Jordnötssås

4 port

1gul lök
2 vitlöksklyftor
1 msk smör- & rapsolja
1/2 dl jordnötssmör, gärna crunchy
2 1/2 dl Kelda Kokos
2 msk sweet chilisås
2 msk soja

Gör så här
Skala och hacka lök och vitlök. Fräs den mjuk i smör- & rapsolja i en kastrull utan att den får färg. Tillsätt jordnötssmör, Kelda Kokos, sweet chilisås och soja. Låt såsen sjuda ca 3 minuter. Servera såsen till kycklingspett, ris och en sallad.


Receptet är taget från www.arla.se det finns säkert mer avancerade recept någonstans men detta är gott!


Kommentarer:
Postat av: rumbaqueen

Låter smarrigt för jag älskar jordnötssås, men tyvärr är min ena son allergisk mot jordnötter och därför kan vi aldrig ha något som innehåller det hemma.


Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits