Björnkaka

Äsch, jag vet ju inte säkert om det där receptet funkar. Jag lägger in ett som jag vet är gott.



100g rumsvarmt smör
2dl farinsocker eller strösocker
2ägg
1dl gräddfil
½dl lingonsylt
3dl vetemjöl
1msk malen kanel
1tsk malda kryddnejlikor
1tsk ingefära
2tsk bakpulver
Sätt ugnen på 175°.  Smörj och bröa en form, ca 1½liter.  Rör smör och socker poröst.  Rör ner gräddfil och sylt.  Blanda mjöl, kryddor och bakpulver.  Tillsätt mjölblandningen och rör så att det blir en jämn smet.  Häll smeten i formen och grädda i nedre delen av ugnen 50-60 min. 

Kommentarer:

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits