Martha och Oprah, två självgoda kärringar

Har spenderat några dagar i sjuksängen som ingen som läst bloggen kan ha missat. Iom detta har jag också sett ovanligt mycket på tv.

Oprah tittade jag på idag. Hon har blivit om möjligt ännu mer självgod och moraliserande och botoxad än när jag såg henne senast.
Idag hade hon sällskap av någon slags författare som verkade halvkänd. Halvkänd och hög. Författaren var asföbannad på sitt ex för att han kom på att han var bög efter att de hade varit gifta i några år. Seriöst (Terry tror jag hon hette) Terry, nog fan skulle man bli bög om man var gift med dig din respektlösa ragata. Sitta och rulla med ögonen och sucka och bete sig när han försöker tala. Hon verkade i alla fall ovanligt osympatisk. Hennes bögman verkade rätt okej men det vet man ju aldrig.
I alla fall hävdade Terry att hon förmodligen fått hiv bara för att hennes man haft sex med andra män. Hallå? Är det bara bögar som kan få hiv? Vilket jävla årtionde lever vi i? Oprah satt och nickade förnumstigt och höll med. Frågan om safe sex kom inte upp. Bögar har kanske inte det.
Det som irriterade mig var att trots att snubben (Jerry? Jesse?) fick komma till tals så var det hela mycket tydligt vinklat åt kvinnans fördel. Jämställdhet skulle jag vilja säga är opartiskhet mer än att ta kvinnans sida vad som än har hänt. Det irriterade också att Oprah helt fräckt avbröt terapeuten som hon själv fem sekunder tidigare rådfrågat!
Båda parter hade både fel och rätt i själva sakfrågan tyckte jag men jag fann mig automatiskt ta bögens (fd äkta makens) parti bara för att Terri verkade så respektlös (och hög som ett hus).


Martha stör mig med sin rättrådighet och hemmafrumentalitet. Vem  ska hinna göra alla de där konstiga sakerna hon gör i sitt program? Vem fan hinner stå och röra i en gryta i 45minuter dessa dagar?
Och varför, VARFÖR avbryter hon alltid sina gäster?!

Kommentarer:
Postat av: Argaste

Akta så inte uppviglaren El Mango drar hit Oprah och ragatan för en ordfäkning, man vet aldrig....

Postat av: emesge

Jag kan inte hålla med dig mer! Jag såg också programmet... Jisses alltså, jag hade blivit bög snabbare än hon hade kunnat säga homosexuell.

2006-03-09 @ 20:58:10
URL: http://emesge.blogg.se
Postat av: Zarah

Skitsnygg jacka! Verkligen! Skiiiitfiiin! Har varit så sjuk, därav mitt svar så sent. ;)
Jag gillar Oprah! *kutar snabbt härifrån* ;P

2006-03-09 @ 21:10:43
URL: http://turbotrollet.blogspot.com/
Postat av: El Mango

He he... ja catfighter är ju faktiskt ännu bättre än tuppfäktning. :-) Tack för idén, argaste.

2006-03-09 @ 23:33:18
URL: http://tankaromstortochsmatt.blogspot.com
Postat av: Cecilia

Det är såna jädra pretton de där två. Självgoda och en aning martyraktiga. Där kan man snacka om att teorin om att människors handlingar grundar sig på egen vinning. "Gör jag det här kommer folk att se mig som en bättre människa". Såklart. Martha and Oprah. Go shove it!

(oj..nu blev jag kanske lite väl...)

2006-03-10 @ 10:12:10
URL: http://cissan.blogg.se
Postat av: Sofia

Martha är ju bara lite väl onödig. Såg ett program när hon skulle lära publiken att koka pasta. Och dom apploderade! Fan jag visste inte att amerikanerna var så dumma att dom inte kunde koka spagetti.

2006-03-10 @ 14:23:51
URL: http://sofiaovarlden.blogg.se
Postat av: virva

Jag gillar Martha på nåt sätt, hon känns så.. mysig. Sen har hon förmodligen några ton skelett i garderoben, trots sin "söta-hemmafru"-attityd. Hon hamnade väl dessutom i finkan för skattebrott?
Hade jag varit gift med en rik snubbe och varit hemmafru med ett stort hus och en massa barn hade Martha lätt varit min husgud (höhö) :)

2006-03-10 @ 16:00:14
URL: http://virva.blogsome.com
Postat av: Virvla

virva - jag tror det var insiderbrott av något slag, jag tror hon fortfarande har någon slags fotboja på sig för det! att hon suttit i fängelse kan få mig att förstå att hon har ett ganska annorlunda tidsperspektiv än vi andra. å andra sidan är hon precis samma nu som då.

2006-03-10 @ 16:23:54
URL: http://virvla.blogg.se
Postat av: virva

insiderbrott, visst har det med ekonomi att göra? öh, eller? har nollkoll..

2006-03-10 @ 16:49:44
URL: http://virva.blogsome.com
Postat av: virva

insiderbrott, visst har det med ekonomi att göra? öh, eller? har nollkoll..

2006-03-10 @ 16:49:57
URL: http://virva.blogsome.com
Postat av: Virvla

Virva - det är något om att tipsa om affärer som kommer ske innan de faktiskt äger rum, så att man hinner köpa/sälja aktier eller investera eller så i tid och därmed tjänar mer pengar än om man gjort det efter affären. Eeh..begripligt?
Jag tror iaf det är vad det är.

2006-03-10 @ 18:51:15
URL: http://virvla.blogg.se
Postat av: virva

jag tror jag förstår. typ.

2006-03-10 @ 19:21:47
URL: http://virva.blogsome.com
Postat av: Ulrika

Ha ha, I hear you sister.

2006-03-10 @ 21:12:36
URL: http://alskadebeijing.blogspot.com
Postat av: sharona

Jonathan hette han väl? Och jag håller med dig om rulla-på-ögonen-vicka-på-huvudet-gunga-fram-och-tillbaka-hela-tiden. Hon satt ju inte still en sekund. Knark eller damp. Nåt av dem.

Get well soon!

2006-03-11 @ 00:33:03
URL: http://sharona.blogg.se

Ny kommentar:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback
hits