Märkliga avocado

Jag har en favoritsallad som jag gör väldigt ofta. Den består i all enkelhet av:

Finhackad lök
Grovt hackad tomat
Grovt hackad avocado
Bulgur
(uppdaterat!  Det är otroligt viktigt att salta noga!!)

Det är supergott att bara röra ihop allt detta, bulguren ska vara varm så salladen blir lite ljummen.

Men när jag var på affären senast för ett ganska långt tag sedan så köpte jag två avocados som var omogna för att jag ändå inte ville använda dem på en gång. De har legat i mitt fönster tills idag för att mogna, en vecka ungefär skulle jag tippa. Ändå så kändes de lite omogna! Jag öppnade i alla fall ena och då var den alldeles brun och dålig. Öppnade den andra och det var samma sak med den. Varför blir en del såhär medans andra blir perfekt mogna och fina? Jag förstår inte, finns det något knep när man väljer ut dem?! Snälla hjälp en avocadonovis!

Kommentarer:
Postat av: sharona

Vadå, har du haft avocados i fönstret i en vecka? Skulle aldrig gå hos mig. iofs har jag solfönster, men ändå, lägger jag en avocado på köksbordet är den mogen efter en dag. Jag brukar köpa avocados dagen innan jag ska ha dem. då tar jag de som är nästan mogna och så är de perfekta dagen efter.

Postat av: Virvla

Jag vet, jag har väntat i flera dagar på att de ska bli mogna! Jag skulle tro att de har legat i fönstret i 6 dagar.

2006-03-20 @ 16:39:58
URL: http://virvla.blogg.se
Postat av: sharona

låter konstigt att de skulle vara hårda fortfarande efter 6 dagar. de kanske var i plast?

2006-03-20 @ 17:01:55
URL: http://sharona.blogg.se
Postat av: karolina

Har tyvärr inga bra avocadotips, brukar göra ungefär som Sharona beskrev, en dag räcker för det mesta.

Annars ville jag bara säga att salladen lät god! Är det gul lök eller någon annan sort du menar?

2006-03-20 @ 19:01:06
URL: http://fridakarolina.blogspot.com/
Postat av: turbotrollet

Jag har börjat gilla avocado nu på senare år, avocado och tomat är GUDOMLIGT gott! :D
Eller en halv avocado till förrätt, med någon god "röra" på. Typ skagen eller laxröra.. mmm! :D (har tyvärr inga tips annars..)

2006-03-20 @ 20:21:58
URL: http://turbotrollet.blogspot.com
Postat av: Virvla

De var inte i plast för jag åt dem ändå... :-D

Karolina - gul lök, röd lök, charlottenlök, purjolök. Vad du nu tycker passar! :-)

2006-03-21 @ 00:14:52
URL: http://virvla.blogg.se
Postat av: virva

det låter gott det där. man kanske till och med kan peta i lite fetaost? :)

2006-03-21 @ 14:06:48
URL: http://virva.blogsome.com
Postat av: Virvla

Mmmm jag måste testa med fetaost någon dag! I'll let you know :)

2006-03-21 @ 19:19:54
URL: http://virvla.blogg.se

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits