kort sammanfattning:
Vi var på söt förfest. Vi var på Broadway. Vi såg Vasaloppet. Vi var på hockey. Jag köpte en ny vårjacka.

Godnatt, jag återkommer imorgon!!

Nybban here I come!

Drar ner till Nybban över helgen, tillbaka på måndag. Ska bli jättekul att komma iväg, dels för att få träffa kompisarna men också för att röra på sig lite, jag blir så lätt rastlös om jag inte åker iväg en weekend minst varannan månad.

Har absolut ingen mat hemma, äter keso och knäckebröd just nu och känner mig fattig och utsvulten. Jag har råd med mat iofs men har inte handlat. Så egentligen borde jag känna mig lat. Lite tomat till det hela hade varit gott. Oh, jag har ju en avokado! Perfekt!!  Bara den är mogen...

jag borde vara i tvättstugan och hämta upp mina numer torra kläder. Jag ska jag ska jag ska...

Tydligen behöver jag packa också. Och bädda sängen. Och gå ner med pappersinsamlingen. Och dammsuga. Och plocka undan rent generellt eftersom det ser ut som ett bombnedslag här.
Jag tror jag nöjer mig med att packa och bädda, det är jobbigt nog.

Skugges fan (fun?) club, jag ska nog gå med

Det här är kul. Så jävla kul! Jag ser fram emot mer från herr Barczyks penna (tangentbord)
Var det någon som såg Packat och klart igår? Jag såg inte hela inslaget men de var på Zanzibar där jag var i september!! Jag började genast längta tillbaka grymt mycket, jag tror inte jag uppskattade det tillräckligt när jag var där. Jag hade liksom redan sett och upplevt så mycket plus att vädret faktiskt gjorde mig lite avtrubbad, säga vad man vill men det förstörde!
Verkar inte som om man kan se inslaget på deras hemsida än, jag hoppas man kan det senare för jag missade givetvis reprisen också!

Infogar två bonusbilder från Zanzibar. Givetvis har jag tagit dem själv! :-)

  

ytligheter är bra för själen

Nu har jag beställt grejer igen. Överraskad någon?

Den här
västen kostade bara 149kr :-) Ett fynd tycker jag som dessutom har letat efter en dunväst i tre säsonger. Nu får jag visserligen en täckväst men å andra sidan nästan gratis...(svart såklart)
Klänningen har jag köpt i mörkrött. Jag är inte helt säker på att den är helrätt i sommar men den ser skön ut så jag kan åtmindstone ha den till jobbet om ingen annanstans.
Den här väskan är jag grymt nöjd med, den var det stora fyndet!! 150kr bara och den ser precis lagom stor ut!
Sen köpte jag även jeansvästen jag talat om tidigare, 159kr gick den på.
Alla fynd gjorda på Haléns!

Klänningen jag ville ha var dock slut :-( Kanske lika bra m tanke på allt jag beställde...

Att somna hungrig

Mina föräldrar tycker fortfarande att jag behöver gå ned i vikt och det sårar mig så mycket fastän jag är nästan 30 och borde (kanske) ha en stark självbild. För ett tag sedan sade jag till mamma att jag hade börjat banta lite, halvt på skämt men även lite halvt på allvar. Och då sade hon något i stil med att "Ja det kan ju verkligen behövas" och jag kunde inte sluta gråta efter att vi lade på. Sedan tröståt jag givetvis en hel påse godis och ville spy efteråt. Nu är jag rädd för att åka hem nästa helg för att jag har gått ner och är glad över det men är livrädd för att de inte ska tycka att det är tillräckligt. När jag är hemma får jag alltid kommentarer om att jag äter så mycket (underförstått FÖR mycket) och att jag dessutom äter hela tiden för jag vill ha tre mål mat om dagen (ungefär, jag kan skippa frukosten). Mina föräldrar vill äta rejäl frukost och lunch och sen ingen direkt kvällsmat. Jag vill äta både lunch och kvällsmat om jag kan. Men ibland när jag är hemma blir jag rädd och osäker och äter ett äpple istället och somnar hungrig. I julas när jag var hemma sade jag till mamma att jag faktiskt var hungrig när jag somnade, därför vaknade jag redan 7 och gick upp o matade katten och gjorde äggröra till mig själv. Hon skrattade åt mig och sade till pappa att "ojojoj hon tycker att hon äter för lite" och pappa sade något bestört i stil med "va? gör hon??" Och jag blev sådär ledsen inombords igen och ville gråta men gick på en lång promenad istället och tänkte att kanske de där kalorierna jag åt försvann. Ibland säger jag åt dem, säger att jag är inte tjock och jag äter inte för mycket. Och de håller med mig, sådär som när man håller med ett barn bara för att lugna det. Men jag blir aldrig lugnare av deras falska intyganden. Det bara sårar mig mer.

Ibland när jag var liten kunde mamma ligga och liksom klappa mig på magen och säga "tjock tjock tjock" lite som man säger "mys mys" ibland när man ligger o myser med någon (ja, jag gör det i alla fall). Varför hon valde just det ordet vet jag inte, men det etsade sig fast i min hjärna och jag hatar mitt kroppsfett. Hon menade inget illa med just det ordvalet men varför tänker man sig inte för när man talar med barn?

Jag är stolt över att  vara så stark att jag har kommit ut ur det hela utan några större ätstörningar. Ja, lite har jag ju. BED tror jag det kallas, binge eating disorder. Men jag lever och är någorlunda sund. Varken fet eller för smal.


Hela det här inlägget bubblade ut ur mig när jag läste
det här hos Linn.

Vad är hon gift med?!

Notera gärna faktarutan för Jenny Lindahl, där det antyds att hon är gift med sin hund?!
Jag har för mig att jag brukade gilla henne som Ung vänster ledare, hoppas hon kan trolla med knäna och få Lars Ohly att säga något som man faktiskt förstår och kan ta till sig.

Smakråd

Okej, jag vill ha en jeansväst som jag har pratat om förut. Har hittat två på Haléns.
Vilken tycker ni är snyggast?
Den här eller den här?  Den första är billig och den andra lite dyrare (okej, den kostar bara 399kr)

hits